Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší korejská kriminální organizace 'Goldmoon' získává na moci. Velitel policejního oddělení Kang (Min-sik Choi) nařídí policistovi v utajení Ja-Seoungovi (Lee Jeong-jae), aby se zapojil do operace 'New World' a pomohl zničit 'Goldmoon'. Během plnění úkolu Ja-Seoung stojí před rozhodnutím, jestli se řídit rozkazy jako policista, nebo přeběhnout a zůstat loajální Jeong Cheongovi (Jeong-min Hwang), šefovi 'Goldmoonu'. (Redi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Atheas 

všechny recenze uživatele

Tak na tuto nádheru jsem se chtěl podívat roky. No a po dokoukání mám z toho hodně smíšené pocity. Je to poctivá gangster film ze vším všude, jen jsem asi tak nějak ale úplně nepronikl do té korejské mentality v gangsterském způsobu myšlení. Bylo mi to cizí, a dost často jsem nepobral proč postavy jednají tak jak jednají. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Mňam! Po Old Boy zrovnateľná chuťovka. Žeby kvôli Min-sik Choiovi? Trošku problém je zo začiatku sa vyznať, kto je s kým lebo šikmookí sa mi zlievali no po chvíli sa zorientujete a užívate si gangstersko-policajtské šachy až do konca. Samozrejme nechýba korenie pre silné žalúdky a v závere síce odhadnuteľná no predsa emočne vybrúsená pointa. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Korejci už několikrát ukázali, že není správný je v rámci filmu přehlížet, protože umí točit nad míru dobrý filmy. Nejinak je tomu i u Sinsegye, kterej diváka vrhne do boje o post mafiánskýho bosse, o kterej se uchází všechny možný strany. Ze začátku to má trochu pomalejší rozjezd, ale jen co se člověk rozkouká, už je snímek v plným proudu. A protože se jedná o asijskej film, nejsme ušetření slušné dávky reality až naturalismu, takže když se strhne nějaká ta bitka, je potřeba si utřít krvavý čelo. Stinným vroubkem může být stopáž přesahující dvě hodiny, zhubnutí cca o 20 minut by tomu slušelo, ale není to zase nic tak zásadního. V The New World se dočkáme nečekaných i čekaných zvratů a zápletek i pořádné řežby, nátlaku na psychiku a vyústění, který možná bude dost lidí očekávat, ale je to podaný tak nějak elegantně, že to vlastně vůbec nevadí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Je smutné, že pri tom zomrelo pár našich, ale pre víťazstvo musíme niečo obetovať..." Skončil film, chvíľu si sedím, krútim hlavou a hovorím si, kurva, to bol fakt, fakt dobrý film. Už je to nejaký čas, čo som dal filmu plný počet a ešte väčší čas ubehol od poslednej gangsterky, čo som videl. Tiež to bola "korea" a tiež plný počet. Som si istý, že New world presvedčí aj tých najväčších odporcov kórejských filmov. Príbeh je napriek svojej jednoduchosti , skutočne chytrý, šikovne zrežírovaný, na nič sa nezabudlo a všetky postavy dostávajú dobrý priestor. Film ctí pravidlá gangsterského žánru a ponúka množstvo zvratov. Zádumčivé i napínavé momenty dopĺňa fakt skvelá hudba . Kvalitná hudba dokáže s filmom robiť zázraky. Neviem ako to tí kórejci robia, ale hudba je excelentná v každom ich filme...Napínavých momentov je tu skutočne požehnane. Akčných a krvavejších scén tu tiež zopár je, ale režisér staval hlavne na postavách a vyšlo mu to dokonale. Hromadná sekačka s nožmi je bohovská, myslím hlavne tú vo výťahu. Dalo by sa to vyriešiť guľkami, ale nože sú viac "gangsta". Príbeh o tom, že iba silnejší prežijú ma nadchol a Scorsese znova dostal na frak. Päť hviezd žiariacich ako diamant! 100%. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Rozjazd pomalý, zvyšok výborný. New World je konverzačka z prostredia kórejských gangstrov, ktorá viac, ako na explicitnosť a krvavosť vsádza na charaktery a konverzácie medzi nimi. Nejedná sa o žiadny veľký Mindfuck akým bola napríklad Volavka. Ale cítiť z toho určitú noblesu. Sú mi strašne sympatické filmy, ktoré dokážu vytvoriť taký ten pocit high class sveta, ktorý ale zároveň pôsobí odpudivo. Herecky bezchybné, hudobné skvelo podfarbené - len tým babám sa mohol dať väčší priestor. Finálny zvrat očakávateľný, ale je podaný veľmi neočakávateľne. Takže paráda. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama