Reklama

Reklama

Městečko Pines

(seriál)
  • USA Wayward Pines
Trailer 5
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2016), 14 h 31 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Siobhan Fallon Hogan, Matt Dillon, Carla Gugino, Toby Jones, Shannyn Sossamon, Melissa Leo, Hope Davis, Reed Diamond, Terrence Howard, Tim Griffin (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Ethan Burke (Mat Dillon) je agentem tajné služby, který vyšetřuje, kam zmizeli dva jeho kolegové, rovněž federální agenti. Během pátrání utrpí náhle autonehodu, a když se probere z bezvědomí, vidí, že se nachází v idylickém městečku Wayward Pines. Nepamatuje si však, za jakých okolností se tam dostal. Místní lidé ho nejen chtějí přimět, aby u nich zůstal, ale Ethanovi se ani žádným způsobem nedaří navázat kontakt s okolním světem. Celé město je opředeno jakousi podivnou tajuplností a zdá se, že z něho není úniku. Ethan chce věci přijít na kloub, ale místo odpovědí naráží jen na stále nové a nové záhady. Brzy si začne uvědomovat tvrdou realitu: vypadá to, že z Wayward Pines už nikdy živý nevyvázne. (Film+)

(více)

Recenze uživatele jackalsc k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2015) (S01) 

Ze začátku jsem nevěděl do čeho jdu, věděl jsem jen, že lidi to přirovnávají k jakémusi odvaru Twin Peaks. Nedoporučuji číst jakékoliv komentáře či další informace a začít se dívat hned na ostro (Plot Twist). Celkově seriál vnímám velice kladně, scénář je velice originální, je to parádně ovinuté tajemnou aurou alespoň ze začátku. Postavy jsou zde naprosto perfektní, postava Pam je zahraná tak odporně slizky, přesně tak jak to má být. Ethan Burke ztvárněný Matt Dillonem je naprosto famózní, zase další trefa do černého z hereckého obsazení. První epizody seriálu jsou pěkně psycho, kde se tajemství odkrývá z epizody na epizodu. Ohledně podobnosti s Twin Peaks: Alespoň pro mě jsou zde minimální. Ano, všichni žijou v jednom ,,americkém zapadákově" , ale právě to co je hlavní v Twin Peaks se zde vlastně vubec ani nevyskytne, však vy víte. Nutno ale zmínit, že toto není seriálu vůbec naškodu, seriál si jde svou vlastní cestou a daří se mu to skvěle. Člověk už pak velice rád přehlédne ty nedokonalosti green screenu či občas haprující grafiku. 90% ()

Série 2 (2016) (S02) 

Nebylo to špatné. Někdo tu sice nadává na ,,béčkového kašpara Jasona Patrica,, ale já myslím, že hraje to co má a hraje to dobře, holt každý nedostane roli jako Matt Dilon. Jsou zde opravdu nudné, nezajímavé momenty a občasné faily a zvrhnutí do jakéhosi hybrida WWZ, ale jsou zde i skvělé pasáže které dovysvětlují otázky, které si klademe od první série. Druhá sezóna to utla v dobrém momentu, ačkoliv nedosahovala zdaleka původních kvalit, tak jsem opravdu zvědavý na třetí sérii. Pokud se jí dočkáme. SPOILER ((Nejlepší je závěrečná satisfakce ve smrti toho vylízaného dementa Jasona :D) ()

Související novinky

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama