Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka hvězdné lodi U.S.S. Enterprise zkoumá nejvzdálenější kouty a nezmapovaná místa vesmíru. A zde se setkávají s novým, záhadným nepřítelem, který je i celou Federaci vystaví těžké zkoušce. (Cinemart)

Diskuze

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Jakkob

Pegg dokonce řekl, že když psi psaní scénáře něco nevěděl, zašel na Memory Alpha.

na příspěvěk reagoval Eodeon

BackPa

BackPa (hodnocení, recenze)

Prometheus69

WTF? Viděl jsi vůbec ten film?

Tak pro nepozorného diváka: Ta stanice si vytvářela gravitaci svým otáčením, což znamená, že ve středu te stanice prostě levituješ (řekněme, že na tebe z každé strany působí stejná gravitace a tedy jako by tam žádná nebyla) a ty nanoboti asi neměli mít tolik síly, aby se z toho vymanili. Na tom samém místě je i vzduchová ventilace, kde byly aktuálně na chvíli vyplé ventilátory, tedy logicky je nemělo co nasávat do stanice. Ale po jejích opětovném zprovoznění by ti nanoboti (nebo co to bylo) byli nasáti a rozšířili by se po stanici a mimo střed už je normální gravitace, takže tam už by pro ně nebyl problém se pohybovat a žrát vše organické.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Eodeon

Tak či onak, pro trekkies je to taková internetová Star Trek bible, kam zajdou když něco neví. Jak moc je to něčí interpretace neřeším, ono ve finále nefunguje, že si tam kdokoli může napsat cokoli, aspoň co já vím. A drtivá většina tamějších informací sedí.. ;)

na příspěvěk reagoval Pod, Eodeon

Pcermis

Pcermis (hodnocení, recenze)

Shakaar

To sice ano to já vím kdy je Kelvin timeline ale jelikož J.J. stvořil alternativní linii kde mimo jiné zničily Vulkán tak se to tou Kelvin timeline co máš na mysli ty neslučuje tudíž existují minimálně dvě Kelvin timeline. :-) V seriálech máš taky normální a zrcadlový vesmír. Takže J.J. trek 11-13(14) je něco jako zrcadlový vesrmír k  ENT,TOS, TAS,TNG,DS9, VOY a 1-10. Je to hodně podobné ale některé věci jsou tam prostě jinak.

A Borgové jsou to samí můžou zde existovat ale zatím nikdo neřekl že tomu tak je a hlavně mohly se zde vyvíjet úplně jinak  ale hlavně ne díky Ambronath protože pokud se ve vesmíru nerozloží což je dost pravděpodobné tak i kdyby na někoho narazil tak on DNA rozkládá nikoliv asimiluje. Asimialace je přeměna něčeho živého na něco technologického ale Ambronath DNA zcela rozkládá.

 

Prometheus69: zkrátka tam hledáš bájného Jednorožce za každou cenu i když tam nebyl, není a nebude.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Jakkob

nemyslím to tak, že se zabývá kánonem, to ano, ale sama o sobě by se za kánon považovat nedala. pořád je to přeci něčí interpretace událostí z filmů a seriálů, nota bene fanouškovská.

 

já osobně nepovažuji za kanonické ani informace z referenčních příruček od Okudových, na které někteří nedají dopustit, co potom MA... :)

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Není nad to se v rámci této problematiky podívat na oficiální a kanonické dostupné zdroje, které mohou leckdy tyto dohady zcela vyřešit. Jistě, někomu to stejně stačit nebude, ale s takovými se pravdu není třeba o takových věcech nadále rozprávat, že.. ? ;)

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Prometheus69

a jednorožci existují, dokud jejich existenci někdo nevyvrátí, že? prosímtebe, ty už si slovo "logika" do úst neopovažuj brát, člověče, to ti radím s tím nejlepším úmyslem.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Pod

u některých jedinců by ani polopatické vysvětlení každé triviality nepomohlo. prostě si k filmu přimyslí nějakou ničím nepodloženou hypotézu, třeba to, že Abronath je nanotechnologie, nebo to, že ta nanotechnologie je inteligentní, nebo to, že si nějak mysticky dovede udržet soudržnost i po rozptýlení ve vakuu, a na základě svých ničím nepodložených hypotéz začnou rýpat do filmu. shrnul bych to tak, že je velký rozdíl mezi kritikou filmu a mezi kritikou vlastní dezinterpretace filmu :)

na příspěvěk reagoval Pod

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Persival

Velmi důvěryhodné... 

Obzvláště tahle pasáž mě velmi pobavila a dokonale mi nahrává ještě víc. :"D

Kdysi to prý bývala rasa sskvělýcch inženýrů, kteří si nakonec začali techiku budovat do těla. Nějakým způsobem se jim podařilo vyvinout technologii pro asimilaci jiných ras.. ehmmm, takže původ tedy není pořád znám? 

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Eodeon

Jen jsem se mu snažil vysvětlit, že do filmu se nemusí dávat všechno, jak by se to tam vešlo, kdyby to museli všem polopatě ukazovat... Samozřejmě, já to chápu. ::-D

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Pod

proč by měl někdo hledat a izolovat něco, co se naprosto neškodně rozptýlí ve volném prostoru? přijde mi, že tihle chorobní hledači "logiky" ji všude tak zoufale postrádají především proto, že ji sami neovládají. škoda slov snažit se s nimi dohadovat.

na příspěvěk reagoval Prometheus69, Pod

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Pod

Tak to teď prostě nechají šířit vesmírem a ohrožovat tak jiné civilizace?

Co když se to ve vesmíru... "vzduchoprázdnu chová jinak?

Co když se to naopak bude chtít zachránit a začne namísto ničení DNA ( co by z toho měl?) Asimilovat a vylepšovat humanoidní formy života na které narazí? BANG! BORGOVÉ!  :DDDD

na příspěvěk reagoval Pod

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Prometheus69

A co bys s tím chtěl na Youktownu jako dělat? Neviděls, v jaké byli situaci? Buď to, nebo ho to nechat rozšířit. Furt lepší to pak ve vesmíru někde hledat a izolovat, než to nechat rozšířit, aby to celý město zničilo.

na příspěvěk reagoval Prometheus69, Eodeon

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Pcermis

Ehm, ENT je z 22. století, asi 100 let po Prvním kontaktu. Když to vezmu chronologicky USS Kelvin spadá do 23. století, asi 30 let před narozením Kirka. Co Kirka, Kirk se zrovna narodil.

na příspěvěk reagoval Pcermis

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

BackPa , Pcermis

to nejspíš není... každopádně jste mě nepřesvětčily... takže za svým hodnocením si stojím. :D

 

A ty Ventilátory měli vliv na Gravitaci? Co má společného gravitace ze Vzduchem? 

na příspěvěk reagoval BackPa

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Pod

No jistě... co mi víme v co se ty potvůrky časem vyvinout? Necháme je prostě plout vesmírem.. logicky že?

na příspěvěk reagoval Pod

Pcermis

Pcermis (hodnocení, recenze)

Jojo to co říkáš zní rozumně. :-) A neříkám že Borgové tam nejsou jen říkám že tam být ani nemusí že se jedná o jinou časovou linii a hlavně že to nemá žádnou spojitost s Ambronath. A komiksy ani knihy neznám takže nemohu soudit. A v ENT Borgové bily ale pokud vím tak ENT patří do hlavní časové linie nikoliv do Kelvin Timeline.

na příspěvěk reagoval Shakaar, Shakaar

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Pcermis

Borgové v Kelvin Timeline samozřejmě jsou, i když se na filmovém plátně přímo fyzicky neobjeví (myslím v rámci JJ Treků). Lze si to snadno logicky odvodit - v seriálu ENT je v té jedné epizodě vidět, že borgové byli na Zemi už v době před TOSkou, tedy ještě před narozením Kirka a změnou časové linie (vznik Kelvin Timeline). Samotný vznik alternativní reality na ně a jejich přítomnost v dané realitě nemohlo mít žádný účinek. To samé platí třeba pro V'Gera z The Motion Picture, který se tak jak ho známe z filmu přímo vyskytuje i v Kelvin Timeline. Tyto a další události jsou obsaženy v komiksech, které se dějově berou jako soft-kánon, čili dokud nějaký film či seriál neřekne jinak, platí to co je v komiksech (děj jim psali scénáristé prvních dvou filmů).
Jinak i to NX číslo Franklina je dnes již vysvětlené. Ve filmu je řečeno, že byl Franklin tajný projekt armády (MACO) a tudíž byl postaven dříve než Enterprise NX-01, ale jelikož nebyl v té době ještě součástí Flotily (která ještě ani neexistovala), tak neměl žádné označení (ani NX, ani poř. číslo). Teprve za nějaký čas, až když se zformovala Flotila a došlo k rozpuštění armády, se Franklin dostal do Flotily a to pod číselným označením NX-324.

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Tohle nemá cenu... Ta zbraň reagovala jen na živou tkáň, a ve vesmíru se bez izolovaného obleku asi jen tak někdo pohybovat nebude, tudíž je tam neškodná. Bylo to prostě jediný možný řešení - logické. Navíc, to zbraň klidně mohly izolovat, ale ve filmu by taková scéna byla asi zbytečná.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Pcermis

Pcermis (hodnocení, recenze)

Mimochodem čim jiném byly chtěl těžit než hrotem? Šipka má naprostou logiku je daleko průraznější jak v těžbě či v boji než třeba krychle,...:-D

Pcermis

Pcermis (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Tak jinak Krall je Edison a Edison byl kapitánem Franklina. Do Franklina Edison na konci filmu narazil a tím se dostal na palubu a když měl Kirk na palubě mnoho uniforem proč by je tam nemohl mít i Edison? :-) Myslím že moc přemýšlíš nad věcmi nad kterými se moc neuvažuje a nad tím nad čím bys uvažoval měl nad tím mávneš rukou a to dopadá takže se film nepochopíš a dáváš jsem takovéto komentáře. Nevidím na tom nic špatného vesmírem lítá spousta věci tak jedna na víc se tam neztratí :-) ale jde zde krasně vidět že Star Trek není zkrátka svět pro každého. :-) Mimo řečí Do Temnoty Star Trekem zrovna moc nebyl. 

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Související novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Tarantino a krvavý Star Trek?

Tarantino a krvavý Star Trek?

08.12.2017

Loňská sci-fi Star Trek: Do neznáma vydělala o 120 milionů méně než její předchůdce, což v Hollywoodu obvykle znamená stopku. Chystaný čtvrtý film s posádkou Chrise Pinea se tak přestal řešit (měl v… (více)

Reklama

Reklama