Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Po celé sérii zvedám ze 3* na 4*, protože tenhle díl je nejlepším celé série. Jason Voorhees nikdy nebude mým oblíbencem. Otázkou je, jestli s čím dál víc plesnivějšího a červama prolezlejšího xichtu se zastaralou maskou a mačetou jde vůbec něco víc vytřískat, když už natočili 9x to stejný, a ani to desáté, omlazané scifi nestálo za nic. Je opravdu smutné, když ho po deseti pokusech musel pumpnout až Freddy, což považuju za lepší biják než všechny samostatné P13. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film začína, kde skončila dvojka (a štvorka začína tam, kde skončila trojka) - Jason nezomrel a zase vraždí. Má to síce menej deju ako niektoré artovky, v rámci žánru je to ale prvotriedny kúsok s perfektným gore, dobre vygradovaným napätím a monumentálnym Jasonom, ktorý konečne dostal hokejovú masku! Akurát tínedžeri sú tu aj na túto ságu príliš otravní (otvorene campy dementní). Zato tie 3D efekty sú presne akurát dementné! PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Piatok trinásteho" je moja suveréjne najobľúbenejšia slasher horrorová séria. Nemŕtvy zabiják Jason Voorhees a jeho brutálne vražedné vyčínanie pri jazere Crystal Lake. Tretia časť ("Friday the 13th Part III") je podarenou súčasťou tejto kultovej americkej vyvražďovacej kolekcie. Výrazná a významná je najmä tým, že si tu Jason prvý krát nasadí starú hokejovú brankársku masku. Doplnok, ktorý sa stal neodmysliteľnou súčasťou jeho image. Mimochodom, v tomto diely Jason zabije dvanásť ľudí. **** ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý slasher. Možno jeden z najlepších. Oproti predošlým dvom častiam posun minimálne o level vyššie. Napätie neporovnateľné, rovnako atmosféra a Jason sa konečne ukáže. Nečaká celý film niekde v tme, aby nakoniec vystrčil iba ruku, ukáže sa celý a konečne má masku! Inak zaujímavé, že jeden režisér dokáže natočiť dva filmy o tom istom, kvalitatívne obidva úplne niekde inde. Toto už nie je priemer, toto je právoplatný zástupca slasherovej prvej ligy. A tie mordy... 85% (v rámci žánru samozrejme) ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou první tři díly této série. Ačkoliv se mi líbily všechny téměř stejně a přišly mi na stejné úrovni (protože to beru s nadhledem a jen jako zábavu), třetí díl je lepší než druhý, ale o chloupek slabší než ten první. Z tohoto dílu dýchá plně atmosféra 80. let a také je konečně cítit pořádná "béčkovost". Do filmu přibyl humor, je tu více mrtvých, hloupá vsuvka s motorkáři (kteří jsou naštěstí zlikvidováni poměrně rychle, v tom jsem Jasonovi fandil), ale trochu se vytratila atmosféra, ačkoliv v některých chvílích byla možná nejhustější za všechny dosavadní díly. Třetí díl v mnohých scénách, vraždách a situacích kopíruje předešlé díly, ale jindy zase překvapí. Závěrečná naháněčka mi dost připomínala tu z prvního dílu (Jason také rád hází mrtvoly do oken, to má po mamince), bohužel byla také chvílemi trochu natahovaná, takže zatím je pro mě nejlepší ta ze druhého dílu. Herecké obsazení mi nevadilo, charaktery mi přišly lepší než ve dvojce a bylo tu i dost pěkných děvčat. A hlavně dostal Jason konečně svoji masku, ve které mu to sluší nejvíc... ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • Režisér Steve Miner si pro roli Jasona vybral Richarda Brookera jen proto, že potřeboval někoho vysokého. Brooker měří 191 cm. Ale protože byl na Jasona příliš hubený, musel při natáčení pod šaty nosit pěnové výplně. (Stocki)
  • Amy Steel, která ztvárnila postavu Ginny ve filmu Pátek třináctého 2 (1981), byla nabídnuta možnost zahrát si stejnou roli i ve třetím pokračován. Herečka ale roli odmítla. (Stocki)
  • Když si Debbie (Tracie Savage) prohlíží časopis Fangoria, tak narazí na článek o Tomu Savinim, který se podílel na maskérských efektech v několika dílech Pátku třináctého. (Chatterer)

Reklama

Reklama