Reklama

Reklama

Na mušce

(seriál)
  • USA Killing Eve
Trailer
USA, (2018–2022), 22 h 24 min (Minutáž: 41–43 min)

Předloha:

Luke Jennings (kniha)

Hrají:

Sandra Oh, Jodie Comer, Fiona Shaw, Kim Bodnia, Owen McDonnell, Olivia Ross, Darren Boyd, Aurélie Meriel, Anatole Taubman, Rinat Khismatouline, Susan Lynch (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Eve je znuděná, bystrá a pohotová pracovnice bezpečnostní služby. Villanelle je elegantní a talentovaná vražedkyně. Obě prudce inteligentní ženy, které jsou sebou navzájem posedlé, se střetnou tváří v tvář v epické hře na kočku a na myš. (HBO Europe)

Videa (8)

Trailer

Recenze (93)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem seriál zapnula jen kvůli tomu, že mě zaujala informace, že se ve čtvrté sérii objeví Ruby Rose. I tak jsem si říkala, že to bude první tři série určitě fajn seriál, už kvůli obsazení, ikdyž na papíře mi to moc nefunguje. A prostředí Anglie je rozhodně moc fajn, vlastně je to to nejlepší, co jsem si ze seriálu vzala. Protože zbytek je na můj vkus moc weirdy weird, přesně v tom stylu jako TEOTFW nebo I Am Not Okay With This. A ač chápu, že se to lidem může líbit, já si u těch seriálů říkám, že ač si občas připadám mimo, tak tihle lidé už jsou i na mě až moc mimo a zápletky těžko uchopitelné a uvěřitelné. S01 40% S02 40% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Bizarný britský seriál o tradične netradičnom vzťahu vyšetrovateľka a chladnokrvná psychopatická vrahyňa. Tentokrát v komediálne ladenom a komiksovom štýle, so zámerne schematicky zjednodušenou psychologizáciou jednotlivých postáv. Ústredná herecká dvojica Sandra Oh a Jodie Comer je ale podľa mňa bezchybná a utiahne aj značne za vlasy pritiahnuté zápletky. Chybou, ktorá mi zabraňuje udeliť najvyššie hodnotenie je neuspokojivý záver sľubujúci - podľa mňa úplne zbytočnú - druhú sériu. (29.5.2018) ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Netradiční pojetí krimi seriálu, kdy se vážné situace plné mrtvol střídají s komickými a zábavnými momenty, které někdy působí až trochu bizarně. Ale musím uznat, že to má něco do sebe. Knihu jsem nečetl, ani neplánuji, ale obsazení dvou hlavních protagonistek se podle mě povedlo skvěle. Sandra Oh coby malinko ztřeštěná vyšetřovatelka a uhrančivá Jodie Comer coby ďábelská vražedkyně, jež si přímo libuje ve své profesi (hodně zvrácené). Ten civilní feel mi vůbec nevadil, jako akce se zde kromě jedné přestřelky vůbec nedočkáte, na tom ten seriál není založen. Na druhou stranu to nabídne pár silných emotivních momentů (scéna s ubodáním v nočním klubu v Berlíně slouží jako ukázkový příklad). Jodie Comer jsem doposud neznal, teď abych přímo začal sledovat její tvorbu. Asi trochu naštve, že závěr nějak neukončili, protože cestičku k tomu měli přímo vydlážděnou, ale chápu, že po úspěchu chtějí pokračovat druhou sérií. A za to se na ně nemohu prostě a jednoduše zlobit. Za mě dávám 78 % ()

erased 

všechny recenze uživatele

Zvláštní kombinace krimithrilleru s romantickou komedií. Villanelle je díky svému šarmu, pronikavé inteligenci, naprosté absenci empatie a zároveň sentimentalitě jednou z nejděsivějších postav, které si ve filmu pamatuju. Samotná Eve a zbytek postav jí pak jednoznačně hrají druhé housle, což bohužel platí i o scénáři, který je mimo romantickou hru na kočku a myš k uzoufání přímočarý a předvídatelný. Kvůli Jodie Comer je ale Killing Eve povinností fanouška zajímavých záporáků. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Další z věcí, které jsem tak nějak míjel. Pak jsem to zkusil a dokonale mě to pohltilo. Villanell já opravdu psychopat, ale tím dokonale svůdným způsobem. Eve je úplný protipól. Celkem mě zaujalo, jak je zde prezentováno MI6. Žádní dokonalí agenti a vybuchující prupisky. Prostě úředníci. Celkově má Killing Eve úžasnou chemii a žádnou další řadou neslábne. Naopak. Tohle je lahůdka a díky Villanell také dosti zábavná. Tedy, tím správným britským humorem. ()

Galerie (762)

Zajímavosti (9)

  • Jméno Villanelle (Jodie Comer) je pravděpodobně spojením anglického slova „villain“ (zloduch) a francouzského slova „elle“ (ona). Jeho význam tedy je „zloduška“. (hansel97)
  • Točilo se v Toskánsku, Londýně, Bukurešti, Berlíně nebo Paříži. (Petr.Kocfeld)
  • Aby se vžila do postavy Villanelle, poslouchala Jodie Comer často švédskou elektro kapelu Little Dragon na place. (hansel97)

Související novinky

Akční Ballerinu pomůže napsat Emerald Fennell

Akční Ballerinu pomůže napsat Emerald Fennell

16.07.2022

Režisérka a scenáristka Nadějné mladé ženy Emerald Fennell byla údajně přizvaná herečkou Anou de Armas (Není čas zemřít, Na nože), aby pomohla napsat scénář k chystanému akčnímu spin-offu Johna Wicka… (více)

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Zaklínač obsadil Vesemira

Zaklínač obsadil Vesemira

29.02.2020

Kolem role Geraltova mentora v seriálovém Zaklínači se dlouhé měsíce točily nejrůznější spekulace. Zaprvé tu byl Mark Hamill, favorit mezi fanoušky, který se na sociálních sítích sám vyjadřoval… (více)

Phoebe Waller-Bridge podepsala s Amazonem

Phoebe Waller-Bridge podepsala s Amazonem

25.09.2019

Šéfka Amazonu Jennifer Salke se v posledních dnech nebojí dávat veřejně najevo, jak moc si cení práce herečky a scenáristky Phoebe Waller-Bridge. Tahle talentovaná autorka se v poslední době skloňuje… (více)

Reklama

Reklama