Reklama

Reklama

Halloween: H20

  • USA Halloween H20: 20 Years Later (více)
Trailer

VOD (1)

Šílený psychopat Michael Myers se vrátil a s ním i kletba jeho rodiny. Svůj pověstný nůž obrátil znovu proti své sestře Laurie (Jamie Lee Curtis), pro niž se noční můra stává skutečností. Tentokrát však je na střet s vrahem připravena.  Horor Halloween: H20 je v pořadí sedmým dílem klasické série, kterou zahájil v roce 1978 režisér John Carpenter kultovním snímkem Halloween (u nás vyšel na videu pod názvem Předvečer svátku všech svatých). Pokračování režiséra Steva Minera se odehrává o dvacet let později (odtud šifra v názvu snímku). Na scénu se v něm vrací jak ďábelský vrah Michael Myers, tak jeho sestra Laurie Strodeová, která jako jediná přežila jeho řádění. Nyní žije pod změněným jménem, má sedmnáctiletého syna, ale stále ji pronásledují děsivé vidiny o Myersově návratu. Není tedy překvapena, když se tak opravdu stane. Po dávných zkušenostech s nezničitelným zabijákem je však na střetnutí s ním připravena a je odhodlána sprovodit ho tentokrát ze světa definitivně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Za mě tedy po jedničce druhý nejlepší Halloween. Návrat Jamie Lee Curtis je zde stěžejní a poměrně slušné a áčkové obsazení vedlejších rolí dělá z tohoto pokračování vcelku výraznou podívanou. Zkušený hororový režisér Steve Miner ví, jak natočit solidní slasher, a tak přináší velmi zábavnou podívanou důstojnou dvacetiletému výročí prvního filmu. Fandům halloweenské série určitě doporučuji. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí dosavadních dílů série, jsem se na tento sedmý kousek opravdu těšil. Společně s prvním Halloween jde totiž o jeden ze dvou filmů, které jsem až do nedávna viděl a ještě jsem si z něj něco pamatoval. Hlavně to, že jde na rozdíl od předchozích pokračování o povedenou podívanou. A nemýlil jsem se. Společně s jedničkou a dvojkou považuji H20 za vůbec nejlepší z celé Halloweenské série. Samozřejmě za to mohl i návrat mé oblíbenkyně Jamie Lee Curtis, která mi v předchozích pokračováních neskutečně chyběla a faktu, že právě tento díl ignoruje všechny předchozí a „datuje se“ jako volné pokračování konce druhého dílu. Steve Miner i samotný scénář naprosto ignorovali nějaký nesmyslný kult, dokonce vynechali i jakoukoliv vzpomínku na Jamie (ta prostě neexistovala) a nehodlali nahradit ani vynikajícího Donalda Pleasence někým jiným. Jeho postava zemřela společně s tímto výjimečným hercem (nezapomněli však na něj, ve filmu se objeví alespoň jeho fotografie). A samotná Jamie Lee Curtis měla i vzhledem ke svému pokročilému věku stále neskutečné charisma a byla jasnou tahounkou celého filmu. Opět podala vynikající výkon. Navíc atmosféra začala houstnout hned od první minuty a to bylo jen a jen dobře. Michael Myers se vrátil v plné síle a konečně nevypadal jak nějaký trotl. Pomalu ale jistě si šel za svým cílem, zanechávajíc za sebou hromádku mrtvol. Jejich počet byl sice tentokrát docela malý, ale bohatě mi to stačilo. Jeho souboj s Laurie / Keri byl třešničkou na dortu. A v jejich setkání nechyběly ani emoce (zvláště pak před finálním stětím). Takže já prostě nemůžu jinak, než dát tomuto sedmému dílu nadprůměrné hodnocení. Bavil jsem se, nenudil a hlavně jsem si po pětce a šestce spravil chuť. Je jen obrovská škoda, že se tento díl nestal nakonec i tím finálním. Bylo by to opravdu důstojné rozloučení s Halloweenskou sérií i Michaelem Myersem. 70% ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Určite jeden z tých lepších Halloweenov a pekné ukončenie základnej trilógie – Halloween (1978), Halloween 2 (1981) a Halloween H20 (1998). Hlavná hrdinka sa síce občas správala dementne, ale slastný záver so sekerou to nakoniec vynahradil. Prostredie internátu/školy pre prominentné deti malo navyše niečo do seba. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Normální vyražďovačka se slušným napětím, s několikero originálním zabitím a s Jamie Lee Curtis, která tady sice nic moc nehraje, protože se to tady snad ani nedá, ale je to celkem příjemný zpestření po hororových vyvražďovačkách ve kterých hrajou jen neznámý herci, který pořád křičej a krvácej, ale to neznmená že tady neni krev, spíš naopak. Jediný co si mohli odpustit je ten debilní konec. Jinak se mi to líbilo, ale Jason to neni ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší díl série a celkově jeden z nejlepších Slasherů všech dob. Série si nemohla nadělit lepší dárek a tak 20 výročí se slaví stylově a úmyslně se zapomíná na minulé 4 ne zrovna kvalitní díly. Režie byla svěřena do rukou Steveu Minerovi, mimochodem režisér 2. a 3. Pátku 13th. Co by to bylo za oslavu narozenin, aby do hlavní role nebyla ukecána hlavní postava, takže na scénu se vrací Jamie Lee Curtis. Koncept dílu pracuje s dlouhým vyčkáváním. Michael sice hned na začátku vyřadí 3 kousky, aby si pak dával náležitě na čas a až teprve po 60 minutách dochází k sourozeneckému setkání. 75% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (37)

  • Keď Sarah (Jodi Lyn O'Keefe) uteká pred Myersom (Chris Durand), nasadne do jedálenského výťahu v ktorom je mŕtve telo jej priateľa Charlieho (Adam Hann-Byrd). Jeho mŕtvola však počas jazdy neustále mení svoju polohu. Raz má hlavu naklonenú do ľavej strany, raz do pravej. Raz má otvorené oči, druhýkrát ich má zatvorené. (tXtX)
  • Jamie Lee Curtis (Laurie Strode) v čase premiéry o opakované spolupráci s režisérem Stevem Minerem: "Jsme si do jisté míry podobní. Ani jeden z nás se vší pravděpodobností nikdy nezíská Oscara, ale to, co děláme, nás baví, a jsme v tom zatraceně dobří." Curtis získala Oscara v roce 2023 za Všechno, všude, najednou (2022). (NIRO)
  • Severoamerické tržby dosáhly 55 milionů amerických dolarů, celosvětové pak 75 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama