Reklama

Reklama

Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) tak dlouho utíkala před tichým vraždícím monstrem jménem Michael Myers, až se rozhodla změnit taktiku. Přestala utíkat, začala bojovat. Nalákala Michaela do dokonalé pasti. Ta sklapla, jenže… Příběh filmu Halloween zabíjí začíná v okamžiku, kdy předchozí film skončil. Těžce zraněná Laurie odjíždí v doprovodu dcery a vnučky do nemocnice a v protisměru se k jejímu hořícímu domu řítí hasiči. V jeho útrobách je v ohnivém pekle uvězněný zabiják, který ji pronásledoval celý život. Bohužel, nejen kočky mají sedm životů. Uběhne pár minut a Michael Myers už zase chodí ulicemi města, které se připravuje na halloweenskou noc, a úspěšně zvyšuje počet svých obětí. Zpráva o tom, že z její pasti unikl, se dostane i k Laurie, která si je jistá, že když Michaela porazila jednou, porazí ho i podruhé. Jen bude potřebovat pomoc. Bude ale nutné přesvědčit obyvatele městečka, aby se Myerse přestali bát. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (363)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Já tak přísný nebudu. I když se na druhý pohled vážně jedná o downgrade, a z Halloweenu je najednou generická akční vyvražďovačka namísto atmosférického horrorového slasheru, ty produkční kvality mu prostě nelze odpárat. Docela jsem se bavil. A i když už člověk netrne napětím jako před třemi lety, novátorský pohled na pošramocenou psychologii celého městečka mi rozhodně nepřišel hloupý anebo zbytečný. Je to sice posun do ne úplně zajímavých rovin, ale třeba ve svém závěru tahle moderní bububu trilogie překvapí. Hádám tajné katakomby pod domem, ze kterého je poslední záběr?? ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to celkově strašně debilní, ve dvou scénách dokonce nezáměrně vtipné a jako prostřední část trilogie vůbec nikam neposouvající hlavní dějovou linku (s výjimkou úplně poslední minuty, kdy konečně zařve jedna z hlavních postav). Jenže na straně druhé... na té je tu mistr Carpenter s nadupaným soundtrackem, s naprosto luxusním retro intrem, vracející nás do roku 1978, a hlavně nesmrtelným Myersem, co po vzoru Terminátora vykosí třetinu Haddonfieldu, aniž by se při tom jenom zpotil. Největší průser filmu zcela určitě vězí v pojetí tolik diskutovaného lynčujícího davu. Ten se vymkne kontrole a pro vytouženou pomstu se nebojí jít přes mrtvoly dalších nevinných lidí. Chápu, o co Greenovi šlo a ve filmu ta myšlenka jasně zazní, ale proč věnovat tolik pozornosti vedlejším postavám, aby se v závěru stejně ukázaly jako neschopná hovada, to mi hlava nebere. Odsunutí Laury Strodové na vedlejší kolej mě překvapivě tolik nesralo, ono už něco podobného bylo v Halloweenu z roku 1981. Pořád je tu totiž Mike - hrůzu a respekt budící zvíře, nezastavitelný kombajn a chodící mlýnek na maso, který když se objeví na scéně, prostě víte, že to pro zúčastněné nedopadne dobře. Ale jako celek má tenhle Halloween zkrátka až moc velký masařky, díky nimž svoje hodnocení nedokážu vytáhnout z průměru. Takže asi tak. P.S. Bojový úkol pro nadšence vysokých bodycountů. Dokáže mi někdo z vás spočítat celkový počet killů? Třeba se mýlim, ale při klasickém postupu  jsem napočítal 10 mrtvých, plus 12 hasičů a dalších nejméně 10 při závěrečné férovce, to jest nejméně 32 mrtvých. Ale pravděpodobně jich bude o něco víc. Prostě JATKA! :) ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Další zbytečný pokus o psychologizaci slasheru vychází naprázdno, hlavně když je šílená babča Laurie odstavena na vedlejší kolej a v čele filmu stane kolektivní hrdina - obyvatelé Haddonfieldu. A ti se chovají i na hororové poměry prostě dementně. První polovina pro mě byla nesnesitelně iritující, v té druhé už jsem našel náznaky něčeho zajímavějšího, ale ve výsledku je to prostě zklamání. Sice pěkně natočené, ale pořád zklamání. 50% ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Michael Myers uniká z ohnivého pekla a jde zase kosit lidi. Tentokrát proti němu však nestojí Jamie Lee Curtis, ale město plné lidí, kteří si náhle vzpomněli, že tenhle sériový vrah existuje a všem jim nějak ublížil. A tak Myers kosí jednoho anonymního člověka za druhým, aby to pak celé skončilo. A zanechalo dost nepříjemný pocit, že Green s McBridem to možná mysleli dobře, bohužel při realizaci popřeli celý předchozí díl a natočili přinejlepším průměrnou vyvražďovačku postavenou na ambiciózním, ale naprosto nezvládnutém nápadu. Tahle série má na víc. A tihle tvůrci taky. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Před 3 lety jsem byl z předchozího Halloweenu od stejného režiséra takřka nekriticky nadšený, ale tohle pokračování už jsem vnímal dost rozporuplně. Má to sice stále výborný soundtrack a samotné Myersovo vražedné běsnění je pořád velmi zábavné, a párkrát jsem se u toho dokonce zasmál (o tom, že by mi ten film přišel byť v jediné scéně nějak strašidelný, nemůže být ani řeč), ale zde už mi skutečně silně vadilo, jak je to celé nevěrohodné, kdy jeden chlapík v klidu vyvražďuje koho si zamane, a nikdo mu v tom nedokáže zabránit - policajti jsou zde tak neuvěřitelně neschopní, že už to fakt nemá obdoby, Myers podle všeho nemůže být z tohoto světa, protože se jeví prostě nesmrtelný, a iritovalo mě tam i chování Laurie, která se krátce po náročné operaci bodného zranění břicha prochází po nemocnici, jakoby nic (poté, co si sama injekčně aplikovala anestetikum) - film, který se mi snaží podsouvat, že je něco takového reálné, skutečně uráží mou inteligenci, protože standardní 60 letí pacienti (tedy ve věku Jamie Lee Curtis) řekněme po vcelku banální operaci břišní kýly trpí několik dní silnými bolestmi a jsou rádi, když můžou po pár dnech odložit bažanta a dojít si sami na záchod, tak ať se mi tahle sračka nesnaží tvrdit, že po zašití nožem rozpáraného břicha se může 63 letá ženská promenádovat po špitále, jako by se nechumelilo! A taky mě asi rozladilo to stupidní finále - zatímco ještě na začátku jsem si říkal, že to vypadá velmi slibně, a těšil jsem se, že by to mohla být stejná pecka jako minule, mé nadšení postupně velmi silně uvadalo, a někde na bod mrazu kleslo v momentu, kdy jsou proti Myersovi zase jen 2 ženský, a člověk se musí ptát, kam zmizel celý ten lynčující dav, policejní četnictvo, jakož i jakékoli mužské postavy obecně. No a když jsem zde po zhlédnutí filmu zjistil, že příští rok půjde do kin další pokračování, tak už mám zcela jasno, že tahle série bude evidentně nekonečná, ale příště už beze mě. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (17)

  • Ve flashbackové scéně z roku 1978 Michael napadne lanem zástupce McCabea (Jim Cummings). V původním Halloweenu (1978) šerif Leigh Brackett (Charles Cyphers) reagoval na poplach v železářství a nahlásil, že bylo ukradeno lano, několik halloweenských masek a sada nožů. (Takeshi666)
  • Natáčelo se od 12. září do 3. listopadu 2019. Točilo se ve Wilmingtonu v Severní Karolíně a v Chicagu (Illinois). (ČSFD)

Související novinky

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

18.10.2021

Poslední souboj, nový film režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Vetřelec), měl minulý týden v zámoří premiéru a jestli se někdo těšil, že se v budoucnu dočká více podobných historických velkofilmů,… (více)

O čem bude pokračování Halloweenu?

O čem bude pokračování Halloweenu?

30.07.2020

Režisér David Gordon Green nedávno poskytl rozhovoru serveru Total Film, ve kterém odhalil pár detailů týkajících se chystaného pokračování Halloweenu s podtitulem Kills. První zásadní informací je,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama