Reklama

Reklama

X-Men: Nová generace

(seriál)
Trailer 1
USA, (2017–2019), 21 h 1 min (Minutáž: 43–45 min)

Tvůrci:

Matt Nix

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Hrají:

Emma Dumont, Jamie Chung, Stan Lee, Amy Acker, Natalie Alyn Lind, Stephen Moyer, Sean Teale, Coby Bell, Blair Redford, Jeff Daniel Phillips, Percy Hynes White (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Žalobce Reed Strucker má chránit obyvatele před mutanty. Když se ukáže, že jeho syn Andy je také mutantem, dává se celá rodina na útěk. Nejdříve měl síť mutantů zničit, teď je sám potřebuje... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (29)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

The Gifted v mých očích patřil mezi nejočekávanější seriály a vážně jsem se těšil na to, až si pilot pustím. Na Foxu už mě jednou přesvědčili, že umí zpracovat komiksový námět, a tak jsem byl zvědavý, jestli se jim podaří vytvořit tak zajímavý svět jako v Gothamu. A všechno to skvěle sedí. Obsazení je skvělé a baví, a to jak rodinka, tak i zbytek mutantů. Dokonce i většina postav během pilotu vypadá vcelku sympaticky a dají se rychle oblíbit. Navíc, což mnohdy nebývá zvykem, i příběh a děj mají smysl a dokáží nalákat na další sledování. Čemuž rozhodně neublížil fakt, že první řada měla jen 13 epizod a nebylo třeba zbytečně nic natahovat. Letos podle mě stanice velké pětky nenabídly moc zajímavějších seriálů. ()

Imune

všechny recenze uživatele

Tady opravdu nerozumím hodnocení většiny lidí. Všechny cliché, které znáte, zabaleny do spousty otřepaných dialogů. Scénář na úrovni Ulice, obsazení by bylo lepší někde na komparzu. Navnadil mě samozřejmě námět, bohužel ale, pokud jste už z puberty venku a vidíte víc, než jen blištící se schopnosti post x-menovské mutantské rodinky, určitě vás Gifted zklame ve velkým stylu. Viděl jsem asi 8 dílů a do těch dalších 5ti se mi ani nechce, proto ani zatím nehodnotím. Největší zklamání za posledních 5 let. :-( ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Je tu nový komixový seriál ze stáje X-Menů. Režie se ujal sám otec této ságy, Bryan Singer. Děj se odehrává ve světě, kde X-Meni zmizeli mutanti se stali lovnou zvěří. Přežívají jen díky své podzemní síti. Ve chvíli, kdy jedna z rodin zjistí, že jejich děti jsou také mutanti začíná zběsilý útěk. Zaujalo mě použití Sentinelů. Nemůže chybět ani Stan Lee. :D Válka mezi lidmi a mutanty se začíná vyostřovat. Kromě Podzemí se tu o objevuje i Helfire Club. Můžeme tu narazit na spoustu známých mutantů. Lidi dokonce štvou mutanty proti sobě. Ti si musí vybrat, zda se držet svých morálních zásad, nebo začít zabíjet. Akce je tu sice málo, ale když nějaký je, tak stojí za to. Ve 2. sérii se rozhořčí boj mezi Inner Circle a Mutant Underground. Do všeho se ještě zamotají Čističi. Pár postav přibude a pár umře. Snad bude další série. "To byla jeho oblíbená hračka." ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Nevím co se všem na tomhle seriálu tak líbí. Je to těžkej průměr co se týče všeho, at už hovoříme o efektech, hereckých výkonech, scénářích, postavách, schopnostech postav, zápletkách, kameře atd... Celé je to pak takový nudný těžko zapamatovatelný odvar, plný repetetivnosti a stereotopických klišé. Až na jednu nebo dvě postavy jsou všechny ostatní nezajímavé (díky bohu za Blink). Potenciál je totálně tragicky nevyužit. Každej díl se odehrává doslova totožně, někam se musí dostat, jeden a ten samý agent je najde, obklíčí je, na poslední chvíli utečou. Což by ani tak nevadilo, kdybychom měli sérii o 22 epizodách. Docela mě šokovalo, když jsem po 10ti dílech zjistil, že už zbývají jenom 3 a ještě se v tom seriálu vlastně nic nestalo. Po shlédnutí celé série můžu říct, že se celý seriál nic nestalo. Nehledě na neustále se opakující kecy o tom co je správné, a že děti něco nesmí nebo by neměli udělat... Když to srovnám s Heroes nebo Tomorrow people tak se to na ně ani trošičku nechytá. 2* 45%. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vynechme teď fakt, že jsem na to původně začal koukat jen díky Natalii Alyn Lind (páč je to fakt kost a navíc je skvělá). Od Gifted jsem nic neočekával (jen tu Natalii Alyn Lind, páč je to fakt kočka a navíc umí hrát), ale pilotní díl mě skvostně navnadil, přinesl fajn tempo, záživnou akci, do které postavy hodil vlastně hnedka v úvodu i výborný začátek příběhu - navíc i Amy Acker, která je od Angela pořád stejně báječná. Další díly jsem tedy sledoval už proto, že mě celý seriál skutečně překvapil, je to fakt dobrá podívaná a s každým dílem možná i o něco lepší. Menší počet epizod je v tomto případě rozhodně výhodou, prodloužení pro druhou sérii potěšilo a vývoj příběhu v rámci první série rozhodně nezklamal. Navíc je to mnohem lepší podívaná, než jakýkoliv X-Men od... Posledního vzdoru (kromě Logana) a pro mě osobně tvoří tahle série vynikajicí kombo s Gothamem. Na Foxu se komiksové seriály skutečně daří a já jsem tomu rád - tohle zklamání by bolelo. Jistě, žádné scenáristické veledílo hodné jakýchkoliv cen to není, ale velmi příjemně se to sleduje, je to svižné a opravdu to nenudí. Já rozhodně můžu doporučit. 75%. ()

Galerie (534)

Zajímavosti (12)

  • V epizodě je zmíněná Kirbyho stanice, což je odkaz na Jacka Kirbyho, který stvořil X-meny a další komiksy o superhrdinech. (Pumppish69)
  • V rozhovoru s Polaris (Emma Dumont) zmíní jedna z trojčat, že její otec byl členem Hellfire Clubu, dokonce králem. V komiksech, a zřejmě i ve filmovém a televizním světě, je jejím skutečným otcem Magneto. (NiWi)

Reklama

Reklama