Reklama

Reklama

K Jasonu Stathamovi, Dolphu Lundgrenovi, Randymu Coutureovi a Sylvesteru Stallonemu, kteří se znovu setkávají v roli týmu elitních žoldáků, se poprvé připojují Curtis "50 Cent" Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran a Andy Garcia. Vyzbrojeni všemi zbraněmi, které se jim dostanou do rukou, a schopnostmi je použít, jsou Expendables poslední obrannou linií světa a týmem, který je povolán, když jsou všechny ostatní možnosti mimo hru. Noví členové týmu s novými styly a taktikami však dají „čerstvé krvi“ zcela nový význam. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (299)

verbal 

všechny recenze uživatele

Po druhém, a zároveň i posledním jakž takž soudném dílu Postradatelných to jde s celou sérií evidentně od desíti k prdeli. Trojka byla na hranici neurovegetativního výsměchu příčetné scenáristice i dialogové a dějové sysluplnosti, ovšem toto už definitivně udělalo z Expendables totální Expendebils. Na všech třech hlavních tahounech – Slájovi, Jasoňovi i Dolfim - je zřetelně znát, že patrně neuváženě podepsali další povinná pokračování už někdy u dvojky, jsou zjevně nasraní, a je to na nich znát, že je uvrhli do až tak špatně porežírované a laciné scénáristické lobotomie, a navíc donutili pózovat s takovými neumětelskými instamrdkami a bulvárními hovnocuci, jakými bezesporu jsou odporně zbotoxovaná prkenná velepiča Megan Lišková, huhňavý, otylý a zcela ochrnutý negrorecitátor Padesátigroš nebo ta zoufale trapná parodie na Banderasovic Toníčka. Satanžel to moc nevytrhly ani věhlasné rachitické ťamanské mlátičky Antonín Já a Auwajs, které zoufale berou každý sebevíc ponižující holyúdský štěk jen proto, aby doma nemuseli okopávat rýžoviště, protože moc prostoru ke svým obvyklým gumovým o-pičárnám v tomhle řídkém průjmu nedostaly. Takže velmi smutný funus franšízy a něco, co moderní filmově teoretická věda odborně exaktně definuje jako „vypatlaný holofilm“. Vážně se obávám, že pokud držitel práv nedejsatan dopustí další pokračování, bude toto již plně na úrovni reinkarnací Dickboxerů, tedy mentální moulinex pro lopaty a vězně. Prostě nezbývá než si zase jednou upřímně pogratulovat, že jsem udržel toho nostalgického akčního kokota v sobě na řetězu a nelezl na to do kina vykrmovat holandské monopolní nenažrance, na oslavu čehož ihned po dopsání tohoto zvratku rituálně spálím falešnou dvousetkorunu. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Slabé pokračování, které nedokáže zamaskovat, že už o něj ani hlavní hvězdy nemají zájem. Sly na druhé koleji, mezi nováčky žádné skutečně lákavé jméno (leč Megan Fox jako jediná docela funguje) a scenáristicky to strašně toporně maskuje původně plánované obsazení (Garcia supluje Willise/Forda, 50 Cent Crewse, Scipio Banderase). Ale to nejhorší, akčně je to hrozná bída. V rámci stopáže se toho ve filmu nestane málo, ale příliš střihů, úzkých záběrů, žádné nápady a málo celků, v nichž by mohla nějaká choreografie vyniknout. K tomu docela ošklivé triky a obecný pocit unavenosti materiálem. Trojka byla přeplácaná a zmrzačená snahou o zacílení na mladší publikum, ale byla z ní cítit snaha o fanservis. Tohle už nefunguje vůbec. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Slyův srdcový projekt Expendables mám hodně rád, stejně jako vyžívání se ve starých dobrých časech, kdy chlap nejezdil na koloběžce, na latéčko, který si pak precizně vyfotil a poslal na instagram a třepal se vzrušením, kolik že se srdíček dostane, pak si dal rameno kabelku, vytáhl těsné džíny, stoupl si na koloběžku a jel frčet k počítači rozdávat moudra o světě. Slyovo viděný světa, motorka, hezký holky, whiskey, doutník, rvačky s.r.o. je sice už z pravěku, ale pořád to na mě působí děsně skvěle a v postradalených si neopomene udělat xy záběrů věnovaným právě tomuto stylu a protože je vlasně jediný kdo to dělá tak už jen za to má u mě velký plus. Bohužel člověk musí hodnotit i jiný složky, jako třeba i film jako celek a tady a to je mě až líto film selhává především ve své lacinosti. Působí totiž neuvěřitelně levně, triky jsou jak z doby krále klacka. Postradatelný na mě už nepůsobí jako bohemský ranaři, ale bandička opravdu starých panů - čest vyjímce Jasone Stathame. Tady oceňuji, že Sly má docela soudnost a hodil to na Jasona, protože on je jediný, kdo svým charismatem tohle dílko utáhne a přivede na realtivně slušné hodnocení. Dolph Ludngren - mám ho rád a hrozně mu držím palce s jeho nemocí, ale na akční filmy - sorry už ne-e. Megan Fox, bože, kde je ta super sexy kočka s Transformers, proč proboha ona musela jít na plastiku a tím se naprosto vyautovala, ach jo, hrozná škoda. Film není zlý, ale doba Postrdatelných je už prostě pryč, nedá se svítit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $100miliónov║ Tržby USA $16,625,031║ Tržby Celosvetovo $49,347,064▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Strach a hrôza aby toto bolo vyprodukované za 100 miliónov. Beriem že takéto počiny padajú skôr do "zábavného" béčkového akčného rangu ale tu to padá stŕmhlav do céčka, bez najmenších ambícii. Strašná triková stránka, nezaujímavá akčná stránka a plno suchých kecov. Uvreštaná Megan Fox z našpulenými perami, ako čerešnička na torte  to len ešte viac dáva dole. /20%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„BARNEY SI ZASLOUŽÍ POMSTÍT!… “ Týmovka, z který se (na starý kolena) stala Stathamovka. Zbytek osazenstva (kromě Jaa – Slaye nepočítám) jen komparzuje a ničím nezaujme. Akční béčko, který sice odsejpá, ale pomalu (ale jistě) se kvalitou žene někam k „vyhaslejm“ filmům van Damma nebo Willise. Vtipu málo, nostalgie žádná… CGI na hovno… aspoň že to má to tempo. /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Zájem o roli projevili van Damme nebo Dwayne Johnson. Stallone se zase pokoušel „zlákat“ Jacka Nicholsona nebo Clinta Eastwooda. 2.) Kaskadérskou choreografii dostala na starost skupina „Jackie Chan Stunt Team“. 3.) Thx za titule „Grossmelmen“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Čtvrté a snad i poslední Expendables propadlo z nadpůměrné, zábavné a cástingem nabité akční série do vod průměrnosti, která z toho smrdí všemi směry. Chtělo to lepšího režiséra. Scott Waugh nebyla nejlepší volba a nezájem téhle série jde jednak vidět i na divácích ( nejslabší hodnocení) a taky na hercích, kde všechna zajímavá jména jsou pryč a vydržel pouze Statham, který jako jediný je opět super, ale to je fakt málo. Stallone je zde raději jen v úvodu, z nových posil nezaujme téměř nikdo. 50 cent a Jacob Scipio useless, Megan Fox mi nevadila, alespoň trochu estrogenu, Tony Jaa byl fajn, ale zdržel se tu na ani ne 10 minut ( ikdyž co předvedl patří ke světlým momentům) no a záporák Iko Uwais je paradoxně nejslabším záporákem celé série (Co je Iko mimo Raid, tak se mu moc nedaří a jeho potenciál američané nedokážou příliš využít) Chce to zpátky návrat do Indonésie a natáčet akční řežby tam. Děj je o ničem, dialogy průměrné, CGI efekty hodně špatný, alespoň potěší občas nějaké pěkné gore a krví se moc nešetří, což vždy uvítám. Finální fight Uwais- Statham byl hodně krátký a chtělo to využívat více ruce. Líbila se mi sekvence ve finále, kde to Statham řezal nožem společně s Tonym, to jsem si užil asi nejvíc. Jinak jsem se sice nenudil, uteklo to poměrně rychle, ale oproti konkurenci tahle série už nemá, co nabídnout ani po stránce herecké, tak akční. 5/10. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Sága, která vždy s obrovským nadhledem letěla vysoko nad hlavami akčních videobéček, ze kterých si po hrstech půjčovala herce, si dala dlouhou pauzu, ze které vystoupila tak trochu na truc. A s tváří právě takového béčka, kterým nikdy být neměla. Když se při první větší akci objevily triky a zelené plátno tak levného rázu, že jsem až nevěřícně vytřeštil oči, věděl jsem, že je zle. Absence jakéhokoli překvapení v hereckém obsazení, castingový omyl v podobě Megan Fox, ignorace drtivé většiny známých hrdinů, průhledné zvraty a spoléhání se téměř výhradně na Jasona Stathama pak berou zbytky nadhledu i mně. 50% a zaokrouhlení dolů čistě za zklamání z toho, že jsem věřil, že se povede překvapit podobně jako u nedoceněné trojky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Popravte ich konečne niekto! Strašný prúser. Trojka je oproti tomu veľkofilm (čo v podstate aj naozaj bola).  Mizerný film s mizernými postavami (až na Dolpha Lundgrena), mizernými hereckými výkonmi, mizernými hláškami, mizernou akciou (neverím, že TOTO stálo 100 miliónov) a mizerným hlavným záporákom, ktorého uhádnete po prvej scéne. Sly tu nemá až také cameo, ako sa vám niektorí snažia nahovoriť. Objavuje sa v polovici filmu, čo sa naozaj nedá charakterizovať ako cameo. Hnusná výprava, odporné CGI. Kým kedysi sa lovilo vo vodách s Arnoldom, JCVD a Bruceom Willisom, dnes tvorcom zostala Megan Fox (ktorá so žánrom nemá nič spoločné, to nie je urážka, lež suché skonštatovanie) a starý Andy Garcia, ktorý hral v Krstnom otcovi 3, ktorého teda neviem, či ste videli, ale ak nie, tak vám vyspoilerujem, že to nie je akčný film. Prečo to Stallone nedal napríklad, čo ja viem, Robertovi Patrickovi? Vzal som si z toho ponaučenie, že chlap je len vtedy správny chlap (a parťák), ak si vypije. Autonaháňačka nie je úplne márna a poteší ázijský prvok (najmä Iko Uwais, Tony Jaa je úplne mimo), ale to je ozaj max. na 2*. Séria stratila samú seba a namiesto toho, aby oslovila "aspoň" starú generáciu nostalgicky spomínajúcu na akčniaky 80. rokov (ktorých beztak od prvej časti chcela osloviť) a siahla po Lorenzovi Lamasovi, Louisovi Gossettovi Jr., Michaelovi Dudikoffovi, či Cynthii Rothrock a počkala, čo z toho vypadne, tak namiesto toho prišla s čímsi, ehm... takýmto. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

OK, když už teda děláš další pokračování nostalgický akční série pro boomery a nás 90s děcka, ať to má smysl. Tohle je v součtu jenom shitová a impotentní, nucená, nechtěně trapná a sebeparodická zbytečnost s otravnou Megan Fox, co saje prdel a je hned všem pro smích - prostě proč. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně si v Expendables zahrál Steven Seagal! Že jste ho nepostřehli? Ale joo, hrál ten tanker :D .. Čtyřka je o chlup zábavnější než trojka, Megan Liška začíná být parodie na skutečnou ženskou krásu, efekty vypadají jako z doby Atily Huna, Uwais i Jaa začínají drobátko otékat, nicméně hýbat se stále umí, no takže to celé stojí vlastně na Stathamovi a zčásti na jeho špičkování s Rambem, zbytek týmu předsmrtná křeč. Občas se objeví vcelku dobrý záběr či prvek. Něco mi říká, že se uklohní i pětka, upřímně doufám znovu v Belgickou bouli, Já přicházím v míru a opravdu už Caseyho Rybacka... a ne, fakt po něm nikdo nechce, aby běhal po Aljašce a spálil jí v plamenech, ale aby naposledy zlikvidoval padoucha třeba drátěnkou na nádobí a pronesl, že nejlepší je v kuchyni! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Projekt Expendables bol pôvodne skvelý nápad, ktorý som vo svojej dobe prijal s maximálnym nadšením, priniesol mnohým mojim obľúbeným akčným hercom príležitosť ešte zažiariť v poriadnom akčnom filme, keďže väčšina z nich sa už presunula na videl do filmov nižšej úrovne. Kvôli veku hercov sa ale nedal vyťažovať do nekonečna, bohato stačili dva, možno aj tri filmy, predsa len aj trojku som si s rokmi trochu obľúbil a tu je to nanešťastie až moc vidno. Najsmutnejšie je, že tento projekt okrem zozbierania akčných hercov zdobilo hlavne to, že opäť priniesol poctivú akciu, ktorá bola plne prehľadná, dávala vyniknúť schopnostiam hercov a efektami sa šetrilo, čo v tej ére, kedy sa moc využívali efekty a rôzne kamerové nápady veľmi potešilo, ale toto pokračovanie na to nielen že rezignovalo, ale prešlo do opačného extrému. Ale pekne od začiatku. Tu sa absolútne nikto v ničom nesnažil. Už príbeh za moc nestojí, len priniesol tú najohranejšiu zápletku o zastavení jadrovej hrozby, ktorá by mohla vyvolať tretiu svetovú vojnu, to všetko v najbéčkovejšom podaní, hľadanie tajomného záporáka nikoho nezaujíma a tak ani jeho nájdenie v ničom neprekvapí, ale zase sa tu stále niečo deje a tak som sa nenudil a trochu mi aj vyhovovalo také to rozdelenie na dve skupiny, kde sledujeme pôvodných postrádateľných, teda pôvodných, z ktorých zostalo len torzo a Stathama, ktorý na to ide po svojom. A aj keď ma tá hlavná zápletka vôbec nezaujímala, aspoň tá interakcia postáv to celkom zachraňuje a bavilo ma aj sledovať, ako sa spolu aj v kľude rozprávajú. Predsa len mám k tejto sérii a tým postavám už nejaký vzťah. Obsadenie sa s pôvodnou trilógiou nemôže porovnávať, ale predsa len stále je tu Jason Statham v hlavnej úlohe, ktorý ma v tejto afektovanej polohe, akú predvádza na začiatku začína nudiť, ale našťastie sa po úvodnej akcii trochu ukľudní a už ma bavil. Sylvester Stallone už tu ani nemusel byť, ale jeho menšia účasť poteší. Dolph Lundgren a Randy Couture tu trochu viac vyniknú, v akcii síce moc nepredvedú, ale bavili ma a rovnako hviezdne ázijské duo Iko Uwais a Tony Jaa, ale rovnako sú využití len málo. Proti Megan Fox nič nemám, ale tu nemá čo robiť a veliteľa Expendables už vôbec nie, skôr mi sadla sympatickejšia Levy Tran. A zvyšok už nestojí za nič, Andy Garcia ma tu vôbec nebavil. Po stránke akcie je to veľké sklamanie, tu sa delí len na dve skupiny, priemernú a katastrofálnu. Má odpudivý vizuál, strašné efekty a prišlo mi, že zelené pozadie má snáď aj v bitka bare, také je to odfláknuté. Naháňačky sú úplne neznesiteľné, hlavne tá na buginách, ale aj motorky na lodi. To som sa skutočne nevedel dočkať, kedy konečne skončia, na to sa nedalo pozerať. A tak aspoň tie súboje a prestrelky sú aspoň trochu normálne, len zase každú snahu o nejaký nápad alebo chvat kazí zlý strih, alebo nevhodný uhol kamery, takže nad ten priemer sa to ani raz nevytiahne. A najviac to vynikne pri finále na lodi, ktoré mi prišlo ako čiastočná variácia na finále z jednotky, hlavne podobne rozmiestnením krytov a vojakov, ale kvalitatatívne je to veľký rozdiel. Tu nemôžem nič skutočne pochváliť. Chýbajú aj lepšie hlášky, ale zase dva momenty sa celkom vydarili, Stathamova ochrana youtubera a využitie pesničky 50 centa, ktorý tu inak nevadí, ale ani ma nezaujímal. Réžia je strašná v každom ohľade, efekty, výprava , kulisy, tá loď je úplne trápna a hudbu som si prakticky ani nevšimol. Tento film má jediné šťastie, nič som od neho nečakal a ani som sa naň netešil, bral som ho len ako štandardný akčný film a preto som ho zvládol bez väčších problémov a užil som si prítomnosť niektorých mojich obľúbencov. Predsa len som fanúšik série. Ale inak je to veľká bieda, ktorá sa nedá nikomu doporučiť. 52% () (méně) (více)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

I přes prachbídné recenze jsem stále uvažoval, že bych na závěr mé oblíbené série vyrazil do kina. Už od úvodní akce jsem však věděl, že tady klesneme na úplné dno braků z devadesátek s odpudivými triky a skutečně trapnými hláškami v 99% případů. Neřikám, ani jednička nebyla žádné veledílo, ale bylo to poctivě zrežírované a akce byla správně zemitá a nespoléhala pouze na imbecilní množství výbuchů. Což je však ovšem největší zločin, tak je obsazení. Prakticky každé jméno, které najdeme zde v zajímavostech, zní lépe než to, co jsme nakonec dostali. Seagal (dnes k smíchu, ale v akčních filmech byl prostě ikona), Chan ani Rock se už v sérii nikdy neobjeví a můj sen tak nebude kompletní. Místo toho je tu prakticky jen Statham s Garciou, kteří si jedou svůj spin-off a zbytek moc prostoru nedostal. Vrchol je však parodie na postavu Banderase z trojky, který se se Snipesem nevrátil. A Uwais už taky není to, co býval před 10ti lety v Raidu. Farewell, škoda, že tato série nezačala před 30ti lety a neskončila v roce 2012. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Trojka mě nijak zvlášť nenakrkla a pamatuju, že jsme psal, že bych se čtvrtému setkání nebránil. Teď už to asi neokecám a pátý díl už opravdu není potřeba. Protože málo Slye, protože Statham nás těší v jiných projektech, a protože digitální efekty jsou fakt ošklivé. Jednička a dvojka měly styl, představily se v důstojné formě a sázely hodně na nostalgii a na hlad fanoušků po návratu akčních dinosaurů. Z ptákovin, které byly poctou béčkové akce a jednotliví lišáci si ze sebe dělali příjemnou legraci, nezbylo skoro nic. Celé to působí vyčpěle, unaveně a odbytě. Stallone má bolavá záda, a tak po necelé půlhodince vyklízí pole, respektive projevil soudnost a hodil to na Jasona, Dolph Lundgren toho moc nepředvede, má potíže se zrakem a jen kdesi polehává coby odstřelovač, zbytek žoldáckého týmu je nezajímavý, kdečím napíchaná a afektovaná Megan Fox by se měla spíš soustředit na sociální sítě. Pokud někdo, tak potěší asijští bijci Iko Uwais a Tony Jaa (ten víc), kteří zajistí pár slušných kontaktních soubojů s docela fajn choreografií. Jinak je to bída s nepěkným vizuálem, spoustu času koukáme na nenápadité střílení, nějakého oživení je málo, charismatu ještě míň. Trojka byla limitovaná věkovou přístupností (pitomý nápad), tady se na zacílení na mladší publikum kašle, ale ty cákance krve stejně nic neřeší. Škoda… ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak tomu se říká únava materiálu. Podle závěrečných titulků bych sice mohl říct, že čtvrtí Postradatelní jsou patrně nejlepší bulharský akční film, který jsem viděl, ale to už by nebylo ani chytání se stébla. Je to křeč, do které se Stallonovi očividně nechtělo, na kterou bylo málo peněz (triky jsou opravdu ošklivé) i nápadů a která snad nemohla bavit ani štáb. Pár dobrých momentů se najde, ale po všech stránkách vynikající první díl i ta ztřeštěná komedie, která následovala, a vlastně i ta nemastná neslaná trojka jsou o několik úrovní výš. Bohužel. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tak já vám nevím, ale mě se to hodně líbilo. Ano, má to předvídatelný konec, ale nechybí zde i několik skvělých hlášek. "Sice mi nestojí, ale za to mi pevně visí". ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Po téměř deseti letech jsme se nakonec dočkali dalších Postradatelných, ale je otázkou jestli o takový pokračování někdo stojí. Já tomu chtěl i přes slabší očekávání a oproti předchozím dílům skoro béčkovýmu obsazení pořád věřit, ale přišel náraz. Začněme tím Castingem. Statham je na samostatný rozebrání. Sly už podle očekávání jenom předává žezlo a v akci se fyzicky prakticky nepředvede i když si myslím, že by na to ještě měl. Kapitolou samou pro sebe jsou zbyteční nováčci. Megan je sice kus o tom žádná, ale s tou tunou makeupu na ksichtě a perfektně namalovanou pusou za každých okolností je dobrá do postele nebo na špičkování s Jasonem, ale drsnou členku komanda jí neuvěříte ani náhodou. 50 Cent je tu pak evidentně místo Crewse, ale kdyby tu vůbec nebyl, tak si toho nikdo nevšimne, ale Sly ho kdo ví proč cpe úplně všude. Scipio je sice místy zábavná kopírka Banderase, ale tou i zůstane. No a úplně navíc je tam pak ta holka kterou ani neznám. Ještě hůř to však dopadlo s dvěma Asijskými řezbiči. Tony Jaa úplně zbytečný na tu jednu kratší bojovou sekvenci se Stathamem a ten trapný (ne) souboj s jedním z poskoků hlavního záporáka není třeba borce jeho kvalit, sorry jako. O něco líp dopadl Uwajs jehož prostor je, ale taky těžce omezený, ale aspoň si od začátku buduje drsnou auru nekompromisního zabijáka a jeho souboj se Stathamem je v rámci možností ok, ale i tak je pořád nevyužitý, protože všichni víme, že v reálu by si Statham ani neškrtnul. No a co se Garcii týče, tak když napíšu, že on je to hlavní záporný kápo, tak to snad není ani SPOILER! Ze starých členů týmu pak zbyli jenom dva. Na Dolfíka je smutný pohled a je až moc vidět, že při natáčení byl evidentně nemocný a v akci se taky prakticky neukáže. No a nejpamátnější scéna kterou tu má Couture je ta kdy se jde vychcat, takže tak. Scénář extrémně vypráskaný i na poměry série a ty levný triky který zmizely někde na konci stomilionového rozpočtového tunelu a fakt, že vesměs celý film působí dojmem, že byl natočen ve studiu, protože to prostředí je opravdu hnusně umělý to už snad ani nemá cenu zmiňovat. Nicméně nad tímhle vším bych byl ochotnej zavřít obě oči kdyby byl film aspoň nabitej kvalitní akcí a nepostrádal to nejmíň postradatelné a sice ducha této série. Akce je sice dostatek, ale její kvalita je značně kolísavá. Střihů a snímání ve velkých detailech je prostě až moc a někdy je tak z toho pěkně nepřehlednej maglajz. No a pokud jsem před tím napsal, že všichni jsou tu vesměs za křoví, tak tím jen podtrhuji to, že po úvodní společný akci se z toho v druhý půlce stává tak trochu one man show. Zbytek týmu se hned při první příležitosti nechá zajmout a Statham je musí zachránit a tak si na lodi hraje na Caseyho Rybacka až na to, že nepřátele likviduje po stovkách, ale celé je to takové generické bez nadšení a výraznějšího nápadu. Tým se dá dohromady až ke konci, ale to už toho moc nestihnou, takže takhle tohle je prostě další Stathamova sólovka proměnlivý kvality a kdyby se to jmenovalo Lee Christmas a deset podrž tašek, tak za mě v pohodě, ale s tím týmovým duchem předchozích Postradatelných to nemá nic společnýho. Takže bacha fanda nenáročných akčňáků vyloženě nadávat nebude ani já to nechci úplně odjebat byť zklamání a nejslabší díl série to bezesporu je. Holt režisér Waugh svůj stín rutinéra nepřekročil a naservíroval svým způsobem dost podobný kousek jako bylo jeho předchozí Snafu, ale zatím co tam to člověk bral jako vyloženě blbou a zábavnou jednohubku na odreagování a leccos byl ochotný prominout, tak bohužel od pokračování Expendables jsem čekal víc.50% () (méně) (více)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Před 13 lety Stallone za pomoci dalšího akčních hvězd založil projekt, který dával vzpomenout na jejich dávnou slávu a představil ji mladší generaci. Ano, digitální triky se v sérii objevovaly od začátku, jenže 4. díl šel v tomhle hnusu ještě mnohem dál. Vlastně je to už téměř nerozeznatelné od nějaké Seagalovky. Vystřídají se zde 3 lokace (Lybie, bar a loď). Nikam jinam se opravdu nepodíváme. Stallone zmizí prakticky hned na začátku ze scény a role akčního zvěrozvěsta se tedy ujme Statham. Pokud bych měl z filmu něco pochválit, tak jen to jak se Megan Fox povaluje v posteli. Tuhle krátkou scénu ale ukáže již trailer, takže není třeba koukat na celý mrzácky natočený film. Tohle se opravdu hodně nepovedlo. 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak se podařilo klesnout ještě níž a málokdo si bude asi přát, aby se postradatelní vrátili. Hned zkraje mě zarazil ošuntělý vizuál, páč tak levně vypadající kameru už dnes nemají ani televizní projekty. A laciné počítačové efekty celkový dojem ještě dorazily. Zavedená žánrová klišé místo pobavení nudí, a tak když jde parta ve zpomaleném záběru vstříc divákovi, je to spíše jako odcházení, než bombastický nástup do akce. Mrtvých je sice možná více než v Robocopovi, ale souboje jsou otřesné. Nejlépe vše zvládají Statham a ten poletující Asiat s nožem, ostatní předvádějí fackovanou jako ze sedmdesátých let, kdy se prali B. Spencer + T. Hill. Megan Foxová vypadá, jako by ji v každém záběru vystajloval počítač, a tak možná měla hrát androidku, pak by její role měla smysl. Jo, když se pere se Stathamem, tak to není jako rvačka Smithových, spíše jen taková pošťuchovaná. Přesto oceňuji dvě věci - jednak že staříci přeci jen odvedli kus práce, kterou bych v jejich věku určitě nedal, a pak poslední čtvrtinu na lodi, protože tam se alespoň dělo něco tak, že člověk nemusel koukat na hodinky. Z nostalgie k žánru zaokrouhluji 2,5* nahoru, ale rychle, než si to rozmyslím. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotil objektivně, dal bych 3* a třetímu dílu bych musel taktéž hvězdičku ubrat. Na čtyřce se mi celkem líbil námět, byť je v akčním žánru otřepaný. Zamlouvala se mi i akce, u níž mi dojem kazilo pouze v přemíře užité CGI a střih u soubojů, kdy nevynikne choreografie. Co se týče prostoru Sylvestra Stallonea alias Barneyho Rosse, jednalo se též o zklamání, protože objevit se ve snímku v souhrnu ani ne na půl hodinky, je bída. Kdyby se alespoň dalo říct, že Sly svůj prostor plně využil, odpustil bych i tak nízkou časovou dotaci. Ale pominu-li jeho hlášky a špičkování s Christmasem, po stránce akční nepředvedl takřka nic (jedno přehození bijce přes záda a jeden výstřel z pistole?). Kladu si otázku, zda tomu tak je skrze věk nebo jen pachuť z pokračování této série? Další herecké obsazení mi nevadilo, byť Megan Fox jako velitelka týmu Postradatelných? Její scény se Stathamem byly zdařilé, akčně se rovněž neztratila, ale úlohu velitele bych mnohem raději svěřil absentujícímu Schwarzeneggerovi, který by i v rámci děje čtyřky i předešlých dílů na tento post logicky zapadl (nejhorší přítel Barneyho). Lundgren byl během natáčení patrně rád, že je rád, tudíž mu jeho chabou úlohu i značně vyčpělý vzhled nechci vyčítat. Závěr snímku potěšil. Bude-li v budoucnu ještě pátý díl, moc bych si přál, aby se děj (prosím kvalitní a v rámci série něčím inovativní, např. dva týmy Postradatelných, jeden vedený Barneym, druhý Trenchem, jdou za stejným cílem, kterého musí dosáhnout v omezeném čase, ale každá družina zvolí jinou cestu; která bude úspěšnější? Jaké budou jejich střety na této misi?) přemístil do atraktivní lokality, třeba džungle nebo nějakého středo/jihoamerického státu. Rád bych tam viděl opět Arnieho, Van Damme v kladné roli (dvojče Villaina) a samozřejmě konečně už i Seagala. Nebránil bych se obsazení Jackie Chana, M. Dudikoffa nebo třeba i D. Hasselhofa. A pokud by to zdraví dovolilo, nechť Dolph předvede i nějaký ten souboj. ()

Související novinky

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

09.03.2024

Den před předáváním slavných Oscarů tradičně probíhá vyhlášení cen, které si hollywoodské celebrity často za rámeček nedávají. Řeč je samozřejmě o Zlatých malinách (Razzies), které posměšně oceňují… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama