Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

  • Česko Hvězdné války: Epizoda V - Impérium vrací úder (více)
Trailer 3

Luke Skywalker se s povstalci proti Impériu schovává na ledové planetě Hoth. Při jedné z obhlídek je Luke přepaden místní sněhovou příšerou. Ta zabije zvíře, na kterém Luke přijel, a následně omráčeného Luka odtáhne do své ledové jeskyně. Kapitán Han Solo se vypraví Luka do mrazu najít. Mezitím se Luke v jeskyni probudí, osvobodí se a po střetu s příšerou uteče do ledové pustiny. Zde ho podchlazeného najde Solo, který ho zachrání. Druhý den ráno jsou oba vyzvednuti leteckou hlídkou, kterou za nimi povstalci vyslali. Je na čase. Na planetě se objeví stroje a vojáci Impéria, kteří povstalce na základě pocitů Darth Vadera našli. Následující střet neprobíhá pro povstalce nikterak dobře, a vedení povstalců nařizuje evakuaci. Velitelka povstalců, princezna Leia, Han Solo, Chewbacca a robot C-3PO odlétají na X-Wingu. Luke použije stíhačku Millenium Falcon. Luke však neletí s ostatními, ale zamíří na planetu Dagobah. Ve chvíli, kdy totiž umíral v mrazu, se mu zjevil duch Obi-Wana a poslal ho právě tam. Luke zde má najít mistra Yodu. Leia s ostatními zatím uniká před pronásledovateli ve stíhačkách. Solo, který jejich stroj pilotuje, se pokusí před pronásledovateli ukrýt v jeskyni na jednom z ohromných asteroidů, kvůli vesmírným parazitům však musí bezpečný úkryt opustit a doletět na planetu Bespin, kde se hodlá s přáteli ukrýt u svého známého Landa Calrissiana. Ten zde vede malé nelegální doly. Zatím Luke objeví malého zeleného mužíčka, který se mu zprvu zdá poněkud zmatený. Brzy však pochopí, že právě tento mužíček je mistr Yoda. Yoda začne Luka cvičit na rytíře Jediho. Luke však svůj výcvik nedokončí. Při výcviku má totiž vize, při kterých se dozví, že jeho přátelé jsou v nebezpečí... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 077)

zaba888 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem velký fanoušek Star Wars, tak se mi líbily všechny epizody. Ale tato ve mě vyvolává napětí. Je tu několik skvělých scén s vesmírnými loděmi a to já mám rád. Taky se tady poprvé ukáže moje oblíbená postava mistra Yody, který zde učí luka Použít sílu. Je taky úžasně natočeno Lukovo zklamaní, když se dozví, že Darth Vader je jeho otec. Všechny díly jsou perfektní, ale tento je na samém vrcholu. ()

damapo 

všechny recenze uživatele

Ze starší trilogie jednoznačně nejlepší. Neobjevují se zde infantilnosti epizody VI a děj je promakanější a hlubší oproti epizodě IV. 5 hvězdiček si film jednoznačně zaslouží, protože je vrcholem staré trilogie stejně jako je epizoda III vrcholem nové trilogie. Staré a nové trio pak mezi sebou srovnávat nejde, je to totiž o něčem jiném, když je mezi nimi časový rozestup cca 26 let. ()

cveta 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí to říká a já se k nim připojí... Nejlepší díl celé ságy!!!! Perfektní, k tomu není potřeba nic víc dodávat ()

Muad 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl hvězdných válek. Film mého dětství a nekonečké hodiny strávené se svou fantazií ve vesmíru velmi dávno v předaleké galaxii. K tomuto filmu není potřeba komentář. ()

JackBauer 

všechny recenze uživatele

Porovnavanie Epizody IV s Epizodou V je ako porovnavanie exkrementu na dne toalety a citronoveho cheesecaku. Mame tu niekolko aspektov, ktore robia V kvalitnejsiou. V epizode IV dominovali efekty a hudba, v V dominuju niekolkonasobne viac, navyse sa herci posnazili a su sympatickejsi aj ked neviem ako to je mozne, na scenari sa tiez zapracovalo viac(kedze oproti E IV ma film dej a dokonca aj nejake tie shocking momenty), dialogy su zabavnejsie a film ako celok a ako blockbuster plni ocakavane atributy. Epizoda V ma naozaj bavila. 75%. Stale ale nerozumiem ako mohla tato jednohubka urobit taku velku dieru do sveta. ()

mpet 

všechny recenze uživatele

Film po úvodu trochu ztrácí na svižnosti a tempu a to opět nabírá až k samostatnému konci v Oblačném městě, ale to neznamená, že by se divák mezi úvodem a koncem nudil. Spíš naopak krásná temná atmosféra uvrtá diváka do křesla, občasný vtípek a hláška vždy vykouzlí divákovy úsměv na rtech a epické bitvy vezmou divákovy dech. Ale to rozhodně není vše, neboť ještě je třeba zmínit nádherný příběh, který se již stihl stát klasikou. Asi bych mohl říct, že je to podle mě nejlepší díl celé ságy, ale tuto ságu mám tak rád, že bych tak označil téměř každý film (tedy krom Pomsty Sithů). ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Patřím k těm, kteří si myslí, že tento díl je nejlepší částí celé ságy. Není takový hravý, jako předchozí film, o to se mi však více líbil. Příběh je mnohem dynamičtější, i přes logické díry mě vtáhnul větší silou a navíc zde hudební složka dosahuje svého vrcholu. S přehledem pět hvězd. ()

Lazy87 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapily zdejší recenze, které hodnotí tento díl jako nejlepší. Mě se IV asi líbila více. Ale je to kurva klasika. ()

JamesR 

všechny recenze uživatele

Napětí, drama a hrdinství v galaxii "far far away" pokračuje v ještě nabitější a akčnější epizodě V., která jak už prozrazuje název, přináší hrozivou pomstu Impéria za zničení Hvězdy smrti, a kde jinde by měl příběh začít než na ledové palenetě s vcelku ironickým názvem Hoth. George Lucas ale také rozvijí jediiský příběh, ukazuje nám, co je pravá cesta Jedie a s tím se seznamujeme s novou netypicky mluvící postavou Yody. Nebo byste raději viděli více z Hana a jeho koketování s Leiou? Jak je libo a mnohem více. Charismatický Lando Carlissian? Proč ne... a na závěr velký bum od Darth Vadera plus konečně pořádný duel hvězdných mečů. Závěrem vás film velmi hezky zpracuje pro zakončení ságy. ()

alphatown 

všechny recenze uživatele

Těžko dnes hodnotit film z roku 1980, těžko také očekávat, že nové díly nebudou moderně zpracovány. Pro mě jsou nové epizody přece jen lepší. Tenhle díl má paralelu v epizodě III. A ta mi ovšem připadá dnes už daleko barvitější než tato. Naopak musím užasnout nad tím jak se podařilo dokreslit minulost původním epizodám. Dnes se dá už o Vaderovi uvažovat jako o Anakinovi. Kdosi se pohoršoval nad tím, že v epizodě II byla nějaká blbá romantika, ale potom se ukázalo, že Anakina city zradily a svedly na temnou stranu. Staré díly mi připadají ochuzené o romantiku. Jsou jen dobrodružné, ale citový faktor ovlivňuje ve skutečnosti rozhodování zásadně. Luke byl po této stránce zcela zdravý a vzhledem k jeho minulosti neměl zřejmě ani kde se zkazit. Byl čistá poctivá duše, snad po matce Patmé. Ty nové díly mi opravdu připadají docela geniální, ale nebylo by co doplňovat, kdyby tu nebyl základ původní trilogie. ()

IndominusRex 

všechny recenze uživatele

Jak mnozí píší, opravdu tento díl předčí svého předchůdce i mnohé díly ostatní. Jakoby zde svět Star Wars dozrál a všechno bylo opravdovější, velkolepější a dospělejší. Perfektní podívaná, napínavá až do konce. ()

kratajirka 

všechny recenze uživatele

Velkolepé dílo. Po smršti, jaká byla předvedena v předchozím díle, nám Lucas naservíroval ponurejší a obsahově úžasnou epizodu, ve které dojde ke všem možným zvratům. Vizuálně nadmíru dokonalé, scénáristicky taktéž. Není co vytknout. ()

ybiomehanika 

všechny recenze uživatele

Ještě o fous lepší než Nová naděje, Impérium vrací úder je tak nejlepší epizoda původní trilogie a navzdory tomu, že vůči ní mám zhruba stejné výhrady jako ke čtverce, je dost možné, že v budoucnu změním její hodnocení na nejvyšší. Temné, strhující, se skvělou novou postavou mistra Yody a legendárním odhalením na konci. ()

prasecak_cz 

všechny recenze uživatele

Pokračování Nové naděje a možná nejtemnější a nejkvalitnější díl v původní trilogii. Efekty byly na svojí dobu revoluční, oproti minulému dílu přibylo nějaké to šermování. Je to kvalitní film, ale pro mě je jako zbytek této série hůř stravitelný. ()

J.Trinity 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Nové naděje jsem se nemohl dočkat až zhlédnu další epizodu. A byl jsem velice překvapen. George Lucas to tentokrát sice nevedl, ale jak je vidět filmu to nějak neublížilo. Podle mě zatím nejlepší díl. ()

Btmn.99 

všechny recenze uživatele

OBSADENIE: 9/10 HUDBA: 10/10 EFEKTY: 9/10 AKCIA/HUMOR: 10/10 DOJEM: 10/10 II Začnem tým, že piata epizóda je bezkonkurenčne najlepší a môj najobľúbenejší diel ságy. Vždy sa nechám unášať geniálnou prvou trištvrte hodinkou, ktorá sa odohráva na plátne Hoth a atmosféra je priam delikátna a ten zvyšok je len veľmi nadpriemerne dokonalý. Han Solo a princezná Leia v plnej kráse, Chewbacca a C3-PO hláškujú ako o život, no a na záver trocha emócií. Skvelé! ()

Související novinky

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

05.02.2024

Začněme tím podstatnějším. Za pár týdnů se všichni budeme nadšeně kochat obřími červy ve druhém díle Duny, který zadaptuje zbytek první knihy od Franka Herberta. Sága z pera slavného spisovatele ale… (více)

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

George Lucas se dočká vlastního dokumentu

George Lucas se dočká vlastního dokumentu

17.09.2021

Duchovní otec Hvězdných válek George Lucas se dočká vlastní dokumentární série. Šestidílný dokument zaměřující se na Lucase a společnost ILM pak točí Lawrence Kasdan, scenárista Impérium vrací úder a… (více)

Reklama

Reklama