Reklama

Reklama

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

  • Francie Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola muže zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (313)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €30miliónovTržby USA $152,148Tržby Celosvetovo $40,152,148Jean Reno a Benoit Magimel sa stali novou dvojicou pre voľne pokračovanie Purpurových riek a táto dvojica je fajn, aj keď vyšetrovanie je mierne šablonovo nápodobné, vrátane aj zo spádom filmu svojmu predchodcovi, tak či onak nenudí to a funguje to opäť pre dej a Francúzi opäť natočili v celku stráviteľný thriller, doplnený hi-tech akčnosťou v štýle nového Bonda či Jasona Bourna. Špeciálne triky sú priemer a nekazia dojem s filmu, hlavný vodca záporákov v podaní herca ako Christopher Lee má len malí priestor na to aby viac upútal. /55%/ ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dost hodně mě překvapuje hodnocení odpovídající necelým třem hvězdičkám. Já musím říct, že asi první polovinu filmu jsem se ani nehnul a s vytřeštěnýma očima jsem čuměl na obrazovku a rukama drtil roh stolu. Pak ta bázlivá atmosféra s poznáním trošku opadne, ale všechno zase vysoko vynese parádní finále s jednou z nejlepších přestřelek, které jsem kdy viděl. 95% ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Možná už u toho nemrazí tolik jako u jedničky, ale stále parádní film a stále mrazí dost, zvláště u některých scén. Tak třeba osobně kdybych já byl polda, tak bych toho černého mnicha, co uměl buď parkour nebo freerun, opravdu nehonil a radši bych si dobrovolně vyvrtnul kotník, protože kdo nahání magora, co nejde zastřelit je buď blázen nebo letadlo. Reno opět skvělej, dokonce si i koupí psa velikosti křečka, takže se svou fobií bojuje a kdo zvládne mít v bytě čivavu nebo yorkšíra, ten zmákne i bandu kapucínů, co sekaj lidi na kousky, zjevují se odnikud, mizí nikam a jedinou známkou toho, že tam fakt byli, je větší počet mrtvol. Kdyby všechna pokračování dopadala takhle, budu si blaženě chrochtat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na obale píšou: "Ještě temnější, ještě záhadnější." Jenže jak se dalo čekat, druhý díl se nedokáže ani v nejmenším případě vyrovnat s jedničkou a objevují se v něm už nesmyslnosti prvního kalibru. Ačkoliv je akčnější a efektivnější, ztrácí to tu svoji originální a působivou atmosféru. Příběh se snaží, co mu síly stačí, ale je to málo. Apokalypsa se tedy nekoná, teda ona by se konala, ale Jean Reno jí zastaví. K tomu mu dopomáhá mladý Benoît Magimel, ze kterého se vyloupl vcelku solidní herec. Jen je škoda, že to muselo dopadnout tak, jak to nakonec dopadlo. Dalo se to víceméně čekat. Syndrom druhých dílů je nezničitelný i když bych řekl, že se s takovýmto tématem dalo docela slušně poprat, autoři to klasicky odflákli. Takhle je to dle mého, krapet podprůměrný thriller, který ztrácí patřičnou originalitu jako jeho první díl. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy“ nejsou adekvátním pokračováním prvního filmu, protože jsem celou dobu měl pocit, že si tvůrci navlékli boty těch, kdo natočili první film, ale nedošlo jim, že jsou na ně přece jen příliš velké. Není to úplně špatný film, jsou zde momenty, které vás dovedou strhnout, ale jsou to jen momenty, nikoli film jako celek, což j v případě kriminálního thrilleru rozhodně škoda. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se od 24. února do 25. června 2003. Hlavní záběry tohoto filmu byly natáčeny na románském opatství Saint-André, které se nachází v malé vesničce s názvem Lavaudieu ve francouzském departmentu Haute-Loire. Ale také na nedalekém mezinárodním letišti Clermont-Ferrand, které se nachází poblíž francouzské obce Aulnat. (Trajektt)
  • Na DVD se v bonusech nachází vystřižená scéna z nočního klubu a mimo jiné také zajímavá ukázka, jak se tvořily mrtvoly. (necisty)

Reklama

Reklama