Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (223)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak sem jakože četl a slýchával, že prej jenom ta pilotní epizoda za něco stojí, a zbytek už je pouhé browniesové kecání o pirátských strastech na souši (v přístavech) i na vodě (na palubách lodí). No a Marshall mě dokázal zklamat i v tom úvodu. Proč dobrá polovina S01E01 vypadá, jako že se odehrává zároveň v jedenadvacátém století a před třemi sty lety? A kdy už konečně někdo těm ignorantským maskérům vysvětlí, že pirátská verbež vážně neměla bělejší zubiska než kozatá blondýnka v reklamě na Colgate Total? Hrůza aneb atmosféra utopená v kýblu se zvratkama. Rozmáchlé bitky na začátku a konci super, upovídaná vata mezi tím katastrofa. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Black Sails má několik zavádějících témat: 1) jméno producenta Michaela Baye - nesmíte očekávat bombastické námořní bitvy s vybuchujícími pirátskými loďmi (tohle opravdu nejsou - naštěstí - historičtí Transformers), i když se jich asi 2x či 3x taky dočkáte. 2) kabelovka Starz vysílající tento seriál - opět nesmíte předpokládat, že se podíváte na další eroticko-akční extravagantnost typu Spartacus. 3) samotná pirátská tématika - ne, ani Piráty z Karibiku nehledejte pod titulem Black Sails.... ale poměrně zdárně připravenou předehru pro Ostrov pokladů... Ale tahle předehra zahrnuje spoustu, ale vážně spoustu dialogů, plných politiky, intrikaření, podrazů a nesmím zapomenout na politiku. Je to tedy stejně tak bláhové, jako od Game of Thrones očekávat akční fantasy řežbu - v Black Sails se sází především na interakci mezi jednotlivími charaktery, kterých je více než dost - a je dost možné, že si v průběhu 8 epizod jejich jména vůbec nezapamatujete. A to vlastně ani nevadí, protože se v podstatě ani moc nestane. Většinu času strávíte na ostrovní pevnině, nežli na moři, což je velká škoda - jelikož když už ti takzvaní piráti konečně někam vyplují, tak to stojí za to. Ostrovní linie je tu především pro politiku, nějaké ty sex scény, a pak nečekaně pro politiku... což může někomu bzry začít lézt krkem. Nakonec tedy ani nevím, zda mě druhá série zajímá (kde by už měl konečně začít hon za pokladem). Uvidím za rok, jak moc se budu nudit... ()

Reklama

Vojťas 

všechny recenze uživatele

8-dílná úvodní série nového pirátského seriálu se poměrně povedla. Vzhledem k tomu, že o 2. řadě bylo rozhodnuto ještě před vysíláním prvního dílu, čekal jsem větší "boom" - a vůbec v produkci TV STARZ, která mě nemálokrát vyrazila dech. Nevadí, koukat se na to dá a jako fanoušek této stanice si samozřejmě druhou řadu nenechám ujít. Doufám ve více lodních bitev, které jsou správně syrové. 70% [2. série BUDE] ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Nebývale precizně napsaný seriál, který počítá s každou epizodou od začátku až do konce, pres všechny série. Takže vývoj jednotlivých motivů a postav dává smysl, což u takhle dlouhých seriálů je obvykle spíš opakem. Seriál o hrůzách války a ještě hrůznějších rozhodnutích a kompromisech, o tom, kdy je někoho zradit pro vyšší věc obhajitelné a kdy ne. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento seriál z produkce Michaela Baye se odehrává v roce 1715 na jednom z Bahamských ostrovů New Providence a vypráví o pirátských posádkách. Kapitán James Flint se se svou posádkou snaží najít a přepadnout legendární španělskou loď Urca de Lima, která je údajně plná pokladů. Jeho hlavní soupeř je kapitán Charles Vane, který se taky snaží získat chybějící stránku vedoucí k pokladu. Celou situací docela zamíchá John Silver, který tuto stránku ukradne. Značná část děje se odehrává v pirátském přístavu Nassau. Tomu velí Eleanor Guthrie spolu se svým otcem, kterého později vystrnadí. Časem se osudy posádek různě proplétají a dojde i na nějaké ty námořní bitvy. Nakonec skutečně dojde k honu na Urcu. V další sérii se stane spousta věcí. Na scénu přichází nový protivník v podobě kapitána Neda Lowa. Dočkáme se i prvních flashbacků do Flintovy historie. ;) Děj této série je na úplně jiném levelu. S některými postavami se rozloučíme. Spolier: Dochází ke spojenectví Flinta s Vanem a zlato jim vyfoukne Jackova posádka. 3. série je tu a s ní i obávaný Černovous. Boj o Nassau pokračuje a Flint nachází nové spojence. Ve 4. a poslední sérii probíhá závěrečný boj o Nassau. Nakonec to skončilo nečekaně dobře. Je vidět, že to je od Starz, hlavně díky těm odvážným scénám. :) Ještě mě dost překvapil demokratický systém na pirátských lodích. "Ráda si určujete podmínky, co? Ano, co mi narostly kozy." :D ()

Galerie (551)

Zajímavosti (12)

  • Podle historických pramenů se Anne Bonny nejdříve vdala za Jacka Bonnyho a až poté za Jacka Rackhama. (kellne)
  • V seriálu se objeví hned několik postav z řad anglické šlechty. Člen, konkrétně tedy členka britské aristokracie se však najde i mezi tvůrci. Je jí herečka Clara Paget, celým jménem Lady Clara Elizabeth Iris Paget, která je dcerou Charlese Pageta, 8. markýze z Anglesey. (oli009)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama