Reklama

Reklama

Westworld - Labyrint

(série)
  • USA The Maze
Trailer
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2016, 9 h 53 min (Minutáž: 54–86 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Jimmi Simpson, Rodrigo Santoro (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítejte ve světě, kde si můžete splnit všechny své touhy – jakékoliv touhy.  Svět Westworld se odehrává v době Divokého západu ve Spojených státech. Vy jako člověk si ve Westworldu můžete splnit své touhy – projíždět se na širých pláních USA, přestřelky, zabíjení, sexuální touhy a nebo jen přihlížet. Jako člověk ve Westworldu máte výhodu – jakýkoli zásah od stroje s vámi nic neudělá – jste nesmrtelní. Bohužel roboti jsou po posledních updatech divocí a vymykají se kontrolám. Správci robotů se s tím snaží něco dělat. Zároveň sledujeme příběh cizince, který ve Westworldu rozehrál svojí zvrácenou hru plnou krve a násilí. (Varan)

(více)

Videa (15)

Trailer

Recenze (116)

Marqta 

všechny recenze uživatele

----" There is no threshold that makes us greater than the sum of our parts, no inflection point at which we become fully alive. We can't define consciousness because consciousness does not exist. Humans fancy that there's something special about the way we perceive the world, and yet we live in loops, as tight and as closed as the hosts do, seldom questioning our choices, content, for the most part, to be told what to do next. No, my friend, you're not missing anything at all."---- ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zajímavý, ale na zpracování velmi náročný námět, což je na první sérii znát. Prakticky do poloviny děj nikam nespěchá, svým způsobem se toho příliš neděje, i když, ono zdání někdy klame a tady jsem měl později právě tento pocit. Tvůrci si v prvních pěti epizodách připravovali půdu na "akčnější" druhou část, ale o té později. Ona hned úvodní epizoda je díky četnosti postav, komplikovanosti světa a časovým rovinám tak složitá, že ji ta následující vlastně pouze dovysvětluje, děj nikam neposouvá. Ve druhé polovině, kdy už divák světu rozumí (alespoň má ten pocit) se děj více věnuje hlavním postavám a snad i dává větší smysl. Tady mě krom linie Muže v černém velmi bavila i Maeve, i když, zase je třeba vrátit se na začátek (jako ve Westworldu), "na zpracování velmi náročný námět" - opravdu by se všichni dopustili tolika chyb? A podobných ne-smyslů je tu více, ale co už. Mezi další silné scény patří pomalu vše s duem Harris/Hopkins, ostatně jak jinak. Ale zdaleka nejen to, je tu i velmi zajímavá banditka Armistice a její parťák Hector, oba jsou ozdobou silné finální scény. A co teprve Bernard a jeho osud... snad lepší, než ten Fordův. Na závěr ještě jedna výtka, snad z pochopitelných důvodů bych do role Williama volil jiného herce, protože "to" bylo jistě dobré, jenže "to" tam prostě není. Asi tak, hlavně počkat na potitulkovou scénu finální epizody, Armistice! 75% ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavá a do budoucna ne moc nereálná vize toho, jak by to mohlo vypadat v momentě, kdy technologické možnosti budou na mnohem vyšší úrovni a hrstka zbohatlíků si v rámci nudy postaví imaginární svět plný lidských výtvorů, které jsou k nerozeznání od lidí samotných a ti (pokud na to mají dostatek financí) si na nich mohou ukojit svoje nejúchylnější (do té doby nemožné a zakázané) choutky, ať už se jedná o sexuální, či převážně násilnou tématiku. Je to originiální, alarmující (svým závěrem a prezentací nasraných výtvorů , které prozřely) a napínavé v čele s Hopkinsem, který mi nechal zase vzpomenout na časy,kdy z jeho promlouvání byla v prdeli Clarice Sterlingová....................................moje hodnocení = 8 z 10. ()

xmatysekx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reklama v metru, která nebyla na Rohlík nebo Alzu, a já si aktivoval měsíc HBOGO zdarma. No, řekněme, že mi na tu srandu nestačil, ale stál za to! První série někam spěje, vy nevíte kam, kdy se co posere, jak moc a tak. Pak se to začne divně motat, někdo je někdo jinej, psycho. Pak je to celý ještě jinak a trochu se do toho začne motat někdo jinej ještě, ale ten je nakonec taky někdo jinej a ten první je pak vlastně ten samej. Respektive je ten, kdo jste si mysleli, že je, ale mysleli jste si to špatně. Potom přijde ta chvíle, to je zhruba v půlce té série, kdy už si myslíte, že to tak nějak chápete. Že už se v tom tak trochu orientujete. Jako i v tom světě, kam kdo chodí, kolik je hodin a tak. To je přesně ta chvíle, kdy zjistíte, že teda jste si to mysleli blbě a vlastně je to celý vyprávěný uplně jinak, možná skoro i o něčem uplně jiném, ale to už jste si ve skutečnosti mysleli, jenom jste na to zapomněli. Teda nezapomněli, jenom vás zmátlo to, že ten někdo jinej, je ve skutečnosti tamten, co vypadal, že je ten, co o něm mluvili předtím. Nicméně, oni to pak maličko ještě zamotají, protože ti dva se potkají, ale někde jinde, než kde jste se domnívali, že se celou dobu mohou potkat. To už tam ale je někdo jinej, ten tam přišel od nich jakoby nečekaně. Nebo takhle, oni to nečekali, ale vy už jste si podle toho, jak se to vyvíjelo, mysleli něco jako tohle. Pak to nějak dokoukáte a chcete teda ten zmatek nějak vysvětlit, tak si to pustíte a myslíte si, že jako nevíte. ()

Gulde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál má hloubku. Možná si hraje na to, že větší, než mu přísluší, ale i tak je to zajímavej náhled na takový morální dilemma. A pravdou je, že jestli Hra o Trůny člověka víceméně stále překvapuje, tenhle seriál dokáže slušně člověku zamotat hlavu. Ale i tady pozor - jedna věc je si moudře a pružně hrát s realitou, a druhá pak vytvořit chaos a zmatek. A místy mám pocit, že tenhle seriál balancuje dost na hraně. Věřím ale tomu, že druhá série ukáže, jestli se z Westworldu stane fenomén, nebo jen další seriál, který se zahubil vlastní ambiciózností. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • V této epizodě zazní klavírní verze písně „No surprise“ od kapely Radiohead. (Epistemolog)
  • Psanec, který s oblibou pije mléko, je poctou robotům ze série Vetřelec (1979), kterým koluje v žilách bílá „krev“. (HellFire)
  • V den vydání epizody měla proběhnout prezidentská debata – HBO se tedy rozhodlo bez předchozího upozornění epizodu vydat s třídenním předstihem na své streamovací službě. (HellFire)

Reklama

Reklama