Reklama

Reklama

Všechno úplně všechno

  • USA Everything, Everything (více)
Trailer 3

Madeline je sedmnáct a hodně čte. Nic jiného totiž dělat nemůže. Její imunita nedokáže bojovat s venkovním světem, a proto je stále zavřená doma ve svém sterilním pokoji. Společnost jí dělá jen matka a ošetřovatelka. Všechno se ale změní v okamžiku, kdy se do sousedního domu nastěhuje nová rodina a s ní i kluk Olly. Jelikož se nemůže se záhadným sousedem setkat, začnou si psát emaily. Madeline si tak během krátkého času uvědomí, že její život není skutečný, a proto nabere odvahu všechno risknout... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (109)

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Viděli jste film Bubliňák z roku 2001 s Jakem Gyllenhaalem? Tak si představte sexy 18-ti letou černošku v hlavní roli (k mému překvapení jsem později zjistil, že se jednalo o herečku, co hrála Rue v Hunger Games. Hezky se nám to holka vyklubala) a trochu toho Johna Greena (autor knih Papírová města, Hvězdy nám nepřály a dalších) a máte to. Všechno, úplně všechno. Hlavní zbraní tohoto filmu jsou hlavní dva představitelé. Amandla Stenberg má obrovské charizma, je krásná a má před sebou velkou budoucnost. Nick Robinson byl sympoš od pohledu už v Králové léta a v Jurského světa. Přesně jsme všichni věděli, že dříve nebo později bude hrát v těhlech filmech. Ale sluší mu to tady a role mu sedne. Maminku hlavní hrdinky hraje Anika Noni Rose, kterou také znáte (i když, v Čechách vlastně asi ani ne) jakožto velmi výrazná a charakteristický hlas Tiany z Princezny a žabáka. Škoda prostě toho předvídatelného konce. Se znalostí pár filmů o izolacích se dá dost jednoduše předpovědět. Vztah mezi Ollym a Madeline je hodně aktuální a přesně takhle v dnešní době vznikají. Nedivte se prosím, že má ten vztah až moc rychlý spád. Za jednu probdělou noc psaním si se dva dnes o sobě dozví víc, než za týden randění. Věřte mi. Není to tak dobré, jako Teď a tady, ale pro mě to bylo furt lepší než Hvězdy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

S krutými diagnózami se v posledních letech roztrhl pytel. Většinou s nimi pomohly výtečné herecké výkony, černější humor i šibalsky napsané dialogy. Maddy je bystré děvče a hned nám začne vyprávět svůj příběh. Trpí vzácnou chorobou SCID, kvůli které neopouští domov, páč by se její tělo nevypořádalo s viry a bacily, imunitní systém má takřka nefunkční. Její život tvoří starostlivá máma, přátelská zdravotní sestra, knihy, představy a sny, internet. A nově i pokukování po právě přistěhovaném sousedovi. A začne riskovat. Nechejme stranou luxusní vilu a fakt, kde na všechno matka samoživitelka bere, ovšem slabinou příběhu je právě jeho nereálnost (a s tím spojený fakt, že se o dívku nikdy skutečně nebojíme). Vývoj událostí dokážeme odhadnout, závěrečné odhalení karet je ovšem silná káva, které se horko těžko věří. Sentimentální povahy si přesto přijdou na své. Tvůrci přesně ví, co chtějí točit, nestydí se za to, neskrývají se za nějaké přehnané ambice, prostě hromadí dojemné scény a žánrové klišé. Necyničtí diváci jim to rádi zbaští. Herci jsou snaživí, škoda, že nedostali víc dialogových přestřelek, každopádně Amandla Stenberg je docela velkým příslibem do budoucna. ()

Reklama

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Já bych měl jediný problém se samotnou látkou, ale dal jsem tomu šanci i přesto, že prostě nejsem filmová ani knižní cílovka. Proto musím strašně ocenit, jakým způsobem režisérka vyřešila ten „malý“ problém, kdy hlavní hrdinka nemůže opustit vlastní dům a přece musí začít vrkat se svým vyvoleným. Celkem logické textování je tak obrazu zachytitelné, asi jako vojenské estrády na Rudém náměstí. Rozhodně musím ocenit i výpravu filmu. Mně se zkrátka líbí ten design interiérů, který zvolili pro první půlku filmu a to jak to vypadá ve druhé části je „eye candy“ samo o sobě. V neposlední řadě je třeba ocenit i herecký ansámbl, hlavně ústřední duo si to uhrálo úplně bez problémů a to, aby spolu mohli být „až navěky“ už samotná kniha vyřešila docela chytře, za to za mě taky palec hore. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Everything, Everything" budeme zaradzovať medzi ďalšie filmové romantické klasiky, kde máme hlavného hrdinu (hrdinku) trpiacou vážnou chorobou alebo ho stretol nejaký vážny úraz ako sú "The Fault In Our Stars" alebo "Me Before You". A je to film, ktorý bolo absolútne nutné spracovať na tento rok. Absolútne nutné ho dať dokopy po každej stránke. Aby som bol teraz ale úprimný, tak toto by som priradil medzi ďalšie romantické filmové katastrofy, ktorým sa treba vyhýbať. Nemyslím si, že to bolo absolútne vrcholne iritujúce, ako to bolo napríklad v prípade filmu "The Choice", no nič to nemení na fakte, že tu máme maximálne odfláknutý príbeh, absolútne zidealizované postavy a záverečné rozuzlenie, ktoré považujem za tak maximálne klišé, že to nepotrebujem ani rozoberať. Celý tento film je podľa mňa spracovaný ako obrovské klišé. Máme tu hlavných hrdinov, ktorí sú tí najlepší, najúžasnejší, najdokonalejší ľudia na svete. Majú ale problém a tým je fakt, že nemôžu sa vidieť. To spôsobuje choroba, ktorou trpí Madeline. Ak by vyšla von, tak by ju jednoducho zabili baktérie zvonka a preto musí žiť v sklenenom väzení, ktoré jej vybudovala jej matka, kde je všetko maximálne dekontaminované a zbavené všetkých zlých látok. Bude môcť láska medzi nimi vzplanúť a skončí sa to happyendom? Čo si myslíte? Nebudem zachádzať do spoilerov, no povedzme si, že v oboch vyššie spomenutých filmoch sme mali uveriteľné postavy a príbeh, ktorý ma nabádal pozerať ďalej. Bolo to uveriteľné. Tento príbeh je tak maximálne romanticky zidealizovaný, ako to vidíme aj v našej slovenskej romantickej ženskej literatúre. Má to okrem toho populárny soundtrack, ktorý si ľudia zakúpia, lebo známe hviezdy tam naspievali svoje pesničky atd. atd. Všetko to ide podľa klasickej šablóny a neponúka to dokopy podľa mňa skoro nič. Jediné čo je trošku zaujímavé sú scénky v hlave Madline, kde sa stretáva s Ollym ak si esemeskujú alebo telefonujú a Amandla Stenberg je mi sympatická ako herečka. Jej postava je však celkom iná story. Aby som to zhrnul, tento film neodporúčam. Myslím si, že uveriteľnosť príbehu je skoro nulová a pre tých pár pozitív to odporúčať nebudem. Ak máte radi takéto romantické klišé, tak vás to poteší. Ak nie, tak ruky preč. Hodnotenie: D- ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Trailer mě málem nalákal do kina, ještě, že jsem tak neučinila, těch peněz by mi bylo líto. Čekala jsem dojemné a zároveň inteligenci diváka neurážející drama ve stylu "Hvězdy nám nepřály" nebo "Než jsem tě poznala", tohle ale nebylo ani jedno, ani druhé. Námět je sice zajímavý, jeho zpracování bohužel potěší snad jenom dospívající mládež, ke které už se nemůžu řadit. Hlavní hrdinové jsou celkem sympaťáci, ale tu osudovou lásku jsem jim úplně nebaštila a Maddyin styl oblékání (ty plavky, proboha!!!) mě děsí ještě teď. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu je několik rozdílů oproti knižní předloze. Ve filmu má Olly (Nick Robinson) oči hnědé, ale v knížce jsou důrazně popisovány oči modré jako oceán. Dále je v knížce uvedeno, že hlavní dvojice si posílá e-maily, kdežto ve filmu využívají textové zprávy. (TaNya_)
  • Ve filmu je scéna, v níž astronaut sedí na barové stoličce při večeři. Má připomínat známou malbu „Nighthawks“ od Edwarda Hoopera z roku 1942. (TaNya_)
  • Hodinky, které Olly (Nick Robinson) nosí, jsou Casio F-91w a nyní je vlastní fanoušek z New Yorku. (TaNya_)

Reklama

Reklama