Reklama

Reklama

Městečko Fortitude

(seriál)
  • Velká Británie Fortitude
Trailer
Drama / Mysteriózní / Thriller / Horor
Velká Británie, (2015–2018), 21 h 12 min (Minutáž: 47–91 min)

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Michael Gambon, Sofie Gråbøl, Mia Jexen, Luke Treadaway, Richard Dormer, Verónica Echegui, Björn Hlynur Haraldsson, Nicholas Pinnock (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Kriminální seriál odehrávající se v osadě Fortitude na arktických Špicberkách, kde prakticky není zločinnost a kde podle místních zákonů nesmí ani nikdo zemřít a být pohřben. Poté, co dva horníci z místních dolů objeví v tajícím ledovci prehistorickou mršinu, je však za záhadných okolností brutálně zavražděn vedoucí vědeckého týmu (Christopher Eccleston), který ve Fortitude zkoumá arktickou přírodu. Místní šerif (Richard Dormer) se pustí do vyšetřování, ale protože zavražděný byl Brit, brzy se na místě objeví také detektiv Londýnské metropolitní policie (Stanley Tucci) s oficiálním pověřením a spoustou nepříjemných otázek. Brzy vyjdou najevo složité osobní vztahy v uzavřené komunitě a ukáže se, že vražda možná souvisela s velkorysým developerským projektem, který prosazuje guvernérka Fortitude (Sofie Gråbøl). (Bluerider)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem zatím jen první sérii - na echtovní severské seriály to sice bylo příliš britské:), ale musím říct, že jsem si ty postavičky městečka oblíbila. Místní šerif je neuvěřitelně podobný našemu Matějovi Hádkovi, což mě sice někdy překvapovalo víc než to jejich tajemství v ledovci, ale až nebudu mít na co koukat, nijak se druhé série nezdráhám. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Skončil jsem u 10. dílu, dále na to kašlu. možná by to nemusel být špatný mystery-drámo seriál, ale jsme už u 10. dílu a kromě jakéhosi paktu guvernérky se šerifem, mentálně vyšinutým dědkem a hromadou mrtvol, zapříčiněnou asi nějakým z ledu rozpuštěným virem se nic neděje, nikam to nespěje a trpí to klasickým angloamerickým seriálovým "Budeme to protahovat, jak nejdýl to půjde, než se něco v ději fakt stane.", což mě ale fakt nebaví. Týden čekat na pitoreskní skládačku z puzzlu, který taky může trvat mnoho sezón, na to nemám ani náladu ani čas, který mohu ztrácet i jinde. A ty jejich rodinné problémy ať si strčí... ()

Reklama

zigíš 

všechny recenze uživatele

pomalé tempo, strih mi nie úplne sedel a zatial to ťah na bránku akoby hľadá -ale to sú tak jediné výtky- kriminálky mrazivej jak na povrchu tak pod ním ..a presah k niečomu snáď až mysterióznemu (!) po prvých dvoch epizódach 80% a nadejné očakávania k dielom budúcim UPDATE: po páté epizodě zvyšuji na 90% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Nejenom neobvyklé prostředí Špicberků z tohoto seriálu činí jedinečný příběhový zážitek. Pokud totiž očekáváte netypickou detektivku, tak se připravte, že budete mít co dočinění nejen s hororem, ale i s příběhem, který se na první pohled tváří zřejmě, ale postupně se rozjede hodně zvláštně, různorodě a originálně. Zde opravdu zahradník nebude vrah. A to i kdyby to byl jedinej zahradník na Špicberkách, což by se na množství obyvatel a obyvatelného prostoru mohlo klidně stát. Městečko Fortitude mě tak díky těmto atypickým skutečnostem vysloveně bavilo. Při teplých letních večerech mě pohotově ochladilo a ještě mi nabídlo zajímavý příběh, který zřejmě neskončí u první série. A to je rozhodně dobře. Jo a Richard Dormer je tady vysloveně výbornej a hodně nekompromisní. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Na to, že ve Fortitude nesmí nikdo zemřít, se tady povaluje nějak moc mrtvol. A jejich násilný skon je poněkud v rozporu s tvrzením, že zde prakticky neexistuje zločinnost. Na to, že jsem očekávala severskou detektivku, došlo k poměrně razantní změně žánru a nemůžu se zbavit dojmu, že se ke konci až příliš divoce fabuluje. Té pochmurné atmosféře a čistým černobílým liniím severské přírody by možná více slušel stejně průzračně přehledný a mrazivě uvěřitelný příběh. A tomu bych potom mohla dát plný počet. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (8)

  • Seriál se natáčel v islandském městečku Reydarfjördur, které má přibližně 1100 obyvatel a nachází se v jednom z fjordů na východním pobřeží Islandu. (raininface)
  • Titulní píseň k seriálu je „Peeling Off the Layers“ z alba „Rivers“ od švédského dua Wildbirds & Peacedrums. (Trajektt)
  • Oznamovacia tabuľa pri vstupe do mesta Fortitude uvádza počet obyvateľov 713. (vander19)

Reklama

Reklama