Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Má to ještě cenu komentovat? To jakési příbuzenské vtělování či co, byla teda pěkná trapárna. Herci absolutně nepřesvědčiví a některé momenty působily spíše jako parodie sebe sama a ne jako další Meyersova jatka. Malá holčička Jamie mi v tomto díle začala lézt pěkně na nervy a celé to působí jako jedno velké nepovedené divadlo. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak malá hodnocení. Je to sice pátý díl a na první dvbě klasiky tento díl nemá, ovšem Návrat Michaela Myerse překonává ve velkém. Tento díl je podle mě jedním z nejlepších dílů celé série. Je tu více vražd a příběh je o dost lépe zpracovaný, hlavně těch několik prvních minut mi přišlo zajímavých. Nebál jsem se sice ani trochu, ale párkrát jsem byl i překvapen - vražda nůžkami nebo lopatou - a bavil jsem se skvěle. Opět to drží Donald Pleasance, který je pořád výborný. No a finále bylo výborné a příslib šestky je tak velmi zajímavý. Danielle Harris se od minulého dílu také v mnohém zlepšila. Tomotu dílu nemám co vytknout a čtyři hvězdy dávám jen k úctě k prvnímu dílu. 94%. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Michael je policajným komandom postrelený, padá do jamy tá je následne pre istotu odstrelená dynamitom. Michael sa však kanálom dostáva k rieke až do príbytku bezdomovca kde na rok upadne do kómy. Na Halloween sa preberá a vydáva sa zabiť Jamie ... Tejto časti hodne chýba atmosféra a tvorcovia sa rozhodli že do toho zakomponujú komediálnu vložku v podobe dvoch hlúpych policajtov, takže keď sú na scéne signalizujú to pískania ako z nejakej grotesky. Veľmi zlý ťah. Ďalej tu nie je rozvinutý skvelí koniec H4, kde sa Michaelov vražedný syndróm preniesol na Jamie – bolo by veľmi zaujímavé rozvinutie tohto nápadu, ale tvorcovia sa rozhodnú úplne opačne a tak začiatok je veľmi šikovne pozmenený a na rad prichádza telepatické prepojenie malej Jamie s Michaelom čo má za následok že Jamie vie kedy a kde Michael útočí vďaka tomu že sa dostáva do tranzu, no záhadou ostáva prečo to neúčinkuje keď Michael útočí na Jamie. Ďalej počas celého filmu tu vidíme obšmietať sa nejakého tajomného muža o ktorom sa nič nedozvieme len to aké nosí čižmy. H5 disponuje okrem veľmi otvoreného konca aj tým že tu máme možnosť vidieť MM bez masky. Tvár zahalená rúškom tmy nám však ostáva skrytá. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejslabší Halloween, který obsahoval postavu Michaela Myerse. Zezačátku měto bavilo, ale pak se ten děj celej nějak rozpadl a zůstala jen dlouhá nuda a spousta nelogičností a nejasností. SPOILER: Proč ten děda schovával Michaela ve svý stodole celej rok? Proč se nikdo nezajímal o to, že Rachel zmizela? A kdo byl ten záhadnej muž, co nakonec Michaela osvobodil z vězení? (Na to mi snad dá odpověď šestka). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jestliže čtyřka částečně zničila závěr dvojky, tak tohle se závěru čtyřky doslova nahlas vysmálo. Až nechutně směšnej návrat Michaela do hry, to se jen tak nevidí. Jinak v podstatě to samý jako čtyřka jenže s tím rozdílem, že tady to moc nefunguje. Jo, Michael je sice vynalézavý (vidle apod.), ale to co tvůrci udělali s dějem (spojení neteře s Michaelem je tady tak okázale přehrávané až to působí jako rušivý element, a co má znamenat ten tajemný muž? že by oslí dvířka k šestce?) je katastrofální. Ještě, že film zachraňuje pár dobrých smrtí, střeštěná Tina (tohle je nejlepší hereckej výkon, tak dobře podanej výkon ztřeštěné a bezprostřední puberťačky se jen tak nevidí) a pološílený Loomis, za to 3*, jinak by asi byly jen 2. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Když Mikey (Jonathan Chapin) leští své auto, je v čase 34:29 vidět v jeho zrcátku kameraman. (Amras)
  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)
  • Oblečení "muže v černém" je odkazem na Johnnyho Cashe. Hvězda americké country s oblibou nosila černý kabát a kovbojské boty. (Fenk)

Reklama

Reklama