Reklama

Reklama

Hrabě Monte Cristo

(seriál)
  • Česko Hrabě Monte Christo (více)
Francie / Německo / Itálie, 1998, 6 h (Minutáž: 90 min)

Režie:

Josée Dayan

Předloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Scénář:

Didier Decoin

Kamera:

Willy Stassen

Hudba:

Bruno Coulais

Hrají:

Gérard Depardieu, Ornella Muti, Jean Rochefort, Pierre Arditi, Stanislas Merhar, Julie Depardieu, Florence Darel, Michel Aumont, Hélène Vincent (více)
(další profese)

Epizody(4)

Obsahy(1)

S velkými ambicemi sáhli znovu francouzští tvůrci po slavném románu Alexandra Dumase "Hrabě Monte Christo". Ve čtyřdílném filmu se soustředili především na pomstu Edmonda Dantese - jeho dokonalý, rafinovaný plán, jak po dvaceti letech zničit ty, kteří mu vzali nejlepší léta jeho života, svobodu, snoubenku, otce a čest. V nádherných kostýmech a dekoracích se vrátíme do Paříže roku 1838 a opět prožijeme krutý osud mladého marseillského kapitána a opět se budeme ptát po smyslu pomsty, která ničí nejen viníky... Producenti, scenárista Didier Decoin a režisérka Josée Dayanová vsadili na jistotu - nejen co se předlohy týče, ale i co do hereckého obsazení. V titulních rolích Edmonda Dantese a Mercedes uvidíme Gérarda Depardieua a Ornellu Mutiovou a jejich děti coby mladé snoubence Guillauma Depardieua a dceru Mutiové - Naike Rivelliovou. Jean Rochefort, Pierre Arditi, Michel Aumont, Jean-Claude Brialy a Christopher Thompson patří k francouzské herecké elitě. A jak se zdá, tvůrci vsadili správně. Nová filmová verze Hraběte Monte Christa slaví úspěchy po celé Evropě. Některé příběhy jsou zkrátka nesmrtelné, a tak máme potřebu je znovu a znovu vyprávět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (203)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Hoci zo zaciatku az neprijemne zrychlene, nasledne vsak celkom kniznej predlohy drziace spracovanie. Ocakaval som velkolepejsi nastup na cestu pomsty, ci zavan orientu. Napriek tomu vsak podareny Monte Cristo. Kiez by spravili remake v ktorom by z Dantesa vyzarovalo odhodlanie a nezmieritelnost tak, ako v knihe. Skoda. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Dost dobrá a atmosférická adaptace, čtyři díly, to je podle mě dost slušný rozsah a pro zachování důležitých momentů je to jen dobře. Gérard Depardieu je vynikající, Ornella Muti nádherná, Jean Rochefort správný hajzlík, stejně jako ostatní záporáci. Nicméně je zde dost změn oproti předloze, z nichž nejvíc člověka praští do očí závěr. SPOILER: Tenhle romantický konec a veselé dovádění Edmonda a Mercedes v moři, to je trošku pěst na oko... Rozhodně to není nejlepší adaptace, nicméně pro seznámení to není špatné. ()

Reklama

P-puma- 

všechny recenze uživatele

Alexand Dumas se musel v hrobě obracet nejen kvůli té konečné scéňě, ale kvůli celkové postavě Monte Christa. Kam zmizel vyhublý hrabě s ošlehanou tváří, s tajemným usměvěm na tváři, který skrývá tolik tajemství i před divákem (čtenářem). Hrabě, který když vešel do společnosti všichni se po něm otáčeli a naplňoval celou místnost, hrabě, kterého do opery doprovázela překrásná princezna Heydé. Volba GD podle mě nebyla moc šťastná, místo okouzlujícího hraběte, který jde za svou pomstou tajně a pod rouškou prozřetelnosti, tu zbyl jen obtloustlý pomstychtivý zbohatlýk. Ty dvě hvězdičky jsou za ostatní postavy, celkově ten film je udělán vážně dobře. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilá adaptace, ve které byl maximálně využit um všech zúčastněných. Také krásná hudba, dokonalé kostýmy, nádherné scenérie, výborné dialogy atd. Jen ten Depardieu mi prostě do role Dantese nepasuje a nepasuje. Viděno po třetí a pořád mi tam vadí. Spíše si měli prohodit role se svým pomocníkem, ten by se mi jako Dantes líbil mnohem více. Celkově dojem velmi dobrý, viděno po letech a pořád baví jako poprvé. Za mne 95%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nejlepší ztvárnění legendy jménem Monte Cristo. Myslím, že v žádném jiném filmu Gerard tak neexceloval, jak v tomhle. Je dobře, že to má 4 díly, je tam hodně podstatných informací.. Na tohle nedám dopustit už od 9 let.. tak moc se mi to líbilo.. Update k 22. 11. 08: Po připomenutí všech 4 dílů na DVD (byť v TV kvalitě, jiná se nedá sehnat), skončilo toto dílo u mne v TOP 10 seriálů. Tohle je totiž velice silný příběh o zradě, odplatě, lásce, pravdě a spoustě dalších věcech. A když si k tomu připočteme vynikající práci s hudbou, excelentní výkony všech zúčastněních a vynikající dabing z dílny ČT, není nad čím váhat. Dumas by byl jistě nadšen. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Gérard Depardieu si v této minisérii zahrál po boku svých dvou dětí Julie a Guillauma. (Salgafo)

Reklama

Reklama