Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 580)

Plangi 

všechny recenze uživatele

Naprosto jedinečný námět zazděný průměrností všeho ostatního. A že jeden z 200 top filmů? Ale kdeže... ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tenhle film hodně přeceňovaný! Než jsem ho viděla, slýchala jsem, jak je to jeden z nejlepších filmů....a ano je dobrý, ta myšlenka je úžasná, ale zas takové terno to tedy není. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Od dvojice režisérů, pro který to byl filmový debut a s rozpočtem "pouhých" 13 mil. dolarů, bych něco takového rozhodně nečekal. Dokázali vytvořit něco naprosto dokonalého. Děj je neustále v pohybu a vy se ho nemůžete nabažit a stále jste v nevědomosti jaké události příjdou příště. S herecema jsem také spokojen, ale scénář a režie jsou naprostý skvost. Je to jeden z filmů, u kterých se na konci zamyslíte zda to co se stalo bylo nakonec nejlepší a zda by se to dalo udělat lépe. Navíc je zde opět obsáhnut prvek, u kterého si můžete položit otázku "Co bych na jeho místě udělal já? Byl bych toho schopen?". 100%. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Když je život příliš lineární, je taky tak trochu nudný. Člověk ho potřebuje obohatit různými alternativami, komplikovat si ho všemožnými světy za zrcadly, matrixy, deníky či jinými hříčkami osudu. Alespoň člověk mého ražení to potřebuje. Občas hraju s dětmi takovou hru, že vymýšlíme, jak by to dopadlo, kdyby... a změníme jednu věc z toho, co se stalo během uplynulých pěti minut. Taková hra na Butterfly Effect. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Naprosto luxusní záležitost. Chvilkami je Kačer sice trochu prkenný, ale zápletka a scénář jsou přepychové. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Představa, že bychom mohli cestovat časem a měnit minulost k obrazu svému, je natolik lákavá, že i já se občas nechám strhnout filmem, který o tom vypráví. Tady mi však častá nelogičnost děje pokazila celkový dojem. Výsledek nezachránil ani Ashton Kutcher, na něhož se sice dobře kouká, ale tím to bohužel hasne. (65%) ()

AGO 

všechny recenze uživatele

Od začiatku som bol v obrovskom napätí a hltal som každú scénu. Cestovanie v čase bolo vizuálne vyriešené veľmi efektne a inovatívne. Šok bol Ashton Kutcher. On mi totiž vôbec nevadil! Dokonca sa mi zdal ako dobrá voľba. Pocity nadšenia pretrvávali až do záverečných titulkov, a zrazu bum! Uvedomil som si nelogické diery v scenári, po ktorých celý film nedával zmysel. Napriek tomu hodnotím štyrmi hviezdičkami a odporúčam, užívajte si to počas stopáže, lebo potom, čo vám “blikne” už nebudete takí nadšení (niekomu to možno príde na um už počas filmu). ()

Flyer 

všechny recenze uživatele

U filmů zabývajících se cestováním v čase bývá těžké vyhnout se některým logickým nesmyslnostem. U tohoto snímku pár chybiček je, ale řekl bych, že zde zas až tak neruší. Důležitější zde je výborná atmosféra, slušný a napínavý děj a na to, že ve filmu hrají ne moc známí herci, jsou jejich výkony pěkné. Abych to shrnul, čistých 5 hvěziček to není, ale 90% má tento film u mě jistých. ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Ještě dlouho po zhlédnutí tohoto filmu, jsem na něj musela myslet... Cesty časem, které podniká sympatický mladík Evan pomocí svých deníků (v minulosti tyto výpravy způsobily několik výpadků paměti), aby ochrálnil svou životní lásku a dopřál jí co nejlepší život, začínají hlavnímu hrdinovi přerůstat přes hlavu. Čím víc se Evan snaží svému okolí pomoct, tím méně se to mu daří a výsledky jsou pořád horší a horší... Do poslední chvíle nevíte jak film skončí a můžete si vybrat hned z několika alternativních konců, které najdete na www.youtube.com :) ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Aj keď je tu veľa kritikov na Kutcherov výkon, myslím že zahral dobre a konečne po komédiách a Záchranároch dokázal, že vie hrať. Jasne, tá nálepka teenagera mu ešte nejakú dobu zostane. No a k filmu nemám vačšie výhrady, fakt dobre zvládnutá réžia a postavy. Podobné námety priam vyhľadávam, a keď sú takto skvele spracované nemôžem inak ako 5*. ()

charge 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších sci-fi thrillerů o cestování v čase, co jsem kdy měl možnost vidět. Ono přece jen moc snímků na tohle téma není a když už, tak se nejedná o moc kvalitní podívanou, když nepočítám Back to the Future, to je ale komedie, vážně míněnej film co se týká cestování v čase je mnohem obtížnější natočit tak, aby nevypadal směšně, ne-li trapně. Zde se jedná o záměrnou změnu minulosti za pomoci vlastního vědomí, kdy člověk hmotně časem necestuje, nýbrž přesunuje pouze své vědomí zpět do dětského těla pomocí vzpomínek. Nápad i zpracování dokonalé. 100% ()

jumas 

všechny recenze uživatele

Je to klasická ukázka toho, jak se může mnoho změnit v budoucnu, když se nepatrně změní něco v minulosti. I když tady se většinou jedná o větší věci než jen o zašlápnutí brouka. Film má rychlý spád a všechno co na začátku není jasné, se v průběhu filmu vysvětlí. Po delší době film, který se mě opravdu dotkl :-) ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Tak jen doufám, že jsem viděl stejnou verzi jaká šla v roce 2004 v kinech (scénáristovi v bonusech totiž teklo něco z nosu). Butterfly Effect jako problém při cestování v čase (dominová kauzalita při změně maličkosti) je zde vykreslen velmi originálně ovšem velmi nelogicky (až nefunkčně). Ale snaha se cení. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Dalo mi to zabrat, ale nakonec jsem to tak nějak pochopil :-) Tento film je velice zvláštní, jako mnoho dalších s takto vysokým hodnocením, avšak že bych si ho užíval plnými doušky, to opravdu ne. V jádru depresivní a hlavně solidně zamotaný, takový pro mě byl Osudový kruh. ()

veertiik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dostal. Sci-fi se mi líbí, tady se přidala ještě romantika, což se mi moc líbilo. Jinak Ashton Kutcher se mi jako herec jinde nelíbil, ale tady mi nevadil... ()

stOKYi 

všechny recenze uživatele

NEBEZPEČENSTVO SPOILEROV :)) Film ma absolútne pohltil už od začiatku. Od začiatku som sa dostal do dobrodružstva ktoré bolo okorenené skvelým dejovým spádom. A prakticky toto sú dôležité substancie pre kvalitný moderný scifi film. V mojom prípade nebol čas sa nudiť. Ale samozrejme nedosahuje filmové maximum v tomto žánri. To dosahuje 12 opíc. Už od začiatku som mal ale pocit že sa jedná o trochu pubertálne prevedené scifi. Možno to bolo kvôli láske, školskému prostrediu a blabla :). Samozrejme, čo sa týka deja bolo to temer ideálne, ale niektoré prvky v scenári boli trochu nedotiahnuté do konca. Tým chcem povedať že z logického hľadiska, sa mohol hlavný hrdina po neúspešných pokusoch náprav "osudu" postáv vrátiť do pôvodnej situácie a tú vyšperkovať, ale on sa stále len viac a viac zamotával do nezmyselných situácií a do nových návratov. Miesto (čas resp. obdobie kde sa môže vrátiť) návratu mal stále vo svojich rukách ( teda až na výnimky v base a pod. ) tak prečo sa stále vyberal komplikovanejšou cestou? Pre zistenie čo sa odohralo počas výpadkov nemusel ovplyvňovať minulosť. Toto mohlo byť dáko ošetrené. Viac menej nemám čo viac tomu vytknúť. Čiže keď som si počas pozerania odpustil tento nedostatok a nechal som sa jednoducho unášať tým čo mi film ponúkal, bol som nad mieru spokojný. Ale keby to malo byť asi podľa logiky, film by bol príliš krátky :) A jasné, záver filmu ma neuspokojil. 90% ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Námet super, spracovanie priemer. Pritom prvá polovica filmu je naozaj skvelá. Dokým netušíme že ten malý chlapec nie je posadnutý, ale že tie výpadky pamäte si spôsobuje chlapča sám, tým že sa v tom čase vráti z budúcnosti do seba samého. Toto, malo byť povedané až tesne pred koncom. Prečo to má inak divák sledovať? Bez vysvetlenia. Čo to bolo za chorobu, kým bol jeho otec, ako to prežíval on? Veľmi lacné až gíčové spracovanie. Pomohla by dejová línia s otcom omnoho viac na vysvetlenie, oboznámenie toho čo ten chlapec zdedil, to, že je to dar, alebo prekliatie. Skvelí nápad, no spracovanie, hlavne v druhej polovici filmu veľmi stráca spád a slabne až je z toho napokon úplne iný film. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Zajímavá myšlenka, která mě ale nějak extrémně neuchvátila. Uchvátila mě asi jako osamělej bobek na pařezu uprostřed paloučku - člověk se tomu podiví, koukne se, vyfotí si to, ale brát si ho s sebou nebude. Tak podival jsem se celkem rád, usnul jsem u toho taky celkem rád, ale pak jsem to dokoukal a je ze mě lepší člověk nebo holubice míru nebo nebo ničitel lidskejch životů? Ne! ()

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama