Reklama

Reklama

Na mušce

(seriál)
  • USA Killing Eve
Trailer
USA, (2018–2022), 22 h 24 min (Minutáž: 41–43 min)

Předloha:

Luke Jennings (kniha)

Hrají:

Sandra Oh, Jodie Comer, Fiona Shaw, Kim Bodnia, Owen McDonnell, Olivia Ross, Darren Boyd, Aurélie Meriel, Anatole Taubman, Rinat Khismatouline, Susan Lynch (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Eve je znuděná, bystrá a pohotová pracovnice bezpečnostní služby. Villanelle je elegantní a talentovaná vražedkyně. Obě prudce inteligentní ženy, které jsou sebou navzájem posedlé, se střetnou tváří v tvář v epické hře na kočku a na myš. (HBO Europe)

Videa (8)

Trailer

Recenze (93)

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drama/thriller a zapomněli přidat...komedie,byť útrpná. A už vůbec nejde o žádnou epickou hru na kočku a myš,scény typu,kdy se Eve brání "terminátorce" záchodovým štětečkem Vás o tom ihned přesvědčí. Přitom do doby,než se hlavní postavy střetly tváří v tvář to mělo šmrnc,pak jsem měl problém se sžít s následujícím dějem. Ale tak nějak jsem se v rámci druhé série do toho "dostal" a seriál mně začal o něco více bavit. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Jodie Comer zde hraje charismatickou, chladnou zrůdičku, kterou ale nade vše žeru. Spousta cestování, jazyky, kostýmy a pokřivený lifestyle ruské vražedkyně vytvářejí celkem unikátní podívanou. Libuji si v tom jak sebevědomě vystupuje, žertuje, vraždí, ale i přizpůsobuje - vše s takovou divnou zvrácenou grácií. ()

Reklama

Aristes 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, jak dlouho se dařilo tvůrcům mě balamutit, že mi až u třetí série došlo, že to celé stojí tak trochu za hovno. Nenapadá mě, co jiného zajímavého může tento od reality naprosto odtržený seriál nabídnout krom jistého šarmu a nápaditosti charakterů... Na seriál, kterému člověk věnuje 17 hodin svého života, je to ovšem poněkud málo. A mimochodem, po zhlédnutí už mi přirovnání současné seriálové produkce k drogám nepřijde vůbec nepatřičné. Až na to, že skutečné drogy jsou lepší... ()

Mlle odpad!

všechny recenze uživatele

Je to nudná (ale zároveň dostatečně odporná) hra v mobilu, která se snaží tvářit jako film. Stejně jako ve špatné gamesce je i tady děj nulový, pokud se zrovna nikdo nezabíjí. Stejně jako v gamesce je i tady zabíjení nutné k postupu do další úrovně. A stejně jako ve hře jsou postavy strnule neměnné a být psychopat je cool. Už jen pro tento posledně jmenovaný fakt bych seriál bez rozmýšlení ocenila odpadem. Nefilmový způsob vyprávění téhle patologické virtuality života, kterou asi strašlivě přejeme svým dětem, když jsme k ní – a psychopatům – tak navýsost tolerantní – ovšem ještě exponenciálně odpadovitost seriálu navyšuje. Jaké překvapení, že se na konci zabíjení, utíkání a ježdění do jiných měst, v nichž dochází k dalšímu utíkání a zabíjení, přeměňuje zabíjení z nedostatku lepšího nápadu v psychopaticky lesbickou (kdo by to dnes v kinematografii čekal) přitažlivost dvou žen, které se nedokážou rozhodnout, jestli se chtějí propíchnout kudlou, anebo robertkem. V seriálu nechybí herní propriety jako otřískané zdi věznice, výběr oblečení pro hráčskou postavu i varieta vraždících způsobů, milovníkům ubíjení života virtuálním přebíháním z levelu do levelu se tedy bude seriál zamlouvat. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Hmmm, tak si to bohužel drive a kouzlo prvních dílů opravdu neudrželo a třeba půlku první řady bych vyloženě vyhejtoval. Taková škoda, obě ústřední herečky fenomenální, Kim Bodnia jeden z nejlepších seriálových Rusáků. Nevím na čem všem se Phoebe Waller-Bridge podílela, ale cosi tam bylo scénáristicky geniální, postavy, zábavnost atd. Ale komplet tomu chyběla nějaká kostra a některé momenty jako vykrádání Dextera docela bolely, tohle je IMHO obří škoda že to nedostalo lepší péči, bylo by to geniální. 7/10 ()

Galerie (762)

Zajímavosti (9)

  • Točilo se v Toskánsku, Londýně, Bukurešti, Berlíně nebo Paříži. (Petr.Kocfeld)
  • Sandra Oh (Eve) podle svých slov na takovouto roli čekala 30 let. Ovšem když si poprvé četla scénář, netušila, do které role ji produkce bude chtít a čekala obsazení do jedné z vedlejších rolí, protože nečekala, že by do hlavní role chtěli asijskou herečku. Nakonec tedy byla příjemně překvapená. (hansel97)
  • Jméno Villanelle (Jodie Comer) je pravděpodobně spojením anglického slova „villain“ (zloduch) a francouzského slova „elle“ (ona). Jeho význam tedy je „zloduška“. (hansel97)

Související novinky

Akční Ballerinu pomůže napsat Emerald Fennell

Akční Ballerinu pomůže napsat Emerald Fennell

16.07.2022

Režisérka a scenáristka Nadějné mladé ženy Emerald Fennell byla údajně přizvaná herečkou Anou de Armas (Není čas zemřít, Na nože), aby pomohla napsat scénář k chystanému akčnímu spin-offu Johna Wicka… (více)

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Zaklínač obsadil Vesemira

Zaklínač obsadil Vesemira

29.02.2020

Kolem role Geraltova mentora v seriálovém Zaklínači se dlouhé měsíce točily nejrůznější spekulace. Zaprvé tu byl Mark Hamill, favorit mezi fanoušky, který se na sociálních sítích sám vyjadřoval… (více)

Phoebe Waller-Bridge podepsala s Amazonem

Phoebe Waller-Bridge podepsala s Amazonem

25.09.2019

Šéfka Amazonu Jennifer Salke se v posledních dnech nebojí dávat veřejně najevo, jak moc si cení práce herečky a scenáristky Phoebe Waller-Bridge. Tahle talentovaná autorka se v poslední době skloňuje… (více)

Reklama

Reklama