Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (107)

misterz 

všechny recenze uživatele

Fantastický sitcom prerobený na jeho temnejšiu variantu, a bez toho sitcomu samozrejme. Aj keď občasný humor by sa tu našiel. Škoda, že to nemalo lepšiu herečku v hlavnej úlohe. Kiernan Shipka to proste herecky nezvládla podľa mojich predstáv. Rovnako ako celok mi to prišlo dynamicky nevyrovnané, sú tu síce pekné scény, ktoré dýchajú napätím a hororovým mystériom, no žiaľ tu sú aj dlhé nezáživné pasáže, pri ktorých divákovi klipkajú oči. Koniec však našťastie v tomto smere mnohé zlepšil. Tak uvidíme ako druhá séria, možno bude lepšia ako táto prvá, šancu tomu dám. Priemer. 60/100 ()

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sabrinina děsivá dobrodružství nejsou zrovna moc z tvorby Roberto Aguirre-Sacasa vydařená :/. Riverdale a Katy Keene jsou bezva, ale tohle je nudné, dlouhé, na to, že tu je čarodějnictví, to není moc zábavné a nevyhovuje mi postava Sabriny. Její partička přátel je dobrá, ale je to dost málo na to, aby mě to udržel při sledování. Jako zvládl bych seriál dosledovat, ale to bych furt dával 2 hvězdy, a to by za to nestálo. Humoru se tolik nechytám a teta Zelda a High Priest jsou strašně o ho*ně. Koho reálně jejich vztah zajímá? Myslel jsem, že se mi to bude hodit k 6. sérii Riverdaleu, ale nakonec jsem se bez toho obešel. Vyhodnocení: Nechápu postavu učitelky co chce ()

Reklama

MCZ 

všechny recenze uživatele

První dva díly jsou dost slibné, a i přes množství nelogičností a klišé jsem se tak nějak rád nechal unést tou hororově-pohádkovou atmosférou, už jen kvůli slabosti pro dané téma (čarodějnice mi vždycky naháněly hrůzu). Jenže epizoda od epizody je seriál slabší a slabší, ty logické lapsy už se nedají přehlížet ani když se člověk otočí zády k obrazovce a v neposledku se časem vytratily i poslední zbytky mé sympatie k hlavní postavě. Ten nápad převrátit klasický sitcom do vážné "dospělejší" roviny mi přišel docela fajn, problém ale je, že nová inkarnace Sabriny se bere až příliš vážně na to, jaká je to vlastně pitomost. Takže teď už jen trochu váhám, jestli to stojí za to dokoukat s tím, že finální verdikt bude velice pravděpodobně mnohem horší anebo raději ušetřit čas. Moc dobrý výsledek to každopádně není. 4/10 ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Netflix se fakt snaží. Snaží se zamaskovat klasickou epizodickou tuctovost, která z celého seriálu dýchá zatuchle jako týden nemytá kuřácká držka. Ale lehce to je provoněné a zamaskované sympatickou hlavní hrdinkou, skoro až dětinským příběhem, který je však plný krve a brutality. Dokáže takový být. To bez pochyb. Nicméně nic to nemění na faktu toho, že mnohdy se setkáte s tím, že zápach dorazí tvrdě do vašeho nosu. Sabrina a její koncept je všem velmi známý. My ji spíše známe z toho sitcom rázu, který ve výsledku nebyl zase tak moc hrozný. Ale nic to nemění na tom, že jsem očekával od této Sabriny dost. Horovová verze, která se ve výsledku povedla. Ale nejde o nic světoborného, jelikož si tvůrci mohli mnohdy vyhrát více s tím dějem. A to ani nezmiňuji to, že zásady postav se dokáží měnit jako počasí. Lépe zpracovaný, více koukatelný a vyvoněnější Lucifer. 2. série: Sabrina byla vždy hodnocena jako horor. Po této sérii už plně dokážu pochopit proč. Až neuvěřitelně stupidní a pseudopropagandu jsem dlouho neviděl. Série začala dost smutně a nešťastně. Už jenom tím, že šlo o silně nezáživný kousek, který se jenom utvrzoval tuctovost první série. Tak nějak se potvrdilo, že jde o materiál pro holky a gaye (což není homofobnní, ale fakt ze života). ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Sabrinina děsivá dobrodružství na mne zapůsobila sympatickým zábleskem tvůrčí kreativity a hlavně odvahou zkombinovat místy docela hustý satanský horor s teenagerskou dramedií. Vím, že budu asi v menšině, ale mně tentokrát ten lehce multižánrový přístup nevadil ani v nejmenším. Upřímně, ruku na srdce – může být příběh o 16leté (ještě k tomu poloviční) čarodějnici jen čistokrevným hororem? Tohle může fungovat u nějaké vyvinuté a dospělé postavy, ale k mladičké Sabrině (která má navíc v porovnání s ostatními čarodějkami mnohem silnější pouto se světem smrtelníků) všechny ty náctileté strasti související s láskou a dospíváním prostě patří a bez podobné linie si celý příběh nedovedu představit. Je fakt, že atmosféra je chvílemi (zejména ve své první polovině) až groteskní, ovšem nikdy nesklouzne do podbízivého či infantilního humoru. Ten občasný balanc na hraně temného thrilleru/hororu a teen dramedie je naopak výtečný a dodává celému seriálovému zpracování Sabriny správnou dávku nadhledu. ()

Galerie (400)

Zajímavosti (25)

  • Seriál se měl původně (podle scénáře datovaného 30. 11. 2017) odehrávat v roce 1968. (J.F.B.)
  • V seriálu jsou odkazy na snímek Suspiria (1977) a Noční můra v Elm Street (1984). Obývací pokoj v domě Spellmanů má stejnou barvu stropu jako strop, který je k vidění v hororu Suspiria (který je mimochodem také o čarodějnicích), a dále scéna, kdy Harvey (Ross Lynch) usíná se sluchátky na uších a v croptopu, je odkazem na charakter z Noční můry v Elm Street, kterou ztvárnil Johnny Depp. (Kacitr)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno