Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tomu řikám parádní návrat se vším všudy!Skvělé navázání na 2hý díl,začátek je úplně skvělej,neskutečně atmosferickej a opět doplněn o geniální hudbu.Honička Loomis Myers končící až za hranicemi Haddonfieldu,vás ani na chvilku nenechá vydechnout.Škoda tak krátké stopáže a vystřihnutí scény vyvraždění celé policejní stanice,to mě teda mrtě zamrzelo.Jinak příběhově slušné,vymyslet pokračování bez Jamie nebylo určitě jednoduché,ale tvůrcům se to náramně povedlo,scény ze školy byly vynikající,stejně tak jako kozičky Kathleen Kinmont :-) Parádní žánrovka a můj velice oblíbený díl. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Michaela Meyerse měli nechat zemřít ve druhém díle, protože tohle byl opravdu výsměch a to nejen po scénáristické stránce, ale také po stránce hudební, herecké a kamera také nestála za moc. Jediné co stálo za to, byl závěr filmu, díky kterému se utvořil nový krok pro pokračování. .... HODNOCENÍ: 45% (2*) ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Další ze série pokračování běsnění legendy Michaela Myerse, ve které se po sračkoidním 3. dílu, kde se místo Michaela objevily debilní masky, konečně objevil také hlavní hrdina. Ze série tento díl nijak zásadně nevybočuje. Bohužel, už je to celé absolutně stejné, jako první dva díly a tím pádem i neskutečně nudné. Když se objeví na scéně vrahounek, tak můžete prakticky oslavně bouchnout šampňské, protože na zbytek se absolutně nedá koukat. Hromada nových nesympatických ksichtů, kterým přejete pomalý a bolestivý skon snímku na kvalitě nijak nepřidává. Naopak ho posílá do obrovský sraček. Když už dojde na vraždění, tak je to absolutně jednotvárné a debilní. Tvůrcům by neublížila troška tvořivosti a využití jiného nástroje než nože. Divák v podstatě vidí pouze jemný vpich do nějakého človíčka a je velmi znepokojivé, že ten největší masakr se evidentně odehrává za kamerou a k rozporcované mrtvolky jsou pouze nacházeny, což je absolutně trapné a divácky urážlivé. Nedovedu si odpustit jeden pěknější odpad. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(78%) Čtvrtý Halloween nám konečně navazuje na druhý díl a můžeme s radostí ignorovat sračkoidní trojku. Ve výsledku jsem plně spokojen. Je to zábavná a ke konci i docela napínavá vyvražďovačka se skvělým Michaelem Myersem. Úvod je slušný, poté se sice tempo moc nezpomalí, ale ta pravá atmosféra z prvních dvou dílů trochu chybí, divák nemá moc strach, ale to se naštěstí vše změní v solidním finále, kdy tu máme jednu oběť vedle druhé + úplný konec nás trochu zarazí, překvapí. Krvavé je to tak akorát, efekty jsou o něco lepší než původní díly. A v rámci postav spokojenost – nejvíc mě bavil Dr. Loomis. Takže po dvojce zatím hned nejlepší díl. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Trvalo šest let, než se všichni vzpamatovali z příšerného třetího dílu této série. Nicméně když se producenti vzpamatovali z toho zhnusení, uvědomili si, že už nějaký ten rok nenatočili žádné pokračování. Tak spojili hlavy dohromady a poučeni z chyb raději Michaela vzkřísili. Teda, on vlastně nikdy nebyl mrtvý, ale to se vše dozvíte v tomto díle. Upřímně jsem měl nutkání dát i vyšší hodnocení, hlavně kvůli celkem dobré atmosféře a pár skvělým vraždám, nicméně když se ke konci Michael začne objevovat na místech, kde prostě být nemohl, aniž by ho někdo viděl, to ne. Michael není duch nebo ninja, a když se podíváte na předchozí díly (ne trojku!!!) tak zjistíte, že se pohybuje pomaleji a nikdy scenáristé nešli sami proti sobě, aby se vyskytoval na několika místech prakticky najednou. Ale to už se v tom moc pitvám. Zkrátka a dobře, tohle pokračování je slušné a konec je nečekaný a lahůdkový. I kvůli tomu mě mrzí, že zkrátka a dobře nevykouzlím lepší hodnocení než 60 %. P. S. A mladá Kathleen (pro ty co neví, je to "ta holka" z Odpadlíka) opravdu potěšila, byla to fakt kočka. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • George P. Wilbur hrajúci Michaela Myersa nosí pod kombinézou počas celého filmu hokejovú výstroj, aby pôsobil strašidelnejšie a mohutnejšie. Má to však na svedomí krkolomné pohyby, ktoré miestami hraničia až s paródiou. (tXtX)
  • Nákladní auto patřící Earlovi (Gene Ross) je Ford F-100 z roku 1971. (ČSFD)

Reklama

Reklama