Reklama

Reklama

Policajti z centra

(seriál)
  • Slovensko Policajti z centra
všechny plakáty
TV spot 6
Česko / Slovensko, 2012, 12 h 40 min (Minutáž: 52–57 min)

Režie:

Tibor Szilvási

Hrají:

Filip Blažek, Roman Zach, Richard Stanke, Alois Švehlík, David Matásek, Čestmír Řanda ml., Lucia Hurajová, Danica Jurčová, Dušan Jamrich, Alexander Bárta (více)
(další profese)

Epizody(14)

Obsahy(1)

Premiérový, čtrnáctidílný seriál Policajti z centra se odehrává v současnosti, v Praze a blízkém okolí, ale občas se jeho protagonisté ocitnou i na Slovensku. Hlavními hrdiny seriálu jsou detektivové jednoho oddělení z centra české metropole, které se specializuje na vraždy a závažnou kriminální činnost. Jejich šéfem je zkušený, ale životem už trochu unavený podplukovník Ježek, který občas přimhouří oko nad nestandardními vyšetřovacími metodami svých podřízených.
V každém dílu kriminalisté řeší a uzavřou jeden případ: útěk nebezpečného zločince, nájemnou vraždu, útěk zatčeného podnikatele, sériové vraždy devianta a nakonec snahu o krvavou pomstu na hlavním hrdinovi, inspektoru Vlčkovi. Postupně, po malých dávkách, se v každé části odhalují tajemství a otázky, které jsou nastoleny na samém začátku seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (7)

TV spot 6

Recenze (106)

fallangell odpad!

všechny recenze uživatele

Trapné, křečovité, scénář psal diletant a kamera jak z Ulice. Navíc je seriál o bandě strašnej #&*^#&%. Rozčilovalo mě na tom snad úplně všechno. Pro tenhle typ braku by mělo csfd povolit hodnoceni -1. Obrovský kontrast proti pár novým seriálům z 2014. Tak třeba --- Profesionální vrah si neumí spočítat 5 nábojů. Když zásahovce utíká zadržený, tak nestřílí, nekříčí, prostě nedělá nic. Hledaný zločinec se zadržuje křikem přes celé náměstí. Když Vám někdo ukradne tajné materiály, tak ho zmlátíte, řeknete mu:,,Ještě jednou!" a pustíte ho. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Diletantismus tady toho by byl k smíchu, kdyby nebyl k pláči. Fízlové ze současnosti absolutně ignorujou mobily, odposlouchávačky, kamerový systémy, déenáčka. To jako je točený pro blbý? Aby to nedráždilo, jaká je to tady šmírárna? To vážně dneska fízlové nemaj nic jinýho na práci než dokola vyslýchat svědky a z ničeho nepořizovat zápisy? A už mě začal pěkně srát Filip Blažek - na drsňáka si hraje hodně špatně. Jediný, co je tak asi autentický, jsou vohozy těch "kriminalistů" - somrácký kulichy, koženkový bundy... Nakonec se to hodí, když se má jeden operativec krejt vybíráním popelnic - ani se nemusí převlíkat z toho svýho "civilu". ()

Reklama

Gortyna odpad!

všechny recenze uživatele

To jsme se zas včera nasmáli! Jedno klišé za druhým. Postava, co ji hraje Švehlík, je jakousi kombinací poručíka Byrnese z románů McBaina a Buchvaldka z Muže na radnici (a Švorcové ze Ženy za pultem). A to kouzelné "Slyším!", když se bere telefon, to snad někde parodoval Čtvrtníček. Jedinečně kostýmersky vyšňořený herec Vašut. Atd. Včera jsem dal odpad Srdci ve větru, dneska tomuhle. Takovejch peněz, co vylítne komínem! Dneska bych se mohl ještě podívat na Melodii lásky, a z té chřipky se nevyléčím nikdy. ()

hermiona 

všechny recenze uživatele

to Zemi11 - to chceš, aby na kriminálce v Bratislavě dělali Češi? taky nemám ráda slovenské herce, ale když v americkém filmu má být ruská prostitutka, taky si na to vemou někoho z bývalýho východního bloku (nejčastěji Polku nebo Češku...) asi by bylo dost divný, kdyby na slovenské kriminálce mluvili česky... zajímavé, že rusky mluvící ti nevadí ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Včera jsem se náhodou přílepila na čtvrtý díl a odlepila až se závěrečnými titulky. Překvapivě dobré obsazení, v hlavní roli s Filipem Blažkem, mistrně zvládnutá režie, vhodně naservírovaná odborná terminologie, příjemně doplňující (ne uřvaná přehlušující jako obvykle zvlášť u české produkce) hudba a zajímavý děj s vkusnými dialogy, mě skutečně zaujaly, aniž bych to čekala. Když má něco úroveň, nevidím důvod, proč to nepřiznat a nepochválit. Dobrého není nikdy dost. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě Ananas (2012) má policistka Sabina (Petra Jungmanová) téměř zhojené rány z atentátu v epizodě Atentát (2012) a na obličeji jen drobné jizvy. Ovšem v epizodě Trofej (2012) má opět hluboké rány přelepené náplastmi. (hermiona)
  • Seriál začal původně vznikat pro televizi Primu a slovenskou TV Joj pod názvem 1. oddělení, ale kvůli dohadům o náklady se ocitl u soudu, přičemž se hrálo i o to, kdo má nárok na scénář Zdeňka Zapletala. Nicméně seriál se ze sporů vymanil, přestože byl následkem toho uveden s několikaletým zpožděním. [Zdroj: Právo] (hippyman)

Reklama

Reklama