Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (653)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Monstrum z blbin je ukázkové těleso pro logikofilní pitvaly filmů, co z nich separují nejprudší zhovadilosti a pak se vytahují, jak jsou akademicky na výši. Vidíte, doporučte to někdo Džaroušovi, to by byla pěkná diskuze - ,,Nej píčárny ve snímcích". Na stranu druhou však rozpočet byl, psék přežil a ten Jošík se zmrzkou taky, tedy hurá. Vypíchl bych čínskou vlajku, se kterou se v závěru vyprsila zbohatlická jachta. Docela šokézní pohled, co? A to nám těmi emerickými mávají před ksichty furt. Za pozornost stojí též multikulturní obsazení, páchané zde nejspíše kvůli tržebnosti, protože na Osrala si snad ambice nedělají. Korunuje to zase jednou postavička afromanského rappera, který působí v podmořské laboratoři jako nárt na oko. Netuším, co tam mohl mít za práci. Jestli dealoval parybám, nebo myl myčku na nádobí... záložní návnada... propagoval mezi biology Lidl... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Meg" je nakoniec celkom uspokojivým akčným filmom. V štýle guilty pleasure, kde človek moc nerozoberá, čo sa reálne deje na scéne, len si užíva Jasona Stathama, ako bojuje s obrovským prehistorickým Megalodonom. A ak je to všetko, čo od filmu čakáte, tak budete spokojní. Efekty sú lepšie ako väčšina TV filmov, ktoré majú tento koncept, akcia je celkom dobrá a okrem toho vie byť aj film veľmi vtipný. Ako inak to povedať než slovami: "Just keep swimming, just keep swimming". Nemohol som sa prestať rehotať na tej scénke. Inak je to viac menej všetko čo očakávate od filmu. Vieme kto prežije, vieme zhruba kto umrie, vieme dokonca aj odhadnúť ako jednotlivé situácie dopadnú. Ale musím povedať, že ma bavilo sa na to dívať, má to jednu alebo 2 dobré ľakačky, má to celkom fajnú atmosféru a spád je tiež dobrý. Som rád, že som film videl, nebránil by som sa tomu, že by som si ho pozrel znovu a dokázalo ma to celkovo dobre uspokojiť. Takže v tomto smere hovorím, že to stojí za to. Nečakal by som žiadny výnimočný film, ale ako oddychovka je to určite super a aj také filmy občas treba. Nie? A Jason Statham vs Megalodon je presne ten typ filmu, na ktorý sa na to hodí. Hodnotenie: B ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Premisa je tak hloupá, že ani nemá cenu se jí příliš zabývat. Přežití obrovského predátora v relativně malém uzavřeném ekosystému po milióny let je prostě třeba vzít jako holý fakt a nad pascalovskou fyzikou se už raději vůbec nezamýšlet. Mount Everest nesmyslů jsem po těch letech sledování podobných filmových "zázraků" schopen odpustit a bez nějakých větších cavyků si užít bohapustou zábavu, ale... Žraločí film s mládežnickou přístupností, už to je samo o sobě docela průser, ale i to se dá překousnout podobně jako Megalodon velrybu, jsou-li si tvůrci této nepatřičnosti patřičně vědomi a nepouští se se žralokem do větších akcí stran ohrožování lidských životů. Vzhledem k onomu omezení je totiž všem jasné, že k ničemuž nedojde a ony scény pak působí naprosto zbytečně, zde pak přímo trapně. Ozubený velikán v klidu a se sluncem v duši proplouvající mezi vřískajícími Asiaty, aniž by prakticky jediného pozřel, a to stačilo otevřít tlamu jako plejtvák krmící se planktonem, byl opravdu tou nejtrapnější epizodou z celého filmu, byť měla býti zřejmě vrcholně napínavá, o čínsko-amerických klišovitých emocích se raději ani nezmiňuju. Od naprostého průseru Megalodona dělí jen Statham a jeho honění se za obludou, kde se místy daly najít i lehce adrenalinovější pasáže. Vratké dvě. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Filmový víkend Boskovice : Nejzábavnější na celým filmu byl výstup místního ožraly kterej se chtěl patrně v letním kině vyspat a my se mu tam nasrali s nějakým filmovým fesťákem. Ne teď vážně ke zde uvedeným žánrům navrhuji přidat komedie, protože tohle se prostě ani minutu nedá brát vážně. Občas to funguje občas ne a není třeba z toho dělat vědu prostě to je trash s kino rozpočtem ve kterým se nějakou náhodou ocitnul Statham kterej je, ale nutno uznat naprosto přesnej a svý vystupování v týhle taškařici si nepokrytě užívá. Bez něj by to možná nebylo ani na ten průměr. Efekty Mega dobrý, ale na scéně byl dost málo. Všechno prostě drtí ten vykleštěný dětský rating a na jinou dravou rybku (Piranha3D) kde byl vydatný gore fest se to nechytá ani náhodou. Tohle je holt takovej film se žralokem pro celou rodinu. Průměr jo, ale víc ani náhodou.55% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nie tak zlé, ako som sa obával, ale zároveň skrz na skrz priemerné. Prvá polovica sa ako tak snaží tlačiť na atmosféru, ale keď už si na Megalodova zvykneme, jeho prítomnosť neprináša ani hrôzu, ani napätie a ani šokujúce vraždy. V poslednom bode sa tvorcovia príliš báli riskovať, čo je koniec koncov poznať aj na samotnom príbehu. Ten je bohužiaľ priamočiary a predvídateľný. MEG sa na jedno zhliadnutie dá zniesť. Nemôžem tvrdiť, že by som pri filme trpel, ale taktiež ma ničím nezaujal a pevne dúfam, že pokračovanie sa konať nebude. Slabšie 3. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Názov megalodon pochádza z gréčtiny a znamená „veľký zub“. Tento názov je výstižný, lebo jeho zuby mohli byť dlhšie než 18 centimetrov. (ČSFD)
  • Coby součást marketingu posloužila i hra „Hungry shark evolution“, jež je určena pro mobilní zařízení – pro hru bylo použito logo filmu a rovněž je možné hrát i za speciálního žraloka právě z tohoto filmu. (fiLLthe3DD)
  • Kostra žralokov sa neskladá z kostí, ale z chrupaviek. V dôsledku toho sa nám dnes po megalodonovi zachovalo len málo pozostatkov: zuby a pár stavcov. Odhad jeho veľkosti je preto pomerne kontroverzná téma. Väčšinou sa vychádza z faktu, že jeho zuby sú podobné žralokovi modrému (nazývanému aj biely) a že mal teda podobnú stavbu tela. Touto metódou vedci došli k rôznym odhadom dĺžky: od 14,7 až do 25 metrov. Najčastejšie sa ale udáva maximálna dĺžka zhruba 16 až 18 metrov, priemerná potom niečo vyše 10 metrov. (ČSFD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama