Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele Rocky88 k tomuto seriálu (16)

Stranger Things (2016) 

Hodně lahůdková záležitost. Očividná a na správně dlouhé uzdě udržovaná inspirace Kingem, Carpenterem a Spielbergem servíruje mysteriózní atmosféru 80. let v dílech nadupaných událostmi a nenechá vydechnout. Od prvního dílu seriál přesně odkrývá informace a graduje tak, že si budete přát, aby díl ještě nekončil. Tleskám volbě nižšího počtu dílů, který se podepsal na ohromné kvalitě každého z nich.___ 2. série: Druhá série se podobně jako ta první naplno rozjede od třetího dílu a postupně graduje až do opravdu velkolepého (nebojím se říci i videoherního) finále, za které by se nemusel stydět kdejaký AAA film. Jsem opravdu nadšen z každého aspektu tohoto seriálu. Kdybych ale měl přeci jen něco vypíchnout, tak napětí, gradaci a hudbu. Čekal jsem stejnou kvalitu jako u první série, dostal jsem ještě víc.___3. série: Oproti předchozím sériím více akční, více humorné, méně tajemné (téměř žádné scény v Upside Down nebo info o tomto světě). Jestli to je plus nebo minus si musí každý rozhodnout sám. Za mě to byla opět peckovní série. Stejně jako předchozí se pořádně rozjela až se třetím dílem, byl to ale takový nářez po scénáristické, akční, humorné, technické a hudební stránce, že pomalejší rozjezd lze přehlédnout. Průchod dětí tajnou SSSR základnou byl sice až moc jednoduchý, nicméně vše bylo bráno s nadhledem a humorem, že s tím taky nemám problém. Sezona postupně gradovala s každým dílem a každou přibývající minutou, závěr byl opět parádní a hodně emotivní. Opravdu palec nahoru a šup sem s další sérií. HBO se může od Netflixu učit, jak vypadá sezona, na kterou se čeká dva roky... ()

Kapitola třetí: Šťastné a veselé (2016) (S01E03) 

Tenhle díl nabral grády od úvodních sekund a konečně alespoň něco poodkryl. Jsem zvědavý, jak se bude příběh vyvíjet dál, každopádně od této epizody si mě seriál definitivně získal. Mysteriózní atmosféra, gradace, pomalé, ale přesně načasované a přesně dávkované informace, hudba - vše dokonalé. ()

Kapitola osmá: Vzhůru nohama (2016) (S01E08) 

Vskutku dechberoucí finále, vůbec nevím, co bych celé sérii vytknul. I ten pomalejší dvoudílový rozjezd má své opodstatnění. Jsem rád za malý počet dílů o vynikající kvalitě. Pokud toto dodrží i pro následující série, mám velkou víru, že kvalita nebude upadat. Šup sem s druhou sérií. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Druhá série se podobně jako ta první naplno rozjede od třetího dílu a postupně graduje až do opravdu velkolepého (nebojím se říci i videoherního) finále, za které by se nemusel stydět kdejaký AAA film. Jsem opravdu nadšen z každého aspektu tohoto seriálu. Kdybych ale měl přeci jen něco vypíchnout, tak napětí, gradaci a hudbu. Čekal jsem stejnou kvalitu jako u první série, dostal jsem ještě víc. ()

Kapitola pátá: Dig Dug (2017) (S02E05) 

Malá zajímavost - ve hře Dig Dug má hráč za úkol kopat tunely a zabíjet v nich monstra. Což je to samé, co čeká i hlavní protagonisty v seriálu. Vynikající důraz na detail. ()

Kapitola sedmá: Ztracená sestra (2017) (S02E07) 

Asi nejslabší epizoda (zkrátka je tu jen El), každopádně důležitá pro motivaci postavy a vsadím se, že o černé sestře ještě v dalších sériích uslyšíme. Nelámejme tedy nad tímto dílem hůl. ()

Kapitola devátá: Brána (2017) (S02E09) 

Jak je seriál kulervoucí popisuji v hlavním komentáři. Tady bych proto vypíchl několik věcí, které zůstaly nedořešeny: 1) Doktor herce Paula Reisera má stejné rysy, jako jeho postava Burka v Aliens. Má stejné záměry s šerifem Hopperem jako měl s Ripleyovou? Dufferové jsou velký blázni do detailů, nedivil bych se tomu. 2) Co je ta velká nohatá věc? 3) V první sérii Hopper našel vejce, ze kterých se očividně něco vyklubalo. Demogorgoni a Demopsi to nejsou, ty se rodí z hostitele. Co z nich tedy leze? ()

Season 3 (2019) (S03) 

Oproti předchozím sériím více akční, více humorné, méně tajemné (téměř žádné scény v Upside Down nebo info o tomto světě). Jestli to je plus nebo minus si musí každý rozhodnout sám. Za mě to byla opět peckovní série. Stejně jako předchozí se pořádně rozjela až se třetím dílem, byl to ale takový nářez po scénáristické, akční, humorné, technické a hudební stránce, že pomalejší rozjezd lze přehlédnout. Průchod dětí tajnou SSSR základnou byl sice až moc jednoduchý, nicméně vše bylo bráno s nadhledem a humorem, že s tím taky nemám problém. Sezona postupně gradovala s každým dílem a každou přibývající minutou, závěr byl opět parádní a hodně emotivní. Opravdu palec nahoru a šup sem s další sérií. HBO se může od Netflixu učit, jak vypadá sezona, na kterou se čeká dva roky... ()

Kapitola druhá: Krysy z obchoďáku (2019) (S03E02) 

Po předchozí epizodě brzda. Nebýt Dustinovy linky (a trochu i Nancy), nebylo by tu zhola nic. Kromě hudby a nezaměnitelného stylu. ()

Kapitola třetí: Případ zmizelé plavčice (2019) (S03E03) 

Každá scéna začíná nevinně, ale končí našponovaně. V tomhle ohledu mi to připomínalo Inglorious Basterds. Už se jede na plný plyn. Takhle prosím až do konce. Hudbu a technické aspekty s výpravou už zmiňovat nebudu, protože předpokládám, že takhle excelentní zůstanou až do konce. ()

Kapitola pátá: Armáda (2019) (S03E05) 

Plížení tajnou základnou je sice moc jednoduchý, jinak je to ale našlapaný k prasknutí. Až se všechny dějový linky spojí (ve Starcourt?), bude z toho pěkná mela. ()

Kapitola sedmá: Kousnutí (2019) (S03E07) 

Vysokootáčkový nářez. I kdyby poslední díl jel na setrvačnost, stejně to bude pecka. ()

Season 4 (2022) (S04) 

Je to sice 5 hvězd s hodně odřenýma ušima, ale stále 5. Záporák je super, atmosféra taky. Přibylo krve, smrti a vydloubaných očí. Děti trochu povyrostly, takže pryč je naivita a přichází vyznávání lásky, což je to nejnesnesitelnější, co v této sérii je. V závěsu je zbytečná natahovanost - hlavně ruská linka a poslední díl. Poslední díl je jinak našlapaný a samotný závěr dokonale naladí na poslední sérii. ST opět pobavil, ale chce to do příště odstranit zbytečné chyby, jinak se to Dufferům vymkne z rukou. ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama