Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
Velká Británie, (1984–1986), 22 h 8 min (Minutáž: 50–102 min)

Hudba:

Clannad

Hrají:

Michael Praed, Jason Connery, Mark Ryan, Clive Mantle, Robert Addie, Ray Winstone, Philip Jackson, Richard O'Brien, Phil Davis, Anthony Steel, Nick Brimble (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Nebylo jich mnoho, ale strach dokázali nahnat dokonale. Vždy se z čista jasna objevili na tom nejnepravděpodobnějším místě a odvážně se stavěli na stranu chudých. Když bylo třeba, neváhali tasit meče a napnout tětivu. Málokdy minuli cíl. Jejich vůdcem byl sympatický Robin, kterého tajemná bytost rozkročená mezi dvěma světy, Herm, pověřila úkolem bránit zlu v jeho rejdech. V tehdejších dobách se o rytířství, gentlemanství a právu dalo mluvit jen stěží. Vždyť když i šlechta kradla a loupila kde jen mohla, jak to potom mělo vypadat mezi poddanými? Robin, jeho milá Marion, Will, Much , Malý John, tlouštík Tuck a saracenský bojovník Nasir se záhy proslavili a to se správci kraje kolem hvozdu Sherwood, siru Guyi z Gisburne, dvakrát nelíbilo. Proto se na Robina snaží všemi možnými prostředky nastražit léčku... (Siriuss)

(více)

Recenze (231)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Ano, takto nejak si predstavuju dobre udelany serial. Neni to takove psycho jako Deti z kourove hory nebo ta uchylarna o te mimozemske forme strasici osmileteho chlapecka. Na druhe strane na ostrovniho Caryfuka to nema ;] Kdyz jsem to hltal poprve, tak jsem o nemel o Boormenovem Excaliburu ani poneti, ale jeho velky vliv na cely serial je vic nez jasny. Mozna i proto mne to tak sedelo. Nektere dily bych klidne klidne dal i tedka. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Jak tak vidím plakát na čsfd, napadá mě, že ve svých vzpomínkách tento seriál nadhodnocuji. Takže zkusím být objektivnější: 1) Byla jsem tenkrát malá. 2) Hudba Clannad seriál zajisté povznášela. 3) Ještě jsme neměli barevnou televizi a jak známo, černo-bílý obraz často přinejmenším dotváří umělecký dojem. 2,25* Ale stejně... Ty staroanglické a keltské motivy byly fajn. Zdravím Roberta Holodstocka a spřízněná mytága. ()

Reklama

kebom 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá záležitosť, ktorá vo mne zanechala hlboké dojmy aj keď som to videl asi pred 15 rokmi. Najlepšie sú nadčasové hlášky šerifa voči Gisburnovi... Pamätám si veľké sklamanie, keď som zhliadol Robina Hooda s "kosťom". Mimochodom v roku 2003 zomrel vo veku 43 rokov na rakovinu pľúc Robert Addie - predstaviteľa nezabudnutuľného zlosyna - Sir Guy of Gisburn. Jediná výčitka, ktorú voči seriálu mám? Hádam "druhý" predstaviteľ "Robina" - synátor Jamesa Bonda ma vždy iritoval, snaha u neho bola vždy väčšia než talent a nepochopil som, ako môže byť niekto s tak hrozným predskusom herec... ()

Kirman 

všechny recenze uživatele

Robin Hood - legenda z Sherwoodu a legenda mého dětství. Mám takový pocit, že seriál byl vysílán v rámci nedělního Studia kamarád. Asi nejlepší z Robinů - popravdě se mi vždy vybaví jako první toto zpracování. Krásná úvodní znělka, tajemná atmosféra a dodnes si vybavuji cosi "o démonech" z lesa v jednom z dílů... ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který je nutné sledovat zhruba mezi 12 a 15. rokem života ;o) Pak si ho člověk nejvíc užije. Jistě by se mu dalo i leccos vytknout. Je ale fakt, že od té doby žádná podobně silná seriálová adaptace nevznikla. Vlastně je z podivem, že to dnes televize nedávají. U náctiletých by nepochybně uspěli, přestože v tom nejsou žádné počítačové triky a všechny použité efekty jsou doslova dřevní... Ještě pár slov k historické hodnověrnosti. Středověké reálie to nezobrazuje špatně, navzdory tomu, že to je dost fantasy a že hoodovský mýtus v současné podobě formovalo především romantické 19. století a logicky tedy přejímá všechny tehdejší historické stereotypy, včetně typického a středověku zcela cizího nacionalismu. Dost nadbytečné mi ovšem přijdou všechny ty téměř obsesivní satanistické vsuvky, které už nepatří ani do romantického 19. století, ale náleží spíše až století dvacátému. Kdyby to bylo v jednom dílu, ještě to pochopím, pokud je to pomalu v každém druhém, dost to nudí... Celkový dojem: 75% Zajímavé komentáře: Radek99 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v oblasti bristolských lesů, kde složení vegetace ještě odpovídá stavu 11. století. Na většině území Anglie byly totiž v 19. století vysázeny jedle. (Gwilwen)
  • Postava saracénského bojovníka se poprvé objevila v tomto seriálu. Od té doby stojí po boku Robina Hooda i ve většině dalších filmů. (Gwilwen)
  • Tento díl Československá televize nenadabovala ani neodvysílala kvůli komunistům, protože se tam objevili Židé. (Marpe)

Reklama

Reklama