Reklama

Reklama

Banda - Série 1

(série)
Trailer
USA, 2019, 7 h 53 min (Minutáž: 55–66 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Elisabeth Shue, Shaun Benson, Chace Crawford, Ann Cusack, Mike Donis, Brittany Drisdelle, Jimmy Fallon (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Ve světě, kde mají superhrdinové ve zvyku zneužívat svou slávu k vlastnímu prospěchu, se objevuje parta samozvanců známá jako Banda. Ta se snaží zkorumpované hrdiny odhalit, což se jim daří díky vytrvalosti a ochotě nehrát podle pravidel. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

'The Boys' lze interpretovat ze dvou různých pohledů: 1) buď jako nekorektní parodii na superhrdinský žánr (zejména pak na týmovou odnož Justice League a tvorbu Zacka Snydera); 2) anebo jako provokativní odpověď na to, že superhrdinský žánr už nějakej ten pátek stojí na jednom místě.... Konečně (!) někdo přišel s nevšedním komiksovým seriálem, v němž nejsou supráci vyobrazeni jako černobílé figurky alá Mirek Dušín, ale jako amorální úchylní čuráci, kteří pod idealistickým veřejným pláštíkem schovávají svou hříšnou identitu. Tudíž namísto toho, abyste zde ony rádoby "superhrdiny" obdivovali, máte nesnesitelný nutkání je s největší radostí kopnout do koulí - a kupříkladu takovej Homelander (jehož se perfektně zhostil Antony Starr) je ten největší velezmrd, jaký kdy chodil po televizních obrazovkách. Šoust ve stavu beztíže či brutálně stylizovaný gore není ani za mák špičkou ledovce toho, jakým nehorázným způsobem si tenhle projekt nebere sebemenší servítky, poněvadž kreativní mámvpičismus a parodická nebojácnost tvůrců fakticky neznají mezí. Tahle nevšední žánrová satira/ironický pohled na superhrdiny bez růžových brýlí dozajista nadchne dvě divácké kategorie: ty, kteří tomuto žánru holdují a mohou 'The Boys' považovat za báječnou podívanou, anebo ty, které tento žánr již unavuje a 'The Boys' pro ně bude originálním žánrovým zpestřením. Co dodat? Karl Urban steals the show! ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Supes lose hundreds of people each year to collateral damage. The main reason that you won't hear about it is 'cause the public don't want to know about it. See, people love that cozy feeling that Supes give them. Some golden cunt to swoop out of the sky and save the day so you don't got to do it yourself. But if you knew half the shit they get up to... Fuckin' diabolical." ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Nečakal som že The Boys bude tak slabé. Prvé epizódy parádne navnadili. Určite si dám aj druhu sériu. Amazon prime znovu nepotešil a neponúkli ani cz titulky. Uvidíme ako dopadla druhá séria. Prvá to ma za tri aj vďaka skvelej zvolenej hudbe. Aj superhdinovia ukázali že nemusia byť od dc alebo marvelu... 3* ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prakticky tu nebyl žádný moment, jímž bych se cítil odpálkován až za Jupiter, na druhou stranu jsou The Boys v první sezóně mimořádně stabilní záležitost, jejíž suverénní rovinku občas rozvlní snad jen nečekaně absurdní fórky (což je plus, někdy i krát, rozhodně ne mínus!). Největší "slabinou" je tak pouze zjevná "prologovost", kdy ve vzduchu po poslední epizodě visí mnohé rozehrávky a přísliby věcí příštích. Těším se, takže za mě dobrý. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono je to ve výsledku jednoduché. Když máte mainstream, tak přeci jen je super investovat do něčeho, co ho dokáže skolit. Zesměšnit. A nebo dokonce i cíleně zparodovat. Možností je mnoho. A v dnešní době to zafunguje perfektně. Teď už jde jenom o to, aby to bylo i dobře zpracované. A hej, Amazon ukázal, že to není jenom Aukro s produkty, ale že vlastně dokázal strčit do kapsy mnoho jiných produkcí ať už tradičních studií a nebo nových virtuálních záležitostí. V rámci zpracování, to není žádná nuda. Vyhrání si se střihem a kamerou působí skvěle a vypracovaně. Spolu s tím, je scénář prostě prdel. Proč přeci jen si neudělat srandu z něčeho, co táhne miliardy dolarů z kin. A funguje to. A naštěstí i v oblasti toho, že seriál nesledujete, protože je to prdel, ale dost vás zajímá, jak to bude dál a vy si k postavám vytvoříte super vztah. K tomu napomohl velký comeback Antonyho Starra, který ztělesňuje dokonalé sympatické zlo a spolu s ním skvělý Karl Urban, který se v hlavní roli vyjímá naprosto sympaticky. ()

Galerie (236)

Zajímavosti (27)

  • Písnička, která hraje na začátku epizody, je „Strike Blues“ od Johna Lee Hookera. Ve 47. minutě hraje „Wannabe“ od Spice Girls. (Duoscop)
  • Butcher (Karl Urban) nazve neznámou dívku v angličtině „The Female“. Pod tímto jménem je postava Kimiko (Karen Fukuhara) známá v komiksové předloze. (NiWi)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama