Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (653)

castor 

všechny recenze uživatele

Neřešil bych, jaké byly Čelisti. To byl úplně jiný level, náramně využívající iracionální hrozbu a zlověstný hudební motiv. O několik dekád později jsem nic moc nečekal, takže nakonec solidní béčko. Úsměvný nápad prehistorického prostoru pod oceánským dnem docela funguje, hlavního bouráka sužuje minulost (přežil, zatímco jiní nikoliv), takže chlastá a válí se kdesi v Thajsku. Než ho staří známí povolají do práce. Zase bude muset hluboko pod hladinu, jenže pár věcí se zvrtne a „vyhynulý“ druh žraloka se dostane i nad ni. Samozřejmě, že dva roky starý pohled (Mělčiny) na božské tělo dlouhonohé Blake Lively byl k nezaplacení, ovšem charismatický Jason Statham by utahal i mamuta. Osobitost ale jinak chybí. Není to kouzelné rybí porno (Piraňa 3D) Alexandra Ajy, nemá to aspoň tolik krve, kolik vylil Renny Harlin ve svém Útoku z hlubin. Koprodukce s Čínou je znát, což třeba v případě asijské potápěčky nevadí, ovšem jinak je to bez emocí a humoru. Režisér Jon Turteltaub prostě splnil zadání, ve kterém ovšem zoufale chyběla ostřejší/krvavější akce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dostal som presne to, čo som od filmu s týmto názvom, plagátmi, obsadením a nasadenom v tomto ročnom období čakal. Teda nereálnu akciu, lacno vyzerajúce monštrum, nefungujúce fóriky a ešte menej fungujúce vzťahy. Samozrejme ak bohvie prečo očakávate presný opak, tak nemá zmysel MEG vidieť. Film sa skladá z troch veľkých celkov. Základňa, snaha chytiť žraloka na otvorenom mori a pláž. Práve pláž skrývala v sebe slušný potenciál, ale ten proste nebol využitý na maximum a osobne mám dojem, že ako výplach odohrávajúci sa celý čas na pobreží s ohrozením civilného obyvateľstva by to ako béčko fungovalo lepšie. Zrejme najviac zamerané najmä na čínsky trh, podobne ako Mrakodrap, neviem či toto je zrovna najšťastnejšia štylistická cesta novým smerom. 50% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jon Turteltaub servíruje za 130 mega solidní žraločí podívanou, na kterou jsem šel do kina bez očekávání a odcházel jsem příjemně překvapen. Jason Statham je zde absolutně vynikající a táhne celý film nahoru, potěší i nádhera Ruby Rose či hláškující černoch, který se stará o zábavu. Rozpočet jde na filmu opravdu vidět a potěší náhled na podmořský svět se vším, co k tomu patří včetně obřího Megalodona, který je hezky mazaný a lstivý. Ten film mi připomíná mix Útoku z Hlubin a Čelistí a na to, že je film PG-13 tak je to místy nevídaný masakr ( Scéna s velrybou, které trčely vnitřnosti na kameře jsem jen zíral). Fungují zde lekačky, pár lidí hezky vyskočilo ze sedačky během projekce a skvěle režisér servíruje i napětí, při kterém jde několikrát Stathamovi o život. Za mě perfektní zábava s nervydrásajícím napětím. Highlight scéna s vrtulníky. 80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně se ani nedivím, že tu Jason Statham hraje. MEG je zrovna kvalitní béčko, které je blbé jen v případě, když v něm Jason nedrží pivo v ruce. Jason totiž s pivem vypadá jako největší bourák pod sluncem a myslím si, že by ho mohl držet i v momentě, kdy by v druhé ruce držel prut, na kterém by měl chyceného toho megalodona. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Jak už sem psal v diskuzi, tohle je prostě něco, co vám zlepší náladu po nepodařené Mission: Impossible - Fallout. A jak už sem psal, film má tři části, první připomíná Čelisti, žraloček se schovává a dělá fóry, v druhé části, začne žraloček už pořádně blbnout, aby se pak ve finále nasral a zkoušel Statham sežrat. To že tohle, neni Příběh žraloka, vám dojde hned v úvodu, žralok je totiž mazaný, lstivý a má slušný apetit, takže ta úmrtnost je tady překvapivě velká. Gore mi tady ani nijak nechybělo, jelikož to celé dobře zpracované a navíc když žralok kousne, tak žádné gore ani neni zapotřebí. Navíc je to celé dobře nahláškované, je tu dost napínavých scén, a i Stathamovi jde docela o kejhák. Ale to už se opravdu opakuji, v diskuzi sem všechno vykecal a do komentu mi zbyla, jenom tahle žraločí polívka. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy Taylor (Jason Statham) zachraňuje doktorku z plastové „klece“ na žraloky a utrhne se jeřáb, volá posádka u lodi, že padá jeřáb. Taylor na to okamžitě reaguje. Jenže Taylor nemá celoobličejovou masku a ani nijak upravenou masku, má pouze klasickou masku s přístrojem v puse. Tudíž volání z lodi nemohl slyšet. (Ace.A.T.L.)
  • Velryba ve filmu je také vytvořena pomocí CGI. (griph)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama