Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Legendární horor o panence Chuckie, hračce s duší sadistického vraha. Pojďte si hrát!!!  I kdyby americký režisér Tom Holland už nenatočil nikdy nic jiného, bude jeho jméno již navždy zapsáno zlatým písmem na zdi slávy moderní popkulturní hororové zábavy. Právě díky němu se totiž na první pohled triviální větička „Pojď si hrát“ stala v roce 1988 nesmrtelnou.Za hlavního hrdinu jeho klasického hororového thrilleru Dětská hra by šlo považovat malého chlapce Andyho, který právě oslavil šesté narozeniny. Ale pravda je taková, že prim v tomto snímku, který se v průběhu let rozrostl o čtyři další pokračování a letos se dokonce dočká vlastního remaku, hraje především hračka, kterou Andy dostane jako dárek. Panenka Chucky totiž není zdaleka tak roztomilá, jak se zprvu tváří. Pomocí prastarého voodoo rituálu se do ní během zatýkání převtělil umírající psychopatický vrah Charles Lee Ray a je jasné, že dřív nebo později se svět dozví o jeho návratu. Jenže kdo malému klukovi uvěří, že jeho malá hadrová panenka sprostě kleje, provádí naschvály a občas také s velkou zálibou zabíjí? Je to chyba, že dospělí svým dětem tak málo naslouchají. Teď za to někteří budou muset zaplatit svým životem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

kingik 

všechny recenze uživatele

Vraždící panenka Chucky, to není zrovna film pro děti. Tom Holland možná ani děti nemá rád, a proto hned v úvodu prokletou bastardskou duši zločince nechá v supermarketu reinkarnovat do nevinné panenky, která hned po zakoupení začíná vraždit. Místy invenčně pojaté (brilantní začátek je asi nejlepší z celého filmu) a o napětí taky není nouze, ale přece jen se místy film vleče, ale jinak se tento horor dá zařadit mezi ty povedenější, i když těch skutečně hororových scén mělo být víc. 60% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, je to klasika, kterou asi každý člověk zná. No možná někdo nezná název, ale určitě zná jednu postavu - Chuckyho. Pro mě je ale tenhle snímek spíš jen takovým mírně nadprůměrným béčkem, které je snadno předvídatelné a skoro vůbec děsivé. Měli to koncipovat jako hororovou komedii už od začátku. Chucky je sympatická hračička, ale nevzbudil ve mně takový zájem, jaký jsem čekal. Jeden z mála filmů, u kterých se docela těším na remake. ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Z "80kových" hororových sérií je Dětská hra rozhodně ta, kterou zub času nahlodal nejvíc. Zajímavý námět podráží sterilní scénář a možná až přílišně vážné pojetí, které se ovšem postupem času vytrácelo - což je ale v případě Chuckyho jen a jen dobře. Čtvrtý a pátý díl série je z mého pohledu nejlepším přírůstkem do rodiny, protože černá komedie skutečně Chuckymu sluší nejvíc. Přesto jsem v tomto konkrétním případě velmi zvědavý na připravovaný remake, který může opět Chuckyho slávu pozvednout i na poli hororového žánru. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, jak i po letech na mě tenhle minimalistický horor pěkně působí. Neodolatelné kouzlo mají samozřejmě mechanické efekty, které pro jejich náročnost často nahrazují pohled kamery očima Chuckyho, stínohra či záběr na ťapající nohy. To ale vůbec nevadí, napínavé atmosféře to spíše přidává. „Tak už nám věříš?" „Jo, ale kdo uvěří mně?" Na nový remake jsem zvědav, i když se ho spíše děsím..... ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Matka dá Andymu na narozeniny vysněnou panenku, jenomže panenka je ve skutečnosti vraždící stroj s duší vraha Charlese Lee Raye. V okolí začnou umírat lidi a panenka potřebuje lidské tělo, do kterého by ukryla svou duši. Na tento film si pamatuji z dob mého dětství a nikdy nezapomenu na emoce a dojmy, které ve mě zanechal. Už jako malá jsem nikdy neměla z hororů strach, ale z této panenky jsem teda rozhodně respekt cítila. Místama jsem zvládala zapojit i fantazii, při čemž jsem si představovala, jaké by to bylo, se v noci otočit a vidět ho stát u mé postele. Možná, že jsem ve skrytu duše byla vždycky masochista. Teď když na to koukám s odstupem času, musím přiznat, že pro mě stále neztratil mnoho z mých původních dojmů. Je pravda, že některé scény, které mi dříve připadaly nad míru děsivé díky Chuckyho obličeji, se mi nyní jeví spíše jako ujetě absurdní - samozřejmě ale v kladném slova smyslu. Co se však musí nechat, tak to je design panenky, ten je opravdu naprosto dokonalý. Když totiž vezmeme v potaz rok výroby, je vytvořený naprosto geniálním a originálním způsobem; mimika obličeje, gestikulace, pohyby, zrzavé vlasy, baculaté tváře, červené tenisky a džínové kšandy. Těžké si něco takového nezapamatovat. Do té doby si nevybavuji, že by kdekoliv ve filmovém průmyslu, něco takového dokázal neživý objekt dělat nebo se podobným způsobem chovat. Tohle všechno ještě doprovázel Chuckyho zákeřný smích v podání Brada Dourifa. No co dodat, takovou hračku bych dítěti nekoupila ani za trest. Už jenom představa mluvící panenky s psychopatickým výrazem ve mě vyvolává husí kůži. Všechny díly nabízí něco nového a co není málo, čím novější díl, tím lepší mimika, pohyby a zpracování. Takže za mě skutečně výborné hororové dílo jemně okořeněné humorem, které starší sice už neviděsí, ale alespoň pobaví. A pokud znáte tento film z dětství, není možné ho neprožívat. Chucky je rozhodně jedna z nezapomenutelných postav filmového hororu. - "Hi I'm Chucky, wanna play?" ()

Galerie (154)

Zajímavosti (50)

  • Ve scéně, kde Chucky běží chodbou za Maggie, je doopravdy Chucky hrán mladší sestrou Alexe Vincenta. (Chatterer)

Související novinky

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

08.01.2023

Ačkoliv kina už měsíc drtí druhý Avatar, našel producent Jason Blum přece jen zase jednou skulinku k úspěchu. Hororová M3GAN o panence s umělou inteligencí, která se vydá na dráhu dalšího Chuckyho,… (více)

Mark Hamill je nový Chucky

Mark Hamill je nový Chucky

31.03.2019

Hororovou klasiku Dětská hra čeká reboot a studio Orion Films čerstvě oznámilo, kdo bude v nové verzi dabovat kultovní vražednou panenku Chuckyho. Roli se upsal slavný herec a zkušený dabér Mark… (více)

Reklama

Reklama