Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (223)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ Prvá séria, skôr odrádza k sledovaniu tohto seriálu, prišlo to také od buka ustrelené, nesúrodé, len pózerské divadlo. Nakoplo sa to od druhej série a prevažne tie mikro súboje, podrážačky hlavných postáv majú slušné grády, dokonca aj dobrá dramatizácia tu je, drsnosť a námorné či pobrežné súboje prevažne dobre berú. Herci fajn. /75%/ ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Nakonec dost spokojenost. První série je vyloženě bídná a proto jsem s ní před lety skončil, vypadalo to na přihlouplou nudu plnou napomádovaných nýmandů. Od druhé už se na to ale dá dívat, byť pořád žádný zázrak - na pořádného nástupce Spartaca je tam dost málo tits&murder (ale aspoň krev už není tak očividně cgi), na televizní Piráty z Karibiku chybí ta ztřeštěnost a měřítko, a jakkoli se snaží tvářit jak jde o serious drama o osidlování Baham, tak je to samozřejmě příběhem hodně velká blbina... a všude mezi tím pořád hodně vaty. Zato třetí a čtvrtá řada už jsou parádní, konečně se přitvrdí na velkolepé akci, a hlavně už se pořádně vyprofilují hlavní postavy a jejich dějové oblouky - každému se tu dá trochu fandit, s každým zamává příběh hodně nečekaně a nezřídka s velmi nehezkým koncem. Figurky na šachovnici se kterými scénáristi hrají hru ne zrovna uvěřitelnou, ale rozhodně zábavnou. 8/10 ()

Reklama

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Seriál má nepochybně velký potenciál, jelikož co se týče tématu, tohle tu ještě nebylo. Obsazení Tobyho Stephense byl asi nejchytřejší tah. Celkově má seriál problém udržet pozornost po celou hodinu. Možná kdyby díly byly na obvyklých 42 minut, prospělo by to. Přesto je to určitě solidní zábava, které dám šanci ještě ve druhé sérii, ale z dálných vod se Black Sails blíží konkurence, a to v podobě další pirátoviny Crossbones v čele s Malkovichem. 70% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 85%. Pirátske dobrodružstva mám rád a toto mi šmakuje. Seriál s produkcie Michale Baya ma ako obvykle na oko všetko. Slušné herecké obsadenie, nádhernú výpravu, kostými, užasnú hudbu, štipľavé scény a zaujímavý príbeh, ktorému by neuškodilo väčšie tempo ako v posledných dieloch. Stačilo by o jeden diel menej. Slušný rozbeh prvej serie dúfam, že v druhej už bude viac akcie. Oblúbený soundtrack: Main Title. 2. séria - 95%. Tak druhá séria začala pekne husto. Stret dvoch kapitánov, ktorý sa niesol cez celých desať dielov nemal chybu, akčná finále taktiež a súboj o zlato zo stroskotanej španielskej lode príjemne prefíkaným prekvapením. Druhá séria spravila pekný skok od tej prvej, či už akciou, príbehom alebo postavami. 3. séria - 100%. Dosť dobré. Druhá séria bola vynikajúca a trojka je ešte o chlp lepšia. Postavy stále majú čím prekvapiť, stále sú prefíkané, navyše poteší Captain Edward 'Blackbeard' Teach v podaní Raya Stevensona. V tretej sérii ubudlo trošku dialógov a pribudlo viac akčných scén (hlavne ta záverečná je perfektná). Keby to malo o jeden diel menej, asi by som bol spokojnejší, pretože úvod strácal trošku tempo a miestami sa celkom ťahal, za to záverečné diely to spoľahlivo vynahradili. Som zvedavý na štvrtú sériu. Súboj o poklad a bitka Anglického námorníctvo proti pirátom o Nassau pokračuje! 4. séria - 95%. Štvrtá a záverečná séria mi prišla podobne dobrá ako ta predošlá. Rovnako aj tu som mal pocit, že sa tu niekedy až zbytočne keca, ale niektoré diely boli zasa neskutočne dobre a pútavé. Ako celok ma to bavilo, ale prišlo mi to dosť nevyvážené čo sa týka tempa, ale záverečné diely to zas rozbalili naplno, aj čo týka akcie. U niektorých postav ma mrzelo ako skončili, ale tak nieje to podla môjho scenára. Každopádne som spokojný s celým seriálom a mam pocit, že narozdiel od niektorých, skončil v právu chvíľu. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Seriál je do značné míry prequelem slavného Ostrova Pokladů. Hlavním hrdinou je kapitán Flint. Dále se zde setkáme s řadou postav známých z oné knihy ale i skutečných historicky doložených pirátů. V aktuální 3. sérii se k nim přidal asi nejznámější: Edward Teach zvaný Černovous. Dočkáme se zde řady námořních bitev. Pirátských přepadů lodí i nájezdů na přístavy. A především množství intrik a zvratů. Postavy budete milovat i nenávidět. Žádný charakter není černobílý. Každý zde má dobré i špatné vlastnosti a všichni neustále procházejí velice zajímavým a nepředpovídatelným vývojem. Naprosto doporučuji. ()

Galerie (551)

Zajímavosti (12)

  • Představitel Johna Silvera, herec Luke Arnold, přiznal fanouškům svou počáteční fóbii z natáčení podmořských scén. Produkce mu umožnila udělat si kurz potápění, a tak si dnes již pohyb pod hladinou užívá. (LadyRainier)
  • Roland Reed nahradil ve druhé sérii Jannese Eiselena v roli Dufresnea poté, co Eiselenovi diagnostikovali nádor na mozku a v roce 2016 zemřel. (oli009)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama