Reklama

Reklama

Manhattan

(seriál)
  • USA Manhattan
Trailer 1
USA, (2014–2015), 18 h 40 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Sam Shaw

Hrají:

Rachel Brosnahan, Michael Chernus, Christopher Denham, John Benjamin Hickey, Ashley Zukerman, Katja Herbers, Travis Hammer, Alexia Fast, Mark Moses (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Dobové psychologické drama se odehrává v Los Alamos v Novém Mexiku na pozadí tajného úkolu vyrobit první atomovou bombu na světě. Budeme sledovat brilantní, ale chybující vědce a jejich rodiny, kteří se pokoušejí navzájem sžít ve světě, kde tajemství a lži pronikají do všech aspektů jejich životů. Charlie Isaacs a jeho rodina přijíždějí do Los Alamos a objevují tajemství a podmínky života, jež se vyžadují od těch, kteří pracují na nejutajovanějším světovém projektu atomové bomby. Na něm pracují dva soupeřící týmy vědců, jeden pod vedením Reeda Akleyho – tým Hubeňour –, druhý v čele s Frankem Winterem (tým Imploze). Poté začne mít Frankova manželka Liza, botanička, podezření, když si začne všímat změn v místní flóře... (Viasat)

(více)

Recenze uživatele Thomassi k tomuto seriálu (1)

Manhattan (2014) 

Série prošpikovaná špiónstvím na pozadí událostí, které změnily svět v podobě atomové bomby. Vsadím se, že mnoho diváků může tento projekt brát ne jako historický příběh vyvíjení ničivé zbraně, ale jako hon kočky a myši v pouštní vesničce. A to může u někoho degradovat smysl celého seriálu. Mě osobně se ale pojetí příběhu líbilo, i když rozjezd byl trochu pomalejší. Postupem se ale dral stále více pod kůži a krásně gradoval. Pravda, za těch 13 dílů se toho moc nestalo co se týče známých faktů, ale do další série tam potenciál rozhodně je. Navíc dalším obrovským plusem je celková dobová atmosféra. Nic tak krásného a harmonického jsem dlouho neviděl. Přesto si v hodnocení prozatím ponechám rezervu a zatím dám * * * * ()

Reklama

Reklama