Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (272)

BLOKBASTER (Petr Čihula)

"Popri prekvapivo živých charakteroch robí tento film zaujímavým schopnosť režiséra Garyho Fledera (Nepovedz ani slovo) divácky zatraktívniť inak nezáživné súdne pojednávania. V sieni sa venuje predovšetkým samotnej porote. Jej členovia sú z našich radov a z ich tvárí sa dajú vyčítať jednoduché…"

Filmpub.cz (Petr Cífka)

"Tvůrcům hrálo leccos do karet, ale nejistý scénář jejich snahu důsledně podkopal. Dvakrát škoda (možná i třikrát :): Mohli jsme se dočkat slušně našláplé jízdy v soudní síni s decentními prvky hi-tech thrilleru a ne diskutabilní politické kritiky, která se nesmlouvavě podbízí současným…"

Filmweb.cz (Kateřina Grosmanová)

"Porota je příjemný film, který vám dlouho v paměti neutkví, ale rozhodně se může zapsat mezi povedené grishamovky, kde je dostatek napětí a nechybí ani zajímavě rozvíjená kriminální zápletka. Snímek se navíc pyšní výbornými herci v titulních rolích (Cusack, Hackman, Hoffman, Wisz), kteří odvedli…" více

Kinema.sk (Matej Oravec)

"Jediné, čo by som mohol filmu vytknúť je Americký koniec. Jasné, že dobro muselo zvítaziť, ale prečo tam musel byť záber na deti na ihrisku? Tomu záberu chýbala už len vlajka. Na druhej strane to nebolo také patetické ako záver Posledného samuraja. Druhou vecou, ktorú však nemôžem nikomu vytýkat je…" více

Tiscali.cz (Jan Jaroš)

"Režisér Gary Fleder zvolil pozvolné tempo vyprávění, opírající se dialogické výměny, ale také o akční prostřihy, spojené s pronásledováním nepohodlných osob. Obrazová složka upřednostňuje potemnělé, hebce sametové tóny, ať signalizují ušlechtilou starobylost interiérů nebo zvlhlé počasí. Nevtíravý…"

Reklama

Reklama