Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 1
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (187)

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Novodobý anime blockbuster, ktorý doslova vykopal dvere pre anime do sveta!!! 10 rokov napätia, wtf momentov, skvelých nezabudnuteľných momentov, animácie, ktor mi často krát ustrelila dekel, a ako bonus peckoidný soundtrack ku každej sérii. Anime/manga, ktorá spojila fanúšikov zombie a mecha v originálnom podaní. Áno, MAPPA seriál zmenila k horšiemu, ale hlavne preto, že aj manga je takto "odporne" kreslená. Škoda toho CGI, ale chápem, MAPPA je momentálny kráľ anime a nestíha.. A Eren? Najväčší frajer medzi antihrdinami, ktorý sa obetoval a stal kvôli svojej láske, priateľom, družine a vlasti - masovým vrahom. Verím, že až opätovným pozretim celej série odznova ľudia ocenia aké veľkolepé a od začiatku premyslené veľdielo bolo Attack On Titan. Ďakujem. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

V seriálovém světě bývá dobrým zvykem, že první díl má navnadit a ukázat, co se dá od seriálu očekávat. Attack on Titan v tomhle ale šidí své diváky. Po příběhové stránce je zcela jasné, na co se těšit. Ocitáme se ve světě, kde vládnou lidožraví titáni a lidé jsou nuceni se schovávat za zdmi. 100 let vládlo relativní ticho a titáni nebyli schopni překonat lidskou obranu. Dnes se však objevil nový druh titána, jakýsi kolosus, kterého ještě nikdo nespatřil a kterému se podařilo obranu překonat a opět tak uvést lidi do války. Po akční stránce se nestane nic, co by stálo za řeč, ale to nevadí, akční scény jsou to nejlepší, co seriál nabídne. To je ale bohužel vše. 90% téměř každého dílu je NUDNÁ vata a zbytek vyplňuje ÚŽASNÁ akce. To není moc pozitivní poměr, co? Časem mě začal štvát i fakt, že postavy neustále řvou, jako by mluvily se sluchátky na uších. Co je ale nejhorší, tak nelogičnost seriálu, potažmo scén. Uvedu si pár příkladů: zaprvé je divné, že titáni zničili jedno město a dali si pětiletou pauzu... jen aby se opět zjevili v den graduace hlavních hrdinů? Pět let... to je dlouhá doba na to, aby si lidé zdokonalili své zbraně, dalo by se říct. Ne, v tomhle ohledu se neposunou ani o kousek (právě naopak se posunují spíše směrem dozadu, protože už od počátku věků stále používají děla, která jsou proti titánům neúčinná :)). V seriálu to vypadá dokonce ještě pesimističtěji, protože lidé nedokážou titány téměř ani škrábnout. To je mi teda skvadra bojovníků. Co se obrů týče, tak oceňuji vysvětlení jejich anatomie atd., ale viděli jste někdy predátora, který by jedl jen jeden druh masa? To že titáni jí jen lidi je přece směšné (ale možná jim chutná to oblečení a vyžívají se v tom, jak se lidé brání). Jestliže se v seriálu neobjevili pět let, neumřeli by mezitím hladem? A kdopak nám neuhádl, že ten titán-dobrák Aren? Po tolika logických karambolech už nezáleží na tom, že vyrobil titána z ničeho. Počkat... to mu vlastně hraje do karet, když chce zabít všechny titány. Cožpak při sledování nemají lidi zaplé mozky, že seriálu dávají taky vysoké hodnocení? Já to teda nespolknu. Všem, kdo se chystají seriál sledovat, doporučuji zhlédnout trailer a můžete odejít šťastní a nestrávit zbytečných 10 hodin u seriálu. Alespoň jedno můžu seriálu přiznat, a to návykovou znělku. ()

Reklama

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já furt tak nějak přemýšlím, jak tu recenzi formulovat a napsat, ale stále nenacházím ta správná slova. Chtěla bych toho říct tolik, ať už klady či zápory, ale to bychom tu byli sakra dlouho a mě samotnou dlouhé recenze číst nebaví (nicméně mám na profilu i recenze k jednotlivým sériím, kdyby to někoho víc zajímalo). Takže to zkrátím – pokud vás baví Castlevania, Claymore, Berserk, Tokyo ghoul a podobné temněji laděné příběhy, běžte se na AoT podívat, protože je to prostě sakra dobré a řekla bych, že nebudete litovat. I když se to z počátku může zdát černobílé a jednoduché, ve finále se jedná o zajímavě promyšlený příběh plný akce a zvratů. Myslím, že hodnocení čtvrté série mluví za vše (čsfd 94 %, imdb 9.3/10)… mně osobně to velice bavilo a jsem ráda, že jsem se tento rok odhodlala celý seriál po dlouhé odmlce dokoukat... ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Tohle anime si mě ihned získalo. Hudba naprosto boží, všechny OST poslouchám dost často, jen mě mrzí, že nemůžu najít pár kousků, které byly v anime a na OST nevyšly. Animace velice krásná. Příběh zajímavý, napínavý a plný akce. Škoda, že těch 25 epizod uteklo tak rychle a to se ani nedostali do toho sklepa. Snad se dočkáme druhé série, ale ohlasy byly výborné. Samotné hodnocení je taky vše říkající. Na AP je to 6. nejlepší anime a na MAL je to 9. nejlepší anime. Takže s druhou sérií to vidim dobře. Pro mě nejlepší anime roku 2013 (2. Silver Spoon, 3. Kill la Kill). 90% ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejhnusnější animace kterou jsem kdy viděl... tohle nemá ani na porno. Nechápu jak někdo kdo tohle spáchal vůbec pustily k animaci, ještě z toho udělají animák o 25 dílech.... PROSTĚ NESKUTEČNĚ. V případě anime.... jakožto mé srdcové záležitosti nikdy nedávám odpad. Ale tenhle počin si ho rozhodně zaslouží. Přesto: ()

Galerie (3 257)

Zajímavosti (51)

  • Ve znělce první série se objevila scéna, ve které Eren zkušeně skolil titána pomocí svého 3DMG při bitvě o Šiganšinu. Nicméně tato scéna se v seriálu vůbec neobjevila (Eren tímto způsobem titána skolil až mnohem později). Účelem pravděpodobně bylo vzbudit v audienci očekávání, že se boj s titány bude dařit hned od začátku a ještě prohloubit šok, který „skutečná“ scéna prvního Erenova útoku na titány přinášela. (vojtaruzek)
  • Plačící dítě během scény s Duněním je nahrávka skutečného pláče dítěte Júkiho Kadžiho, který namluvil Erena Jeagera. (mikki089)
  • Držitel schopnosti se přeměňovat na titána může se svou schopností žít pouze 13 let. Obvykle moc na někoho jiného přejde pomocí přeměny v bezduchého titána a následné konzumace držitele moci. Pokud však držitel zahyne, aniž by jeho moc přešla na někoho jiného, v nejbližší době se narodí eldian (rasa lidí, které je možné přeměnit na titány), na kterého moc přejde, bohužel se i na takovýto přenos aplikuje limit 13 let života. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama