Reklama

Reklama

Hrdinou filmu Need For Speed je automechanik a milovník rychlé jízdy Tobey (Aaron Paul). Ve snaze zachránit svou firmu a dílnu se dá dohromady s arogantním ex-závodníkem NASCARu Dinem Brewsterem (Dominic Cooper). Na obzoru je i dobrý obchod, jenže veškeré plány překazí katastrofa při jednom ze závodů a hlavně podraz jeho nového parťáka. Tobey jde neprávem do vězení a podrazák Dino si dál jede jejich byznys jen na sebe. Po dvou letech se Tobey vrací z vězení. Rychlost má stále v krvi a je připraven se pomstít. Rozhodne se Dina dostat v očekávaném závodě, o kterém se na nelegálním okruhu mluví jako o Super Bowlu. Vydává se na neuvěřitelnou akcí nabitou jízdu, aby vůbec stihnul start. Před sebou má celý kontinent, jako nechtěnou společnost pak policii a kupu nebezpečných závodníků, které na něj poslal „jeho kamarád" společně s vypsanou odměnou. Všechno je proti němu, ale ve světě luxusních aut rozhoduje vedle ručičky na tachometru i odhodlání a vůle. (Bontonfilm)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (857)

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Od Need for Speed jsem raději neočekávala nic víc než čisté béčko s příchutí motorového oleje. O to více mne však překvapilo, když na mne v kině čekal pravý akční film se srdcem i duší. Pravda, prvních pár minut se trochu vleče (a vzhledem k tomu, že vůbec nesouvisí se zbytkem filmu bych se nebála je vystřihnout), poté ovšem nejedno divákovo srdce zaplesá nad zběsilou jízdou, ve kterou se snímek obrátí, a nejedno srdce nechá vzpomenout na ta teenagerská léta strávená právě nad dílem Electronic Arts, z něhož film přebírá nejen styl vyprávění, ale i několik podstatných pro hru typických prvků. Právě tyto elementy mne velmi mile překvapeny, a chápu, že "filmoví fajnšmekři" na ně zřejmě nebyli připraveni a ani o ně nestáli - z čehož vyplívá i zatím ne příliš chvalné hodnocení. Film sám o sobě působí jako plynulá akční videohra a to holt nemusí sedět všem. Ale jsem ráda, že NFS nekopíruje a ani se nesnaží kopírovat tolik omílané Rychle a zběsile. Pro mě film v tomto žánru jednoduše nemá konkurenci, a proto mu uděluji jednožných 100%! :) Klobouk dolů! (VIP premiéra Praha, 11. března 2014; 3D 4DX) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Trailer ma nepresvedčil a herecké obsadenie tiež nie, takže som sa do kina ani nechystal, no a doma ma čakalo príjemné akčné prekvpáko. Need for Speed je známe herná značka, ale nemám pocit, že by na plátne vedľa filmov ako Rýchlo a zbesilo mala čo priniesť. No a priniesla aspoň iný odtieň (trošku serióznejšie akcie). Herecké obsadenie je fajn po čase si na tie menej známe xsichty zvyknete a vo finále im ako inak budete fandiť. Na režisérskom poste sedí Scott Waugh, ktorý nám ukázal už v Act of Valor, že akcie vie. Na papieri scenáristom možno emócie fungovali, ale vo filme ich vytvára akurát tak hudba, lebo herci a Waugh ich nedokáže plnohodnotne vyťažiť. Zo začiatku som sa bál jednoduchosti príbehu a dlhej stopáže, ale našťastie akcie / závody tu majú pekne veľa priestoru a milovníci rýchlych aut budu vo svojou živly. Oblúbený soundtrack: In the Lead. 70% - 3* ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Já dětství prožil hraním Need for Speed a čekal jsem skvělej film, něco jako Rychle a zběsile, ale nedočkal jsem se. Hlavním negativem je příběh, ten byl prostě špatný. Čekal jsem něco úplně jiného. Dalším negativem je obsazení Aarona Paula do role hlavního hrdiny, vůbec se mi nepozdával a neměl mé sympatie. To samé Imogen Poots, ta se mi zde vůbec nelíbila. Naopak kvituji obsazení Michaela Keatona a Dominica Coopera. Oceňuji alespoň to, že tam byli momenty, které diváci znají ze hry NFS. Film se postupem času taky solidně rozjel a byla tam akce i závodění, tak alespoň něco pozitivního. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak to co je The Raid 2 (2014) pro mne v oblasti bojovejch filmů, tak Need for Speed 2014 jako film ze závodního prostředí ... Když si člověk uvědomí, že to je film "POUZE" podle videohry určený pro zábavu, celou více než desítkovou herní sérii to skvěle vystihuje a stejně tak oslavuje řadu klasik od počátku 70.let .... Závody s úplně aktuálně nejsilnějšíma autama planety (CCV / Agera, ...), cesta poslední verzí Shelby (3 na planetě...) přes USA, závody ve městech, zátahy policajtů a přitom neskutečně šílená rychlost a adrenalin od začátku do konce ... sympatičtí herci ... Prostě SKVOST!! 5/5 ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Po nekonfliktných prvých ohlasoch som čakal klasickú auto zábavku typu RÝCHLO A ZBESILO alebo ZBESILÁ JAZDA. Lenže ono je to brutálne nezaujímavé - od príbehu až po naháňačky. Je to skôr akási nudná road movie, kde keď príde na skutočné preteky, dokázali tvorcovia aj tie zaujímavejšie momenty pokaziť napr. zlým strihom (vzdialenosť áut od seba je pri pretekárskom filme dosť dôležitá). Samotný dej býva pri podobných filmoch druhoradý, ale v NFS sa kvantum umelých dialógov nedalo počúvať. Navyše si scenárista zaumienil, že dá filmu akýsi presah týkajúci sa životného štýlu pretekárov, v čom však zúfalo zlyhal. Až sa divím, že Michael Keaton celú dobu pôsobí, že si svoju úlohu užíva... Keď si predstavím, akú zábavu z podobne béčkovej témy dokázala vyťažiť RALLYE SMRTI alebo aj séria TAXI, je mi na zaplakanie... Aj video film BORN TO RACE ma zaujal viac... ()

Galerie (113)

Zajímavosti (32)

  • Skladbu "Hero" na soundtrack narapoval Kid Cudi, ktorý si vo filme zahral Bennyho. (deathmoon)
  • Poznávacie čísla vo Švédsku sa skladajú z 3 písmen a 3 čísel. Autá od švédskeho výrobcu Koenigsegg však vo filme obsahovali kombináciu 3 písmen a 4 čísel. (MikaelSVK)

Související novinky

Cannonball Run se vrací

Cannonball Run se vrací

13.06.2017

Rychle a zběsile se letos dočkalo osmého dílu a na cestě jsou další dva, takže není divu, že se v Hollywoodu snaží rozjet další autařské série. S Need for Speed to bohužel moc nevyšlo a další velké… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Epický Warcraft našel své hrdiny

Epický Warcraft našel své hrdiny

06.12.2013

Chvíli se uvažovalo o Colinu Farrellovi (dokonce se vyjádřil, že četl scénář a moc se mu líbil), ale nakonec bude hlavní hvězdou podle všeho Ben Foster. Jeden z nejlepších a zároveň nejméně… (více)

Připravte se na jízdu s Gran Turismo

Připravte se na jízdu s Gran Turismo

23.11.2013

Může se zdát, že spojení superúspěšné videohry a konceptu „uděláme to ve stylu Rychle a zběsile“ je zaručený recept na trhák. Rychlá kola a poletující rozervané plechy jsou pořád solidní lákadlo do… (více)

Reklama

Reklama