Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (653)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jason Statham vs. obří žralok a je z toho překvapení roku. Ne, nečekal jsem pecku a Jon Turteltaub rozhodně nepřekvapil (ačkoliv bych Meg hodnotil, jako jeho nejlepší film) ale film splňuje to co se od něj očekává a navíc poctivě. Chybí zde nějaká vyloženě skvělá scéna, výraznější napětí, nebo explozivnější akce, ale po celou dobu jsem se nestihl nudit a film neuvěřitelným tempem chvátá kupředu. Žraloka si užije divák dost, některé scény dokáží vyvolat příjemné napětí (ačkoliv můžete bez problému odhadnout, kdo zemře, takže překvapení jaké měl svého času "Útok z hlubin" se nekoná) a Statham je prostě tahoun a právě on přidává tu čtvrtou hvězdu a bez něj by film skončil na čistém "trojkovém" průměru, ne-li níž. Jako letní "vypínak" se jedná o výbornou záležitost a je to o fous lepší, než ukazují trailery. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Jak už sem psal v diskuzi, tohle je prostě něco, co vám zlepší náladu po nepodařené Mission: Impossible - Fallout. A jak už sem psal, film má tři části, první připomíná Čelisti, žraloček se schovává a dělá fóry, v druhé části, začne žraloček už pořádně blbnout, aby se pak ve finále nasral a zkoušel Statham sežrat. To že tohle, neni Příběh žraloka, vám dojde hned v úvodu, žralok je totiž mazaný, lstivý a má slušný apetit, takže ta úmrtnost je tady překvapivě velká. Gore mi tady ani nijak nechybělo, jelikož to celé dobře zpracované a navíc když žralok kousne, tak žádné gore ani neni zapotřebí. Navíc je to celé dobře nahláškované, je tu dost napínavých scén, a i Stathamovi jde docela o kejhák. Ale to už se opravdu opakuji, v diskuzi sem všechno vykecal a do komentu mi zbyla, jenom tahle žraločí polívka. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„ČLOVĚK VERSUS MEG – TO NENÍ BOJ, TO JE MASAKR…“ /// Fajn záběry z pod hladiny – ty odváděj spoustu cenný práce! Pak to, že vodní predátoři jsou mnohem dokonalejší než ti suchozemští… Vodsejpá to. Statham je prostě zachránce světa, Číňanka sympatická (navíc její lidi do toho nasypali dost peněz) a vobluda megalomanská. Triky fajn (za ty prachy), postavy se nechovaj jako kokoti… jen je to kapku patosácký. Ke konci mluvěj víc, než je zdrávo, páč v takovýmhle filmu je 5 minut jako půlhodina. Na druhou stranu najdou prostor pro černej humor…. – teda snad to mělo bejt k smíchu… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Sérii MEG, kterou píše Steven Robert Alten, neznám. 2.) Živá fosílie mi sežrala kámoše. 3.) Thx za titule “urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní filmu, podobne ako pri Kong The skull island, neviem, či sa autori snažili natočiť vážny a seriózny film alebo komédiu. Pokiaľ bolo účelom filmu zparodovať všetky shark-based filmy, tak sa im to celkom statočne podarilo. Ak ale producenti myslia tento film úplne vážne, neviem, čo si o ňom myslieť. Príbeh predvídateľný, postavy ničím neprekvapia, hudba obstojná a pravdaže počítačové triky na výbornú. Filmu však absolútne chýba atmosféra, a aj tých niekoľko obstojných dramatických momentov narúša nepotrebná komická vložka. Zle pôsobí aj to ako sú vo filme predstavení všetci Azijati, mohli si tiež odpustiť tie sentimentálne momenty, ktoré sú skôr komické ako vážne. Jediné pozitívum, ktoré film drží nad vodou (doslova) je Jason Statham. Asi som zaujatá, ale jeho spôsob hrania je príjemný a nenútený. Tak asi toľko. 45% ()

juta 

všechny recenze uživatele

No ještě to na ty čtyři dalo. Nápad s oživením Megalodona a vysvětlením, že existuje ještě místo, o kterém se nevědělo bylo celkem fajn a posléze i pár zvratů. Jen chvilema trošku žralok vypadal o dost menší, než jak mu bylo deklarováno těch 30 metrů, třeba s porovnání lodi, jinak je to rozhodně jeden z nejpovedenějších filmů o útoku žralokem. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Názov megalodon pochádza z gréčtiny a znamená „veľký zub“. Tento názov je výstižný, lebo jeho zuby mohli byť dlhšie než 18 centimetrov. (ČSFD)
  • Herec Rainn Wilson, ve filmu jako Morris, letěl díky filmu poprvé v životě helikoptérou. (griph)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama