Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2027: nejmladší člověk planety právě zemřel ve věku 18 let a lidstvu hrozí naléhavé nebezpečí vlastního vyhynutí. Společnost je zmítána násilím a jednotlivé skupiny obyvatel mezi sebou válčí. V takových podmínkách žije i Theo (Clive Owen), ze kterého se má brzy stát ten nejméně pravděpodobný spasitel lidstva. Poslední nadějí lidí je totiž jediná žijící žena - a když je její bezpečí ohroženo, přichází právě Theo, aby ji ochránil. Zneklidňující akční thriller o budoucnosti, jakou byste nečekali, natočil s Julianne Moore a Michaelem Cainem na Oscara nominovaný režisér Alfonso Cuarón. (Magic Box)

(více)

Diskuze

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Gratuluji k nepochopení humanistického filmu, odsuzujícího mj. segregační xenofobní politiku (klece s migrantstvem jako ekvivalent koncentráčnického věznění). 

 (hodnocení, recenze)

Kam a do čeho vede svět EU a USA s českými vlezdoprdelisty.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Forma skvělá, obsah trochu drhne. Zobrazuje nám svět tak hnusnej, že si v něm pokračování lidskýho rodu může přát jen idiot. Přidal bych se na stranu těch, kdo už žádný další plození nedovolí, protože lidstvo definitivně prokázalo, že si krásnou planetu Zemi nezaslouží. Příroda si bez toho dobytku homo sapiens povede mnohem líp - takto bych uvažoval. Současná realita sice není kdovíjak veselá, ale pořád ještě může skýtat nějakou naději, že se jako lidi někam dokážeme posunout a že by to tady přece jen mohlo mít nějakej vyšší smysl než jen se donekonečna nenávidět a vraždit. Film proti tomu je už jen čirou beznadějí. Ale splnil ještě jeden účel - nasral idioty, co si myslej, že bílá rasa je něco víc než ostatní. A to se počítá :). Takže 3* si to zaslouží.

Chosé85

Chosé85 (hodnocení, recenze)

Zdravím všechny diskutující! Měl by prosím někdo na zapůjčení originální Blu ray disk s českými titulky?

Lavran

Lavran (hodnocení, recenze)

Britské vydavatelství Arrow Films chystá na podzim novou BD edici filmu! Detailní info (a zároveň možnost předobjednání) tu.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

kl1styr

kl1styr (hodnocení, recenze)

Wurgh

A mimochodem. Je tu skupina lidi (nad zakonem), ktera dostava cilene spoustu prostoru a jejich nazory se prezentujou jako "cool nazory" a ten kdo je nesdili je zavrzenihodny. Pokud me reknes, ze je to nesmysl, tak nevis, co pises a sam se v egoisticky vire snazis manipulovat. Tim tuhle zbytecnou vec ukoncuju. howgh

kl1styr

kl1styr (hodnocení, recenze)

Wurgh

Fajn, kazdy ma nejaky nazor. Ted trochu "Off-topic", nepsal jsem, ze je muj nazor spravny a pravdivy. Ale na druhou stranu bych to same rad vyzadoval i od druhych. Kdo hlasa opak neni vhodny k zadny diskuzi a vlastne k nicemu.

Uživatel Wurgh smazal svůj příspěvek.

Uživatel kl1styr smazal svůj příspěvek.

Uživatel kl1styr smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

kl1styr

kl1styr (hodnocení, recenze)

Mr.KarlAdler

Myslim, ze jeden velky chaos v kebuli mas ty. Navic tvoje filosofie uvazoni je hooodne povrchni a uboha. Kdo nema tvuj prizemni a v soucasny dobe "cool" nazor, je hloupy a zaslouzi si zesmesnovat. Uvidime, jaky budes mit nazor za par let. howgh
PS: Uz radeji nepis, jsi obycejny troll, takze te krmit rozhodne nehodlam - moudrejsi ustupouje.

na příspěvěk reagoval Wurgh

Uživatel kl1styr smazal svůj příspěvek.

Mr.KarlAdler

Mr.KarlAdler (hodnocení, recenze)

kl1styr

linie s islamistama (jak ty řikáš) vůbec není vedlejší. nejsmutnější je, že v příběhu Potomků jsou lidi takhle hloupý proto, že se neroděj děti a na celým světě je chaos. kdežto nám k tomu tady stačí vidět pár uprchlíků v televizi :) a ještě nepochopit, oč jde ve filmu, ne kterej koukáme.

na příspěvěk reagoval kl1styr, kl1styr

Mr.KarlAdler

Mr.KarlAdler (hodnocení, recenze)

Jaroslaf

je to adaptace knížky Pí Dí James ze začátku devadesátejch let (takže ještě víc než deset let starší předpověď). a i když to docela aktuální vzhledem ke dnešku je, koukám, že se Cuaronovi bude ještě přikládat nesprávná "zásluha" kvůli něčí špatný interpretaci. právě problémy s uprchlíkama (neboli běžkama) jsou tam dost stěžejní. nakládá se tam totiž s nima ve stylu tady hlubokomyslnýho kl1styrova výroku: "všude samej islamista". v knížce má dokonce každá domácnost nárok na uprchlíka místo sluhy. ... myslim, že ta předpověď je ještě úplně jinde, než si myslíš :)

Jaroslaf

Jaroslaf (hodnocení, recenze)

kl1styr

je to hlavně dost děsivý. Jak to mohl ten film předpovědět tak přesně? Dokonce se dočkáme allahu akbar apod....ten snímek byl prostě HODNĚ napřed.

na příspěvěk reagoval Mr.KarlAdler

Saraph

Saraph (hodnocení, recenze)

Až po polovině filmu jsem si uvědomil, že ten zarostlej je Michael Caine. Docela trapas. :D Fakt jsem ho ale vůbec nemohl poznat.

 (hodnocení, recenze)

tento film jsem odkládal..škoda že jsem si ho pustil. 2/5

na příspěvěk reagoval Jaroslaf

JanMarek

JanMarek (hodnocení, recenze)

Na tomhle filmu jsem nenašel jedinou chybu. Perfektní až do konce. Ale chápu, že někomu to mohlo přijít nudné. Ale já jsem hodně velkej fanda postapo žánru a dostávaly mě ty detaily. Strašně realistické, perfektní hlavní postava, scény bez střihu výborný...Fakt absolutně nic proti nemám, jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy vůbec viděl.

na příspěvěk reagoval poz3n

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Marquis: nemusíš bejt vulgární hnedka, ale souhlasím s tím, že text, kterej prozrazuje tolik, může docela "zkazit zážitek"...

Marquis

Marquis (hodnocení, recenze)

Kterej kripl psal popis filmu? Vzdyt vykecal 3/4 deje idiot. Jen tak dal lamy.

samdomka

samdomka (hodnocení, recenze)

Mna tento fiilm vobec neoslovil a jednu hviezdicku som dal len za to, ze som to dopozeral do konca.

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Mě dostávají ty dlouhé scény bez střihu. Zaprvé mě to úplně pohlcuje a za druhé nechápu jak to mohli natočit. Nevim jestli ty výstřely z tanku byly dělaný počítačem? Koukal jsem v bonusech na ten "porod" (zní to fakt dost blbě takhle:)) - upřímně říkám nepoznal bych, že to je dělaný na počítači.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

pro mě 4* jediná věc co mi tam vadila byla,že pro mě nebyl film moc napínavej a občas nuda...táhl se dobře dějově,hodně působil reálně,akorát ty náhody Owena,ze začátku filmu jsem si říkal že on přežije až do konce filmu a fakt že jo :) Mexická jízda byla podle mě od Cuarona lepší film...

Alqarin

Alqarin (hodnocení, recenze)

Já knižní předlohu četl až po zhlédnutí filmu, takže mám určitě zkreslený obraz, ale ten film mi prostě přijde lepší. Knížka je hodně dobrá, ale každej si musí uvědomit, že na plátně by to nefungovalo. Cuarón vzal to nejlepší z ní a přizpůsobil to svému médiu, protože prostě věděl, že jinak z toho dobrej fillm nebude. A on je z toho film úchvatnej. P.S.: Jen 79%? Kde se stala chyba? Zabanujme milovníky růové barvy a hned to hodnocení poskočí :-)

badtaste

badtaste (hodnocení, recenze)

Veniss: nojo, chtěla jsem napsat něco dost podobného jako hororwatch ;) film rozhodně žádná hrůza není, právě naopak.. a já jsem zase ráda za každou adaptaci, protože filmy (jejich kvalita tu není rozhodující) mě už mockrát přivedly na skvělé knížky, obráceně je to jen výjimečně

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

Veniss: knihu jsem nečetl ale četl jsem jiné, takže vím jako každej inteligentní člověk, že se tyto dvě věci nedají vůbec srovnávat. jste inteligentní?

Veniss

Veniss (hodnocení, recenze)

Román od P.D.Jamesové je skvělý, ale co se z toho stalo na plátně je hrůza. Čím méně takových adaptací, tím lépe...

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

jo, přesně takhle by to mohlo za pár let vypadat při přelidňování.. nebo při rozšiřování multikulti

poz3n

poz3n (hodnocení, recenze)

LeG!oN: přesně tak, naprostej souhlas, nic lepšího po týhle stránce jsem ještě neviděl.

SjamK

SjamK (hodnocení, recenze)

Neznáte někdo něco podobného jako tohle? Z bortícího se světa, nejlépe post apokalyptické, seriózně pojaté? Viděla jsem co si tak vzpomenu Hillcoatovu Cestu, Dvanáct opic... Může být i sci-fi (např. na způsob Sunshine) a asi bych radši něco novějšího... (než Planetu opic :-)

snapporech

snapporech (hodnocení, recenze)

Zajímavá myšlenka, ale povrchně - i když efektně - zpracovaná. V podstatě je to jen přesun z bodu A do bodu B přes překážky...Aniž bych chtěla někomu upírat jeho filmařské kvality. - Kdyby šel film víc do hloubky, mohla to být teprve síla!

LeG!oN

LeG!oN (hodnocení, recenze)

Nebudu rozebírat nesporné kvality filmu, jen dodám že bych si klidně dovedl představit tenhle film jako učebnicovou pomůcku pro obory kamera nebo střih.. geniální..

denbrough

denbrough (hodnocení, recenze)

Tenhle film mě taky ničím extra nezaujal... V komentářích se píše o jednom z nejlepších filmů všech dob.. Tak to asi nejsem ten pravý filmový fajnšmekr. Tohle mi uniklo.. Naprosto. Taky musím použít výraz "nuda"..

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

12.11.2015

41. ročník Mezinárodního festivalu filmů o životním prostředí se poprvé koná v Brně a nabídne i novou ambiciózní dramaturgii. Kromě významných zahraničních a domácích hostů představí i velmi kvalitní… (více)

Alfonso Cuarón ve vesmíru

Alfonso Cuarón ve vesmíru

01.03.2010

Potomky lidí udělal většině sci-fi fanoušků (ale nejen jim) radost, takže je rozhodně fajn, že se vrací k žánru. Se svým synem Jonásem napsal scénář sci-fi thrilleru Gravity, o který už projevilo… (více)

Reklama

Reklama