Reklama

Reklama

Black and Blue

  • USA Black and Blue (více)
Trailer 1

Akční thriller Black and Blue pojednává o začínající policistce (na Oscara nominovaná Naomie Harrisová), která na svou služební kameru nevědomky zachytí vraždu mladého drogového dealera. Když si uvědomí, že ji spáchali její zkorumpovaní kolegové, spojí síly s jedinou osobou ze své komunity, která jí nabídne pomoc (Tyrese Gibson), zatímco prchá nejen před zločinci bažícími po pomstě, nýbrž i před policajty zoufale usilujícími o zničení inkriminující nahrávky. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) Black and Blue není tématem nic nového a převratného. Takových filmů jsme tu už měli mraky, kdy nováček a čistý polda, věřící v zásady policie narazí na bandu těch zkorumpovaných apod. Tentokrát hraje hlavní hrdinu žena, herečka Naomie Harris, které zde role padla jak ulitá, takže jsem ji od začátku do konce určitě fandil. K tomu ten správně drsný a slizký Frank Grillo – ten též nezklamal. Zato takový Tyrese Gibson mi zde vůbec neseděl. Když jsem se na něj díval, nemohl jsem se ubránit pocitu, že sleduji postavu Romana z Rychle a zběsilé série. Ani ten závěr mi nepřišel moc napínavý. Prostě postava T. Gibsona neměla logicky moc velký důvod pomáhat hlavní hrdince, která by to ve finále bez něj nakonec ani nezvládla. Celkově mě to ale bavilo. Technická stránka, kamera apod. – to vše je na nízkorozpočtový film super. Nějaké ty přestřelky a to vše – na to se dobře dívalo. Víc jak na jedno shlédnutí si mě ale tento snímek nezískal. Přeci jen bych zde chtěl ode všeho něco vylepšit. Vlastně to nemá moc chyb, je to už dost ohraná tématika. Prostě lepší průměr – nic více, nic méně. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Z časti mi to pripadá ako ženská verzia Training Day. Policajtka - zelenáč sa behom svojej služby dostane medzi mlynské kamene medzi gangstermi v ghette a skorumpovanými policajtami, ktorých videla ako niekoho popravili. Takže sa jej začína boj o život pri ktorom nemôže veriť nikomu. Technická stránka je skvelá. Je tu aj pár kvalitných prestreliek. Frank Grillo ako skorumpovaný podla je riadny zmrd. Dokonca aj Naomie Harris ako polda, ktorý sa nechce pridať na žiadnu skorumpovanú stranu a chce sa zachovať správne mi bola sympatická a fandil som jej. Ale všetci naokolo a celkovo tá situácia do ktorej sa dostala ma srali. Takmer všetci policajti skorumpovaný, v ghette samí gangster alebo vymletý debil. Film je to celkom kvalitný ale to prostredie mi bolo nepríjemné a predstava, že by som si mal ja vybrať niektorú stranu, tak sa radšej picnem. Hodiť tam atomovku a modliť sa, že ďalšia generácia nebude tak zdegenerovaná a skazená. O Training Day som napísal, že bolo príliš učesané, no tak v tomto filme to bolo až príliš nepríjemné. 5/10. ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Naomie je mi sympatická a díval jsem se hlavně kvůli ní. Ona ale bohužel byla asi jediná věc co mě zabavila. Jinak se jedná nejen o neoriginální prostou zápletku, ale ještě křečovitě podanou. Sociální téma je tu naroubováno tak slaboduchým způsobem, jako by ty klišé někdo schválně dal dohromady. A my očividně máme věřit, že chudáci niggas sou bezdůvodně šikanovaný bílejma poldama zatímco si jen nevinně dýlovali trochu toho a onoho. Zlý zkorumpovaný poldi a hnusnej systém kterej brání našincovi aby v životě čehokoliv dosáh a proto vůbec nemá cenu snažit se vypadnout z ghetta, pardon ze sousedství. Navíc je to opentlený slabým scénářem se spoustou nesmyslů a ke konci dojemný, že by se člověk usmál. K tomu hromada koktavý muziky. Prostě na mě celý moc černý. Skoro lituju, že jsem nesáhl po něčem jiném. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Všechno podle klasické šablony, navíc ještě v moderním hávu, tzn. hlavní hrdinka je černá žena, navíc bývalá vojanda a jako jediná čestná a hodná mezi zkorumpovanejma (hlavně) bílejma policajtama a obyvatelsvem ghetta. Všichni v tom jedou, nikdo jí nechce pomoct atd., no znáte to, nic novýho. Do půlky celkem fajn, potom to začne plašit čím dál víc, navíc hlavní záporák je nejchytřejší, nejlepší a hlavně asi nesmrtelnej (nestačí ani cca 8 ran kovovou tyčí přes záda). Nic se nemá přehánět, a to je taky důvod, proč má tenhle snímek vydřený 3*. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jak už tu je mnohokrát zmíněno, porovnávat s Training Day se to nedá, protože krom ústředního motivu točícího se okolo zkorumpovaných policajtů tyhle dva filmy nic moc společného nemají. Black and Blue je mnohem přímočařejší akčňák, kde jsou kladné a záporné role od začátku jasně rozdané (a nelze si nevšimnout, že tu není prakticky jedinej kladnej běloch) a na nějaké filozofování se tu moc nehraje. Na druhou stranu akce je řádně surová, honičky dost napínavé a postavy i přes všechny ty watch yo ass nigga pózy sympatické. Za mě dobrý. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v americkom štáte Lousiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama