Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (655)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Meg" je nakoniec celkom uspokojivým akčným filmom. V štýle guilty pleasure, kde človek moc nerozoberá, čo sa reálne deje na scéne, len si užíva Jasona Stathama, ako bojuje s obrovským prehistorickým Megalodonom. A ak je to všetko, čo od filmu čakáte, tak budete spokojní. Efekty sú lepšie ako väčšina TV filmov, ktoré majú tento koncept, akcia je celkom dobrá a okrem toho vie byť aj film veľmi vtipný. Ako inak to povedať než slovami: "Just keep swimming, just keep swimming". Nemohol som sa prestať rehotať na tej scénke. Inak je to viac menej všetko čo očakávate od filmu. Vieme kto prežije, vieme zhruba kto umrie, vieme dokonca aj odhadnúť ako jednotlivé situácie dopadnú. Ale musím povedať, že ma bavilo sa na to dívať, má to jednu alebo 2 dobré ľakačky, má to celkom fajnú atmosféru a spád je tiež dobrý. Som rád, že som film videl, nebránil by som sa tomu, že by som si ho pozrel znovu a dokázalo ma to celkovo dobre uspokojiť. Takže v tomto smere hovorím, že to stojí za to. Nečakal by som žiadny výnimočný film, ale ako oddychovka je to určite super a aj také filmy občas treba. Nie? A Jason Statham vs Megalodon je presne ten typ filmu, na ktorý sa na to hodí. Hodnotenie: B ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Má přes dvacet pět metrů dlouhej megalodon vůbec nějakou šanci v souboji se Stathamem a jeho hustokrutopřísným pohledem? Jasně že ne, vole. Pokud si někdo z Vás myslel, že prehysterickej žralok, co na posezení sežere velrybu a párá lodě aniž si toho všimne, může obstát v souboji s kurýrem tak byl hodně naivní. Džejsn konzervačním tónem oznámí po cca půl hodině, že neznámá příšera je megalodon, a naprosto suteréně začne nebohému megovi nakopávat ploutve v oblasti prdele nebo prdel v oblasti ploutví. Zoufalej meg ví, že na někoho, kdo nikdy nedoručil pizzu pozdě, zkrátka nemá a tak se v panické hrůze žene na hladinu, prcajíc co nejdál od holohlavého ďábla. Ten ale nebohou parybu nenechá na pokoji a pronásleduje jí až ke břehům mojich soukmenovců a zpátky na širé moře, aby jí v epickém finále dal kolosálně přes píču pokud to byla samice či po kokotovi pokud to byl samec. Mezitím stihne sbalit stále šukézní BimBam ééé Beng Beng teda chci říct Gangbang nebo jak se kurva...a pak, že já mám blbý jméno...no prostě Li, nebo-li tu co hrála Adu Wong. Jako bonus trousí drsný hlášky a já mu opět věřím, že na sobě jednou použil defibrilátor, neoprén si ušil sám a kompletně ukousnutou levou ruku si přišil, kurva, pravou rukou !! ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Divím sa, že vôbec takýto béčkovy film šiel do kín, ale nevadí, rad som si ho kukol. A ešte niečomu som sa divil v kine, len teraz si neviem spomenúť. Čo sa týka samotného filmu, tak je to taká klasika, že nájdu veľkého prehistorického žraloka, ktorého skratka treba utratiť, pretože je príliš besný. Zo začiatku ma to celkom bavilo, pretože sa to bralo celkom vážne a dokonca to malo akú takú záhadnú atmosféru. Druha polka s akciou už ma bavila trošku menej, kedže každú chvíľu niekto padal cez palubu, černoši začali hláškovať suchými vtipmi a celkom kazili atmosféru, alebo bola akcia až extra úsmevná a pritiahnutá za vlasy, ale dobre je to Statham povedzme, že by tomu žralokovi utiekol, kedže okrem toho, že je herec je aj potápač. Ale nebudem až taký kritický, pretože všetci vieme, že nemožne od toho očakávať ďalšie Čeľuste. Páčila sa mi ako bola spravená podmorská základňa a aj hudba od Harryho tiež bola dobrá a pokiaľ to neberiete vážne je to vlastne aj celkom sranda, hlavne preto, že je tam Statham, ktorý to proste vie utiahnuť. No a už som si spomenul, že čomu som sa divil. Kam vlastne zmizol rozpočet ? Pretože tých 130 miliónov tam moc nevidno. Sú len dve možnosti. Buď ich dali Jasonovi na novú Corvetu alebo ich zožral Meg. Obľúbený soundtrack: Mana One. 70% - 3* ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Vyzerá dobre a strašne rýchlo kráča, ale má negativistický postoj." Situáciu okolo Mega som sledoval ešte v dobách, kedy ho mal režírovať krvák Eli Roth a mala to byť poriadne mäsiarčina. Keď sa však látky chopil Kuriér Jason Statham, na pomoc si prizval megatriviálneho rutinéra Jona Turteltauba (Traja nindžovia, Kokosy na snehu, Kým si spal, Čarodejov učeň) a rozpočet narástol na 130 miliónov dolárov, pochopil som, že to asi dobre nedopadne. Mýlil som sa. Jasné, s hororom to nemá veľa spoločného. Hej, niektoré scény sú síce príjemne znepokojujúce (ruka, Meg nazerajúci na dievčatko), ale predsa len je to skôr ďalší Jurský park, než nové Čeľuste. Ale prekvapivo mi to nevadilo a užil som si to. Sympatické a príjemné herecké obsadenie (Ruby Rose, Cliff Curtis, Winston Chao), scenár dokáže sem-tam šikovne prekvapiť, megalodon je super a podmorský svet nečakane hravý a plný prekvapení (vychádzajúci z geniálne blbej myšlienky, že morské dno v skutočnosti nie je dnom, ale ukrýva pod sebou veľkolepý alternatívny svet). A parádne futuristická podmorská gigantická základňa. Myslím, že ani najväčší optimisti v štúdiu nečakali, že film celosvetovo zarobí 53O miliónov. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neřešil bych, jaké byly Čelisti. To byl úplně jiný level, náramně využívající iracionální hrozbu a zlověstný hudební motiv. O několik dekád později jsem nic moc nečekal, takže nakonec solidní béčko. Úsměvný nápad prehistorického prostoru pod oceánským dnem docela funguje, hlavního bouráka sužuje minulost (přežil, zatímco jiní nikoliv), takže chlastá a válí se kdesi v Thajsku. Než ho staří známí povolají do práce. Zase bude muset hluboko pod hladinu, jenže pár věcí se zvrtne a „vyhynulý“ druh žraloka se dostane i nad ni. Samozřejmě, že dva roky starý pohled (Mělčiny) na božské tělo dlouhonohé Blake Lively byl k nezaplacení, ovšem charismatický Jason Statham by utahal i mamuta. Osobitost ale jinak chybí. Není to kouzelné rybí porno (Piraňa 3D) Alexandra Ajy, nemá to aspoň tolik krve, kolik vylil Renny Harlin ve svém Útoku z hlubin. Koprodukce s Čínou je znát, což třeba v případě asijské potápěčky nevadí, ovšem jinak je to bez emocí a humoru. Režisér Jon Turteltaub prostě splnil zadání, ve kterém ovšem zoufale chyběla ostřejší/krvavější akce. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Natáčení započalo 13. října 2016 v Aucklandu na Novém Zélandu. Hlavní natáčení pak skončilo 11. ledna 2017. Točilo se také v Číně. (fiLLthe3DD)
  • Jason Statham má vo filme hodinky IWC Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month Edition “50 Years Aquatimer”, ktoré majú hodnotu 46,800 amerických dolárov. (andykanadan)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama