Reklama

Reklama

47 metrů: Mimo klec

  • Velká Británie 47 Meters Down: Uncaged (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když se čtyři mladé dívky vydají potápět do zaniklého podmořského města, pochopí záhy, že se ocitly v teritoriu nejnebezpečnějšího druhu žraloků a motají se v klaustrofobickém labyrintu podvodních jeskyní a úkrytů. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (153)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nápad nebol zlý, ako ani prostredie podmorských jaskýň, čo bolo zárukou aspoň akej-takej atmosféry. No hororová ako aj herecká stránka boli strašné. Na film som bol zvedavý aj práve tomu, že tam hrá Stalloneho dcéra Sistine, no ako som predpokladal, po slávnom tatkovi nezdedila z herectva zhola nič. Iba ak tak črty tváre, čo ale nie je žiadna výhra. Podpriemer. 40/100 ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Zředěnější odvar velmi povedené jedničky. Ta bodovala především tím, jak operovala s klaustrofobickou atmosférou uzavřeného prostoru, blízkosti nebezpečného predátora a docházejícího vzduchu, a v podstatě po celou dobu z této přímočaré cesty neuhla. Ve dvojce se srovnatelně hutné pasáže v podmořském městě, ve kterých se vkusně sází na tmu, neklid a tušenou blízkost žraloka, peklužel překlopí do za vlasy přitažené a béčkově vyznívající survivalové honičky, kterou ani režie, ani herecké výkony protagonistek nemají šanci utáhnout. Celkový dojem pořád spíše dobrý, ale rčení "méně je někdy více" zde platí zcela bez výjimky. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Pokračování, které není pokračování. Musím říct, že trailer na mě působil dobře a na film jsem se jednoduše těšil. Zase krásné prostředí a exotika. Navíc tady máme čtyři krásky (Jedna je dokonce dcera Slye), které se jdou potápět do velké průrvy. Film je něco pro mně. Jeskyně, podvodní labyrint, nedostatek kyslíku a velké zubaté potvory. Pro mě jako klaustrofobika se strachem z potápění a o zubatých čelistí nemluvě. Je film vlastně perfektní ukázkou strachu. Navíc prostředí v mayských ruinách je super. Žralok je skvěle odporný a drama je to od začátku do konce. Jo, kdyby raději holky se šli koukat na loď. Nicméně atmosféra a napětí je podle mého soudu naprosto super. Film jsem si užil od začátku do konce. Za mě to překonalo jedničku, která sic originální, tak předvídatelná. Dvojka Uncaged mi přijde originální i skvěle zvládnutá. Po delší době horor s monstrem ze kterého jde strach a film má napětí po celou délku. Finále pak velmi připomíná konec jedničky, naštěstí se vyvaroval stejných chyb. (78 %) ()

Astaroth12 odpad!

všechny recenze uživatele

Fraška medzi fraškami. Nečakal som, že to bude tak dobre ako jednotka, ale nečakal som ani, že to bude až tak zlé. Podmorský svet šmrncnutý temnými jaskyňami bol skvelí, miestami i kamera bola veľmi obstojná, no to je tak všetko zo superlatívov. Negatíva rozhodne vyhrávajú. Ide o to, že pri tomto filme, by sa nemalo rozmýšľať, lebo prídete rýchlo na to, s čím mate tu česť. Film bez úplnej logiky, primitívnymi náhodami, ktoré to tam museli vždy zdramatizovať v neprospech ľudských postáv. Najprv tam nebol ani jeden žralok, keď si tam tatino denne robil piknik a keď tam prídu štyri kravky, už tam je celé sharkanado, jedná scéna mi ho pripomenula, už len tam chýbali Tara a Ian a bolo by to kompletné, no ich na túto žúrku nepozvali. Ale aj tak to najhoršie prišlo až vo finále. Najprv tým, kde sa ocitli tie čo prežili jaskyňu, väčšia náhoda byt už nemohla a končiac Lara Croft ako bojuje zo žralokom so signálnou zbraňou či zubom žraloka. Film mi dosť pripomínal nedávno zhliadnutý Narok 6 metre . Nie kvôli lovcovi( krokodíl) ani kvôli prostrediu (bazén), ale kvôli tým nespočetným náhodám. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Děvenky, podvodní labyrint a slepí žraloci. Jak okolní příroda, tak i podmořské záběry jsou nádherné. Ostrý obraz a skvělé barvy dovolují divákovi vychutnat si tu nádheru. Pravda, když dojde na zběsilý úprk, jeden se v rychlém střihu, bublinách a kmitání světla z baterek téměř neorientuje. Ale tak to má přeci být, ne? Kdybych byl mezi děvečkami, viděl bych stejný zmatek jako divák, beru to tedy jako snahu o vtáhnutí do filmu. Asi nemá cenu řešit, proč neměly ploutve (proč vůbec chyběly ve vybavení), jaká byla asi teplota, že se žralok orientuje pomocí šestého smyslu, a tak by své oběti vypátral hravě kdykoliv a podobně. A mně to nakonec nevadilo, jen bych přidal do žánrové kolonky fantastický, jelikož v reálu by dopadlo všechno úplně jinak. Takže v rámci pohádky jsem spokojený, přesto dám jen 3*. Chápu snahu tvůrců zakončit film happyendem, jenže posledních deset minut sklouzlo do komedie, což se neodpouští. Na druhou stranu většina postav zařvala, a to se cení. Pokud by někdo chtěl reálný příběh, k dispozici má spoustu dokumentů na dané téma. Jo, chudáci experti, co mají drahnou dobu smůlu a žádný film jim nesedne. Možná to ani tak není filmy, jako těmi experty.... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku filmu hraje „Wild Side Of Life“ od Status Quo a po ní následuje „Somewhere In My Heart“ od Azteca Camera. Při svařování pod vodou hraje „The Look“ od Roxette a po ní následuje „We've Only Just Begun“ od Lynn Anderson. (Duoscop)
  • Natáčalo sa od decembra 2018 do februára 2019 v Dominikánskej Republike a Anglicku. (Scraffy)
  • Žádný z herců z předchozího filmu 47 metrů (2017) se ve filmu neobjeví. (ČSFD)

Reklama

Reklama