Reklama

Reklama

Halloween: H20

  • USA Halloween H20: 20 Years Later (více)
Trailer

VOD (1)

Šílený psychopat Michael Myers se vrátil a s ním i kletba jeho rodiny. Svůj pověstný nůž obrátil znovu proti své sestře Laurie (Jamie Lee Curtis), pro niž se noční můra stává skutečností. Tentokrát však je na střet s vrahem připravena.  Horor Halloween: H20 je v pořadí sedmým dílem klasické série, kterou zahájil v roce 1978 režisér John Carpenter kultovním snímkem Halloween (u nás vyšel na videu pod názvem Předvečer svátku všech svatých). Pokračování režiséra Steva Minera se odehrává o dvacet let později (odtud šifra v názvu snímku). Na scénu se v něm vrací jak ďábelský vrah Michael Myers, tak jeho sestra Laurie Strodeová, která jako jediná přežila jeho řádění. Nyní žije pod změněným jménem, má sedmnáctiletého syna, ale stále ji pronásledují děsivé vidiny o Myersově návratu. Není tedy překvapena, když se tak opravdu stane. Po dávných zkušenostech s nezničitelným zabijákem je však na střetnutí s ním připravena a je odhodlána sprovodit ho tentokrát ze světa definitivně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

Shit 

všechny recenze uživatele

Normální vyražďovačka se slušným napětím, s několikero originálním zabitím a s Jamie Lee Curtis, která tady sice nic moc nehraje, protože se to tady snad ani nedá, ale je to celkem příjemný zpestření po hororových vyvražďovačkách ve kterých hrajou jen neznámý herci, který pořád křičej a krvácej, ale to neznmená že tady neni krev, spíš naopak. Jediný co si mohli odpustit je ten debilní konec. Jinak se mi to líbilo, ale Jason to neni ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Siedmy Halloween: H20, ignoruje predošlé tri diely (4,5,6) a nadväzuje na diel druhý (1981). Laurie s tvárou Jamie Lee Curtis je späť a Michael Myers, ktorý sa vracia po 20 rokoch tiež. Musím povedať, že tento diel je celkom fajn. Veľké plus je to, že tento diel je skutočne krátky a tak sa tu zbytočne nič nenaťahuje. Taktiež v iných dieloch mi prišli vedľajšie postavy nudné a mal som ich chuť zabiť, no tu mi to prišlo celkom v pohode a taký mladý Josh Harnett alebo LL Cool J mi vôbec nevadili. Veľké plus je určite postava Laurie, ktorá bola dobre napísaná, prostredie školy ponúklo miesto pre naháňačky, či schovávačky, ktoré Michael tak obľubuje. Aj vraždy mi prišli dosť štýlovo natočené. Hudba tiež potešila, no najviac ma dostal záver, ktorý ponúkol asi najlepšie finále zo všetkých Halloweenov. 75 % - 4* ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

No to ti to trvalo Mikeu ! Ale konec nejlepší horrorové série všech dob stojí za to.Jamie Lee Curtis je opravdová herečka a její výkon je skvělý.Potěší drobné narážky na Psycho a Vřískoty.Ale čím se tenhle film odlišuje od ostatních je jeho finále.Laurie s hasičskou sekerou vyrážející na "lov" svého povedeného bratříčka - to prostě nemá obdoby! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Trošku překvapivě musím konstatovat, že se jednalo o velice solidní díl. Velmi mě potěšila i krátká účast dítěte Joseph Gordon-Levitta, který již v té době dovedl hrát. Příběh má taky cosi do sebe a vyloženě nenudí. Když se zrovna hlavní hrdinka neolizuje s jejím přítelem, tak se na to dá celkem i koukat. Michael řádí velice slušně a několik závěrečných minut je skutečně fantastických. Tísnivá atmosféra snímek taky často neopouští. Ačkoli jsem to podle velmi odpudivého plakátu opravdu nečekal, tak tohle se velmi povedlo. Jestlipak to vlastně nebyl nejlepší díl celé série?! ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Dôstojná spomienka na prvý diel, už bohužial bez Dr. Loomisa. Krátke a úderné..Tam kde zlyhali posledné štyri časti, tam tento siedmy diel naopak pridáva- na atmosfére a napätí. Mám pocit, že aj Michael trošku zrýchlil tempo:) A keď sa v tom najlepšom ozve Carpentorov kultový úchylný hudobný motív, je "vystaráno":) Hoci si scenár opäť s logikou nepotykal, tentokrát to vôbec nevadí a ako fanúšik celej série som viac než spokojný. Výborné... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (37)

  • V českém dabingu společnosti Intersonic jsme mohli slyšet název přeložený jako chemický vzorec vody H2O (s protaženým "Ó"). Důvodem této chyby v překladu není, že by překladatelé netušili, že ve filmu bude stříkat krev místo vody, ale čistě fakt, že americkou angličtinou se zkratka H20 vyslovuje jako „ejč-tů-ou“. (Eldrick)
  • Tínedžeri na začiatku filmu sledujú v televízii snímku Plán 9 (1959). (beso74)
  • V úvodu filmu je možné slyšet skladbu "Mr. Sandman", která byla použita také ve filmu Halloween II (1981) (JasonIX)

Reklama

Reklama