Reklama

Reklama

VOD (1)

Generální manažer týmu amerického fotbalu se musí rozhodnout, jak naložit s možností prvního výběru při draftu, do kterého zbývá zhruba 13 hodin. Manažer Sonny Weaver má před sebou nejdůležitější den nadcházející sezóny. Den draftu. Tým Cleveland Browns má právo první volby, to znamená, že si může z mladých hráčů, kteří jsou k dispozici, vybírat jako první. Nejžhavějším kandidátem je Bo Callahan, vítěz Heismanovy trofeje. Sonny se musí rozhodnout, zda ho vezme a co je kvůli tomu ochoten obětovat. Zároveň se nedávno dozvěděl, že jeho přítelkyně Ali čeká dítě. Fanoušci Clevelandu jsou velmi nadšeni z toho, že by za jejich tým mohl nastoupit právě Callahan, jenže Sonnymu se na něm pořád něco nezdá. Večer začíná draft, který vysílá celostátní televize a tým Browns má deset minut na svou první volbu... (TV Nova)

(více)

Videa (52)

Trailer

Recenze (253)

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Žádné hřiště, žadné míče, žádní vystrojení hráči, a ani žádné touchdowny. Jen kanceláře, majitelé a trenéři teamů, a draftovaní hráči připraveni vstoupit do NFL. Jakožto hráč amerického fotbalu jsem si ze začátku říkal: "No, asi to bude blbost, co je to za sportovní film, kde není žádný napínavý zápas?" Ovšem v průběhu filmu jsem si tento milný názor začal pomalu vyvracet, a koncem filmu jsem dokonce netrpělivě čekal jak to dopadne! Zkrátka film o americkém fotbalu zcela "bez amerického fotbalu". Tedy z úplně jiného mě doposud neznámého pohledu. Hodně povedený děj, který úměrně gradoval až vyvrcholil samotným Draftem, který byl pro všechny více než překvapivý, a samozřejmě výborné herecké obsazený v podání Jennifer Garner, a sice již ohraného, ale i tak dost snesitelného Costnera. Jakožto hráč am. fotbalu dávám 80% :-) ()

fishki 

všechny recenze uživatele

Poznáte ten pocit. Pozeráte film o téme, ktorej veľa nerozumiete. Na scéne je veľa postáv, ktoré sa prekrikujú, hádajú, vymieňajú si lístočky a divoké telefonáty. Vy nerozumiete, ale bavíte sa. Draft Day mal byť ten prípad, ale nie je. Reitman na to jednoducho nemá. NFL Draft je zaujímavý proces, ale filmu sa nepodarilo ani z časti pokryť machinácie, ktoré ho sprevádzajú. Všetko je povrchné, často zmätočnejšie, a pri rozhodujúcich scénach nevie divák povedať, či je to pre hlavnú postavu dobre alebo zle. Film má celkom spád a vďaka vedľajšiemu hereckému obsadeniu (Elliott, Langella) nenudí. Ale to je na dnešnú dobu málo. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak schválně, jestli jsem to dobře pochopil. Draftuje se ragby zpotvořené pro negry a tlusté lopaty. Jedničkou má být nějaký sličný metrosexuál, který je prý úžasný. Kostěj jej chce, ale bohužel letos netahá solviny z klobouku jako první. Naštěstí mu brnkne nějaký strejc s Arizony, který první je, taky sice chce sličného metrosexuála, ale vlastně jej nechce, protože vyvádí nějakou skvělou fintu, a tak své prvenství vytrejduje s Kostějem za tři budoucí roky jeho prvních tahů. Kostěj je tedy v první lajně, má metrosexuála v kapse a doma v Klívlendu, ale nakonec si jej stejně nevybere, protože také kuje jakési fikané pikle. Poté Kostěj brnkne chlápkovi do Bostnu a vytrejduje s ním své následující tři toky druhých tahů tak, aby se ve druhém kole dostal před strejce z Arizony, co mu předtím pustil toho metrouše. No, a pak už není nic jednoduššího, než znovu zavolat strejci z Arizony, metrosexuála mu vrátit a vzít si zpět své první tahy v následujících třech letech. Kostěj, zdá se, vyhrál!! Nemá sice metrosexuála, kterého chtěl, ale vlastně nechtěl, protože mu nepřišli kluci z týmu na narozky, ale místo něj má nakonec dva negry za cenu jednoho a navrch nějakého, prý tutového, kopáče. Že zvítězil, to jsem poznal lehce, všichni křičeli „hurá“ a plácali ho po ramenou. Prostě piss of kejk, finta zřejmě vyšla, akorát jsem na to čuměl jako hajzlbába na kvantovou rovnici. Ti kulturně zdegenerovaní čuráci už jsou evidentně schopni udělat telenovelu i z binga pro downy. Ale jinak film je to pěkný, takový barevný, samé letecké záběry stadiónů a tak…. ()

MultiTobi 

všechny recenze uživatele

Místy trochu připomíná Free to play a stejně jako Free to play se snaží zachytit významnou sportovní událost, kterou podrobně znají jen skalní fanoušci z dané sportovní oblasti a tuto událost vysvětlit i pouhým laikům. U Free to play jsem nechápal, jak někteří nemohou propadnout kouzlu grandiózního finále, nyní se však ocitám v roli laika, která shledal pár momentů napínavými, ale celkově kouzlu NFL prostě nepodlehl. Dílo zaměřené především pro fanoušky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $28,842,237Tržby Celosvetovo $29,819,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,081,339 //počet predaných kusov 129,744Tržby za predaj DVD v USA $7,575,932 //počet predaných kusov 347,833║ tento šport neznášam ale draftoví deň a napätie okolo neho, tak na to sa dá pozerať, má to dobre rozohraný dej, ktorý dokáže upútať a je tam cítiť charizmu Kevina Costnera, ktorý je fakt v dobrej forme, Ivan Reitman sa vie stále dobre obracať /60%/ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Herec Chadwick Boseman mal v čase natáčania už 37 rokov, no i tak stvárnil postavu univerzitného hráča. (MikaelSVK)
  • Filmování probíhalo na Manhattanu v New Yorku a v aquaparku Wildwater Kingdom v ohioském městě Aurora. (reich)
  • Keď Vontae Mack (Chadwick Boseman) telefonuje Sonnymu (Kevin Costner), tvrdí, že je vo Virginii, avšak pri zábere na jeho auto je vidieť, že prechádza okolo hotela The Bertram Inn & Conference Center v Aurore, štát Ohio. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Reklama

Reklama