Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka hvězdné lodi U.S.S. Enterprise zkoumá nejvzdálenější kouty a nezmapovaná místa vesmíru. A zde se setkávají s novým, záhadným nepřítelem, který je i celou Federaci vystaví těžké zkoušce. (CinemArt)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (823)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Nevím, jsem rozpačitý z tohoto filmu, asi jsem čekal více. Byl jsem v IMAXU, 3D efekt nebyl žádný zázrak. To ale zas tak nevadilo. Asi největší akcí bylo jak Enterprise dostal na frak a bylo to opravdu dechberoucí. Bohužel to nijak negradovalo. Záporák Krall nebyl děsivý, podle mě z nej nešel strach. Nebylo ale tak hrozný jako ve STAR WARS General Hux . Zázračná zbraň co by vyhubila federaci byla na efekt příliš malá, moc se mi tomu nechtělo věřit. Všichni "herci" z Enterprise zahráli skvěle. Tak trošku mi je líto ztráty Antona Yelchina s rolí Chekova, protože ten ve Star Treku bude opravdu chybět. Film měl mnohem navíc a proto jen za 3 ***. Jinak 70%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Podobné príbehy máme napozerané v trochu odlišných formách veľakrát. Čaro predošlých Abramsoviek spočívalo aj v objavovaní krás vesmíru a chémiou medzi postavami, čo je tu utlmené plytkou zápletkou a sústredením postáv na jedno miesto. Približuje sa viac k pôvodnej seriálovej schéme, je plná nostalgie a odkazov. Pre zvyšok divákov zostáva skôr vlažná, ba až nudná dejová kostra. Tým pádom neprináša Star Trek Beyond obsahovo nič nového do portfólia letných hitov a v rámci vlastného univerza sa hrá viac na svojom piesočku. Nie že by šlo o výrazný prešľap, ale hra na istotu je okatá. Úchvatnou zostáva vizuálna stránka, i keď ju neriadi Abrams. Výrazne vyčnieva deštrukcia lode Enterprise. Ale to nie sme ani v polovici filmu a nastáva tak spomínaná nuda, ktorej sa ušla nálepka „záchranná akcia“. Chýba duša a cit, chuť experimentovať s košatou paletou postáv. Druhú polovicu zachraňujú aspoň herci. ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Dobré i špatné. Poslední extrémně natahovaná půlhodina tak strašně chce a vrší další a další atrakce, že se musíte začít ošívat trapnem. Zřejmě nějaká blockbusterová norma posledních let. Když už to má tak dobře napsané dialogy (Kostra je NEJLEPŠÍ), svůj unikátní queer moment (zřejmě jediná “demokratická” proklamace, kterou tu lze vzít s vážnou tváří) a člověk se sem tam i dost uchechtne, tak proč proboha musejí být všichni hrdinové nezranitelní, nesmrtelní a vůbec jak z tekutého železa. Chvílemi sem si připadal jak u vesmírné Bondovky na stereoidech. Na pravověrné trekkies slušná sabotáž. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Až z Vás bude příště koukat kus trubky, zavolejte si instalatéra." Já se tedy přiznám, že už jsem proletěl warpem nejednu mlhovinu, mám vysbírané všechny kešky v kvadrantu Gama, do práce se přepravuju transportním paprskem a dokonce jsem jednou spadnul do červí díry, ale z těch nových Star Treků jsem už trošku klingon. Asi je v nich nějaký rozdíl, ale mě hrozně splývají, takže jsem se tentokrát už stačil i nudit. Naštěstí mi kapitán Kirk předvedl skvělý motokros, naučil jsem se roztlačit nestartující vesmírnou loď a poučil jsem se o nestálé gravitaci. To bylo fajn, ale stejně jsem si jistý, že se na další Star Trek podívám spíše z povinnosti a s touhou, aby se slavný Vulkánec zase "logicky" rozhláškoval. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbila úvodní sekvence popisující rutinní život na lodi. Vesmírná stanice Yorktown byla taky moc hezky udělaná. Část na záporákově planetě mi přišla dost minimalistická. Vypadalo to, jak kdyby tam byli jen dva nepřátelé, záporák a jeho poskok. Měl jsem rád i novou postavu Jaylah. Vypadala cool. Finále taky dobrý, jen jsem nepobral proč se zlej ufon najednou začal měnit na Idrise Elbu. A jeho motivace mi taky nepřišla úplně v pořádku. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (36)

  • Po filmu Star Trek IX: Vzpoura (1998) se jedná o druhý film ze série, který neobsahuje žádné scény na Zemi nebo v její blízkosti. (KGBelik)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Tarantino a krvavý Star Trek?

Tarantino a krvavý Star Trek?

08.12.2017

Loňská sci-fi Star Trek: Do neznáma vydělala o 120 milionů méně než její předchůdce, což v Hollywoodu obvykle znamená stopku. Chystaný čtvrtý film s posádkou Chrise Pinea se tak přestal řešit (měl v… (více)

Kdo natočí Rychle a zběsile 9 a 10?

Kdo natočí Rychle a zběsile 9 a 10?

27.10.2017

Stěžejním režisérem Rychle a zběsile je bezpochyby Justin Lin, který má na kontě trojku, čtyřku, pětku a šestku. Po jeho útěku ke Star Treku se o Torretovi staral James Wan, jehož sedmička se… (více)

Reklama

Reklama