Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka hvězdné lodi U.S.S. Enterprise zkoumá nejvzdálenější kouty a nezmapovaná místa vesmíru. A zde se setkávají s novým, záhadným nepřítelem, který je i celou Federaci vystaví těžké zkoušce. (CinemArt)

Videa (30)

Trailer 4

Recenze (823)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Božské! Nojo, Shakespeare to není, byť je citován. A do Neznáma? To je přeci jasné, tam se Enterprise vydává až v samotném závěru, proto také není název na začátku, ale na konci (někteří bohužel nepochopili). Plus hudba z prvního seriálu doprovází závěrečné titulky a loď vydávající se do neznámého vesmíru. To potěšilo! Vtipné (což někomu vadí, mně ne, já se rád zasměji), trikově bezchybné, akční, milé, s odkazy na spousty filmů (StarWars, Vetřelec, Borgové ad.) a pastva pro oči. Pseudointelektuálové samozřejmě utřou, ale mají jít na jiný film. Vyrůstal jsem na prvním seriálu (stále ho považuji za nejlepší) a prošel s Enterprise celou tu dlouhou cestu až sem. Paráda! Někdo tvrdí, že akce byla nepřehledná, hmm, pokud sledujete 3D bez brýlí, pak ano, jinak pro mě byl daleko běsnější první restart z roku 2009. Jsem nadmíru a velice spokojen. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Třetí Star Trek a podle tržeb je klidně možné že na nějakou dobu poslední. Vlastně nejen podle tržeb. Výsledek je totiž dosti bezradný. Záhadný záporák je vlastně jen další z řady blbečků, kteří mají za cíl jen vyhladit lidstvo. Takže opět někdo komu vlastně ruplo v bedně a chce jen prostě zničit svět. Tahle (ne)motivace je už vyluhovaná častěji než pytlík čaje v komunistických hostincích. Také postavy už nemají moc co hrát, kam se hnout (šokující zjištění že Sulu je gay), takže sledujeme pobíhání, poletování, akci a zase akci. Tenhle díl nás nikam neposunul a navíc nudil. 50% a to jsem ještě hodnej. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Nevím, jsem rozpačitý z tohoto filmu, asi jsem čekal více. Byl jsem v IMAXU, 3D efekt nebyl žádný zázrak. To ale zas tak nevadilo. Asi největší akcí bylo jak Enterprise dostal na frak a bylo to opravdu dechberoucí. Bohužel to nijak negradovalo. Záporák Krall nebyl děsivý, podle mě z nej nešel strach. Nebylo ale tak hrozný jako ve STAR WARS General Hux . Zázračná zbraň co by vyhubila federaci byla na efekt příliš malá, moc se mi tomu nechtělo věřit. Všichni "herci" z Enterprise zahráli skvěle. Tak trošku mi je líto ztráty Antona Yelchina s rolí Chekova, protože ten ve Star Treku bude opravdu chybět. Film měl mnohem navíc a proto jen za 3 ***. Jinak 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Třetí díl novodobých Star Trek filmů je rozdílný od předešlých dvou dílů v tom, že daleko více klade důraz na posádku a humor na úkor samotného příběhu, který zjednodušuje na absolutní minimum. V průběhu filmu se tak jednoduše může stát, že Vás příběh ničím neuhrane na rozdíl od druhého dílu, ale zase se budete smát od začátku do konce. Třeba Simon Pegg si svojí postavu v tomto díle vysloveně užil. Ještě aby ne, když se podílel i na scénáři. A je to sakra vidět. Zasmějete se nejen u něj, ale i u celé řady jiných situací, které z posádky Enterprise dělají jednu z nejlepších part současných blockbusterů. Což je určitě dobře. Celá ta série se totiž díky tomu přiblížila samotnému seriálu a myslím si, že kdejaký Trekkie by tohle jistě mohl ocenit. Nejde totiž už jenom o navoněný digitál, ale i o pohodu v průběhu celého filmu. No a té jsem tady dostal opravdu požehnaně. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Empétrojky na ně! První letošní plnokrevný blockbuster co dostál slibům a zůstal věrný příběhu. Simon Pegg pro výroční díl vykouzlil děj, ctící staré seriálové zápletky a opepřil ho několika pěknými (byť trochu předvídatelnými zvraty) a výbornými nápady. Abramsova absence je vidět. Osudovost zmizela, ale Justin Lin zase zvládá lépe akci (i když entré motorky je hodně divné) a má trochu jiné vizuální cítění. Herecky je to klasika, ale neobvyklé párování (Spock a McCoy) je hodně osvěžující, hlášek je požehnaně. Idris jako padouch je hodně fajn, ale přiroste k srdci až v závěru. Sofia Boutella nebyla tak zásadní jak jsem si myslel, ale Pegg si to s ní vysloveně užívá. Sedlo mi, že se nezachraňovala Země, sedlo mi, že se sahalo do minulosti, sedla mi ta zbochybňovací podlinka. Užil jsem si to. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (36)

  • Po filmu Star Trek IX: Vzpoura (1998) se jedná o druhý film ze série, který neobsahuje žádné scény na Zemi nebo v její blízkosti. (KGBelik)
  • Dr. McCoy (Karl Urban) se vyjadřuje o lékařském vybavení na U.S.S. Franklin, že je jako ze středověku. To je odkaz na Star Trek 4: Návrat domů (1986), kde Dr. McCoy (DeForest Kelley) při návštěvě nemocnice v San Franciscu v roce 1986 pronese stejnou poznámku o zacházení s pacienty. (KGBelik)

Související novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Tarantino a krvavý Star Trek?

Tarantino a krvavý Star Trek?

08.12.2017

Loňská sci-fi Star Trek: Do neznáma vydělala o 120 milionů méně než její předchůdce, což v Hollywoodu obvykle znamená stopku. Chystaný čtvrtý film s posádkou Chrise Pinea se tak přestal řešit (měl v… (více)

Reklama

Reklama