Reklama

Reklama

Městečko Fortitude

(seriál)
  • Velká Británie Fortitude
Trailer
Drama / Mysteriózní / Thriller / Horor
Velká Británie, (2015–2018), 21 h 12 min (Minutáž: 47–91 min)

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Michael Gambon, Sofie Gråbøl, Mia Jexen, Luke Treadaway, Richard Dormer, Verónica Echegui, Björn Hlynur Haraldsson, Nicholas Pinnock (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Kriminální seriál odehrávající se v osadě Fortitude na arktických Špicberkách, kde prakticky není zločinnost a kde podle místních zákonů nesmí ani nikdo zemřít a být pohřben. Poté, co dva horníci z místních dolů objeví v tajícím ledovci prehistorickou mršinu, je však za záhadných okolností brutálně zavražděn vedoucí vědeckého týmu (Christopher Eccleston), který ve Fortitude zkoumá arktickou přírodu. Místní šerif (Richard Dormer) se pustí do vyšetřování, ale protože zavražděný byl Brit, brzy se na místě objeví také detektiv Londýnské metropolitní policie (Stanley Tucci) s oficiálním pověřením a spoustou nepříjemných otázek. Brzy vyjdou najevo složité osobní vztahy v uzavřené komunitě a ukáže se, že vražda možná souvisela s velkorysým developerským projektem, který prosazuje guvernérka Fortitude (Sofie Gråbøl). (Bluerider)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

okkac 

všechny recenze uživatele

Season 1: 75%. Arktická krajina nádherná. Točené sice na Islandu, má se jednat o Špicberky, i když to ani jednou v seriálu nezazní. Škoda, že konec je takový uspěchaný a několik věcí v něm není vysvětleno. Ale rozhodně jsem netušil kam děj povede. Season 2: 70% Zpočátku vypadala druhá serie o dost lépe, než první. Tajemná krvavá záře, záhadné vraždy, aby se nakonec ukázalo, že to dělá takový kokotek s blbýma kecama. Dost přeživších z první sérky tu překvapivě zařve a bohužel konec je dost otevřený a nechává dost otázek. Takže asi u další série. Season 3: 70% Třetí série navazuje hned na druhou a překvapivě má jen 4 epizody, které přináší nějaké odpovědi na události v druhé sérii a více info o parazitech, ale šerifovi Anderssenovi už definitivně jeblo, že ho za kladného hrdinu považovat nemůžů. Překvapivé jsou pouhé 4 epizody, když se končí opět otevřeně. Bonus je, že teď už se opravdu točilo na Špicberkách a ne na Islandu. Poznal jsem dost lokací, když jsem tam byl před pár lety na výletu. :-) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Z celkovo dobrej kriminálky sa zhruba od polovice prvej série stáva všedná záležitosť, ktorá pri vyšetrovaní zločinu neprináša napätie a akúsi prázdnotu v atmosfére vypĺňa nasadením hororových až mysterióznych prvkov. A to ma v závere vlastne rozladilo, podľa mňa to nebolo vôbec nutné. Keby to nechali čisto v štýle detektívka, mohlo byť dielo podstatne vydarenejšie. ()

Reklama

zigíš 

všechny recenze uživatele

pomalé tempo, strih mi nie úplne sedel a zatial to ťah na bránku akoby hľadá -ale to sú tak jediné výtky- kriminálky mrazivej jak na povrchu tak pod ním ..a presah k niečomu snáď až mysterióznemu (!) po prvých dvoch epizódach 80% a nadejné očakávania k dielom budúcim UPDATE: po páté epizodě zvyšuji na 90% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem už asi dva měsíce nenavázal na třetí díl (možná pouze druhý), frknu sem hodnocení a zbylé díly seriálu smažu. První minuty seriálu byly zajímavé a naplnily mě očekáváním. První díl se tak vezl na vlně, že to bude dost nevšední podívaná. Druhá (a možná třetí díl) už ale byly nudným zjišťováním, že tempo bude pomalé jak líně se loudající zmrzlá nekvalitní vodka. Postavy nezajímavé, nepříjemné a nebo vystupující pouze v nudných scénách. No a za tři díly jsem ani nezjistil, co to vlastně sleduju za žánr. Od všech zde zmíněných to sice má náznaky všech, ale neodvážil bych se ani k jednomu seriál přímo přiřadit. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem zatím jen první sérii - na echtovní severské seriály to sice bylo příliš britské:), ale musím říct, že jsem si ty postavičky městečka oblíbila. Místní šerif je neuvěřitelně podobný našemu Matějovi Hádkovi, což mě sice někdy překvapovalo víc než to jejich tajemství v ledovci, ale až nebudu mít na co koukat, nijak se druhé série nezdráhám. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (8)

  • Longyearbyen je najväčšie mesto na Špicbergoch, žije tam niečo málo cez 2100 obyvateľov. (vander19)
  • V 7. epizodě zazní píseň "Tainted Love" v barové scéně, kde se mimo jiné nachází i Vincent Rattrey (Luke Treadaway), který tutéž píseň nazpíval ve filmu You Instead (2011). (Aaron.)
  • Titulní píseň k seriálu je „Peeling Off the Layers“ z alba „Rivers“ od švédského dua Wildbirds & Peacedrums. (Trajektt)

Reklama

Reklama