Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Kromě toho,že to vzal Jason pořádně do rukou,nasadil si masku,zvolil dobře, nejspíš fandí hokeji. Tak se nedržel ani trochu při zemi a všechny pořádně zmasakroval,jen s tou poslední holkou měl trochu víc práce,ale zase se tu objevila jeho matinka a ta jí fakt dodala.Ten rozporcovanej kluk nad houpací sítí,to byla taky lahůdka.Na každýho přišel z něčím jiným,fantazii se meze nekladou. Jen tak dál Jasone,per to do nich,nic jinýho si totiž ty prevíti nezaslouží. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Miner moc nelenil a hned se pustil do dalšího dílu. Mnohdy právě tento krok nedopadne moc dobře, ale co se této série týče, ukázalo se, že se to vůbec nevadilo. Scénáristé se drželi osvědčeného příběhu, který se stejně točí hlavně okolo masakru lidí a tak bylo potřeba vymyslet jen několik nových způsobů, aby mordy vypadali ještě efektivněji než doposud a samozřejmě neopomenout na nějakou tu „novinku“, která by se nesmazatelně vryla do paměti diváků, no a alespoň trochu se jejich dílo odlišovalo od těch předchozích. My tak sice i tentokrát budeme sledovat masakrování teenagerů, ale táboroví vedoucí už nebyli v kurzu a tak bohatě postačili jen nadržené párečky a trojice motorkářů. Co však více stačí ke štěstí, zvláště u této série. Klasická rekapitulace předchozích událostí samozřejmě nesmí chybět ani zde, ale místo úvodního mordu přeživší hlavní hrdinky z předchozí části, si tentokrát vychutnáme zamordování buranského páru z obchodu u silnice vedoucí k nechvalně známému jezeru. Jason si potřeboval „schladit“ své raněné ego a hlavně si obstarat nové hadry. Svůj „pytel na hlavu“ odhodil, ale jen proto, aby dostal mnohem lepší věcičku na svůj hnusný ksicht. Tou je samozřejmě jeho legendární hokejová maska – což je samozřejmě onen kultovní prvek, díky kterému se trojka nesmazatelně vryla do paměti diváků. Než se k ní však dostal, musel nejprve rapidně snížit přeživších a jelikož je Jason kluk šikovný a hlavně bezcitný a po krvi lačnící parchant – netrvalo to ani moc dlouho, než se pustil znovu do práce, která mu jde nejlépe. Na tu správnou atmosféru si sice musíme chvíli počkat, ale finální výsledek stál za to. Některé mordy jsou správně brutální (nechtěl bych dostat harpunou do oka, nebo mačetou do rozkroku), 3D formát tomu jistě taky dopomohl mírou vrchovatou. Nechybí ani pohledné děvčata, trošku té nahoty a ušetřen nebude ani debílek Shelly (původní majitel hokejové masky). Já si prostě zatím nemůžu pomoct, ale tahle série je neskutečně vyrovnaná, hlavně co se kvality týče. Každý z prvních třech dílů má své kvality i zápory, ale pořád jde o lehce nadprůměrnou podívanou. 70% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co se snímku „Pátek třináctého 3“ nemůže upřít, to je ono jedno privilegium, které se zde skrývá. Jedná se o privilegium v rámci série, a to skutečnost, že si zde Jason poprvé nasadí brankářskou masku, kterou má pak i po zbytek série a kterou se konečně stal opravdu ikonickým a snadno zapamatovatelným. Je to ale snad jediná věc, proč má cenu tenhle film v rámci série zmiňovat. To je docela škoda. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Takže poslední kamínek, který mi chyběl k doplnění skládačky - zvané Friday The 13th – v hlavní roli Jason Voorhees. Můj nejoblíbenější masový vrah, ani Freddy Krueger ani Michael Myers nesahají na první místo…Klasická atmosféra, věrná většině dílu, stejně jako stupňovitá zvuková kulisa, také už známá z jiných Pátku. Jason se ze začátku moc neobjevuje, ale když se objeví má od začátku legendární hokejovou masku, která už zažila spoustu „faceliftů“. Hodně druhů zbraní, nástrojů a druhů vražd, jednoduchý příběh, s jednoduchým finále, které opět nekončí urychleně, ale postupně….klasika – 5-6/10* ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Friday the 13th Part III pokračuje přímo tam, kde druhý díl skončil... Po divoké noci, kdy obsazenstvo kempu u Křišťálového jezera značně prořídlo, přijíždí další skupinka teenagerů a tři motorkáři, aby se setkali s jedním z nejvýkonějších masakrátorů v dějinách filmového hororu... S Jasonem Voorheesem... A protože se jedná o skvělý slasher a Jason navíc konečně dostane na ksicht hokejovou masku, která se během desitiletí stala jeho poznávacím znamením, je tento díl asi tím nejlepším z celé série... ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • Když si Debbie (Tracie Savage) prohlíží časopis Fangoria, tak narazí na článek o Tomu Savinim, který se podílel na maskérských efektech v několika dílech Pátku třináctého. (Chatterer)
  • Na speciálních efektech původně pracoval slavný Stan Winston. Jasonův (Richard Brooker) vzhled se ale producentům moc nelíbil, a proto Jasonův obličej před nasazením masky není moc zabírán. Existuje ale několik fotografií Jasonova původního vzhledu i se samotným Winstonem v maskérně, kde ho nanáší na herce Richarda Brookera. Winston byl nahrazen jiným maskérem a Jasonův nový a finální vzhled bez masky je ukázán až na konci filmu ve stodole. To byl také možná jeden z důvodů, proč do filmu nebyla zařazena finální snová vize, v níž odmaskovaný Jason usekne Chris (Dana Kimmell) hlavu. Ve filmu ale přesto Jasonův původní obličej vidět je. Přibližně v jedenácté minutě, kdy prodavač krmí rybičky, se objeví za tmavým sklem Jasonova postava bez masky. Nejde jí vidět do tváře, ale jedná se o jediný záběr s původním Jasonovým vzhledem. Jasonův původní makeup se údajně leskl na 3D kamerách a špatně se nasvěcoval. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama