Reklama

Reklama

Zlá krev

(seriál)
  • USA Feud
Trailer 2
USA, (2017–2024), 13 h 25 min (Minutáž: 45–60 min)

Předloha:

Laurence Leamer (kniha)

Hrají:

Jessica Lange, Susan Sarandon, Judy Davis, Alfred Molina, Stanley Tucci, Sarah Paulson, Kathy Bates, Jackie Hoffman, Alison Wright, Catherine Zeta-Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál vypráví o legendárním soupeření mezi herečkami Joan Crawford (Jessica Lange) a Bette Davis (Susan Sarandon) v průběhu natáčení jejich jediného společného filmu Co se vlastně stalo s Baby Jane? Svoji rivalitu přenášely do svých rolí a nepřestávala ani za kamerou. Úspěšný režisér Ryan Murphy v seriálu zachytil, jak se herečky vyrovnávaly se stárnutím a sexismem v Hollywoodu tehdejší doby a jak pro ně bylo čím dál těžší vycházet mezi sebou, i když na jejich spolupráci závisel úspěch v závěru jejich kariér. (Streeper)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (40)

Drtic 

všechny recenze uživatele

V dobe kedy pre mňa Murphyho AHS upadá, sa vynorí projekt ktorý som jednoducho musel vidieť. Mám rád staré filmy pretože sa v nich dá nájsť niečo čo už v dnešných filmoch nie. Väčšinu filmov ktoré v seriáli vystupujú som videl, a tu som dostal niečo výnimočné. Unikátny pohľad do zákulisia kde všetko stojí a padá na vzťahu hercov, herečiek, autorov, ale hlavne na vzťahu Joan Crawford (Jessica Lange) a Bette Davis (Susan Sarandon). Feud sa dá skutočné vnímať ako nejaký dokument, a tu som Murphymu veril všetko, a hltal každú epizodu čo pri dnešnej záplave seriálov a filmov u mňa nie je žiadne pravidlo. Výkony hercov, a hlavne Jessicy Lange, a Susan Sarandon ani netreba spomínať. Seriál som videl v originále aj s českým dabingom, a keď poviem, že dabing je rovnako dobrý alebo lepší než originál tak som to za celú dobu čo pozerám tieto pohyblivé obrázky povedal asi toľkokrát, že to spočítam na prstoch jednej ruky, a tu keď to poviem tak to platí. Epizody 5, 8 predstavujú absolútny vrchol Murphyho tvorby. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Mnoho již bylo řečeno o hereckém umu jak Susan Sarandon (kterou jsem předtím nijak moc herecký nevnímal), tak Jessicy Lange (kterou zbožňuji a díky této roli ještě mnohem více). Nicméně kdo neviděl tenhle skvost, zřejmě přišel o jedny z nejlépe zahraných rolí, co se kdy v televizi objevily. Obě mistrovské dámy srovnatelně špendlí divákovy oči k obrazovce tak neskutečným způsobem, že jsem měl pocit, jakoby celá řada trvala tak 2 hodiny. Závěr pak neskutečnej emoční nátěr ve všech směrech. "What's your name, sweetheart?" -Sylvia. -Fuck off, Sylvia." ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvá séria je pre mňa seriálovým prekvapením. Lange sa priam predbieha so Sarandon v hereckých výkonoch, dokonca by som povedal, že hrajú snáď aj lepšie než herečky, ktoré predstavujú. Hoci taká Bette Davisová má 10 nominácii na Oscara, v čom ju zo žien v histórii predbieha len Meryl Streep a Katharine Hepburn. Príbeh je naozaj pútavý a to nepriateľstvo dvoch hlavných protagonistiek odhalí rôzne zákutia Hollywoodu. Teším sa na druhú sériu, aj keď sa objavili špekulácie, že žiadna nebude. ()

makakus 

všechny recenze uživatele

Mohl to být úžasný seriál, především díky Lange, Sarandon a Molinovi, ale kazí to tři věci. Za prvé - neúnosná délka. této látce by mnohem více slušely dvě, tři hodiny, nikoliv šest a půl. Vleče se to občas jako nudle z nosu, místo jedné údené věty se řekne pět mdlých, místo pěti záběrů je jich dlouhých deset. Za druhé - příliš častý, statický a zbytečný motiv "dvojice vypravěček",který se jako berlička používá vždy, když to není scénárista schopen odvyprávět "naživo". Navíc se zde Zeta-Jones překvapivě ukazuje jako hodně špatná herečka. Za třetí - úlitba moderní "korektní" době, kvůli které se do příběhu dostaly nesmyslné emancipační motivy, boj za rovná práva žen ve filmovém průmyslu. Například fiktivní vsuvka "sekretářka chce režírovat, ale nemá šanci, protože je žena" je na hranici trapnosti. A že "starší ženy si už ve filmu ani neškrtnou" je prostě lež - Bette Davis (zde jí bylo 54) hrála pak ještě v 29 filmech, Crawford byla notorička, jen proto už ji nikdo nechtěl a hrála jen v pár příšernostech (snad jen kromě příjemně hysterického výkonu ve Strait-Jacket). Vše ostatní je super, duety JLxSS jsou prostě úžasné. Mít tu možnost dám tři a půl hvězdy, tedy 70 %. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výborné zpracování jedné z legendárních rivalit starého Hollywoodu - sada zákulisních dohadů, manipulací, pletich, reálií filmového průmyslu a přesně onen třpytivý pánský klub, kde to asi nebyl med pro žádnou velkou ženskou star. Je to skvěle napsaný, fajn i retrospektiva, vystoupí celá řada osobností (Aldrich, Jack Warner, Sinatra, William Castle, Dean Martin, Olivia de Havilland) a samozřejmě, nade všechno (OK, spolu s Tuccim a Molinou) září výkon dvojice v hlavních rolích stárnoucích, bojujících legend. Přes hláškování se na place Baby Jane, velký oscarový večer (top moment), až úplné deziluze a řekl bych full Sunset Blvd mód. Chytlo za srdce a jednoznačně doporučuji - fandům časů "pro pamětníky" bezpodmínečně :) ♪♫ ()

Galerie (84)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Ryan Murphy urobil rozhovor s Bette Davis len pár mesiacov predtým, než zomrela. Z dohotnutého 20 minútového sa stal štvorhodinový. Keď sa jej totiž spýtal na Joan Crawford, sa rozrozprávala o tom, ako veľmi svoju kolegyňu neznášala. Rozhovor ale zakončila slovami "Bola profesionálka a to obdivujem". (Steny94)
  • Catherine Zeta-Jones se snažila zkontaktovat herečku Oliviu de Havilland, kterou v seriálu hraje, ta ale setkání odmítla a tak se Catherine o tom jaká byla Olivia a ostatní herečky poradila se svým tchánem hercem Kirkem Douglasem. Kirk popsal Oliviu slovy: „Aaah Olivia“. Bette Davis slovy: „Byla upřímná. Všechno řekla tak, jak to bylo.“ A Joan Crawford slovy: „Byla naprosto mimo svojí mysl.“ (Streeper)

Reklama

Reklama