Reklama

Reklama

Vychováni vlky

(seriál)
  • USA Raised by Wolves
Trailer 1
USA, (2020–2022), 14 h 58 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Aaron Guzikowski
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Sci-fi seriál Vychováni vlky od mistrného vypravěče a filmového tvůrce Ridleyho Scotta pojednává o dvou androidech – Otci a Matce – pověřených výchovou lidských dětí na tajemné panenské planetě. Když začnou náboženské rozdíly ohrožovat soudržnost rozrůstající se kolonie lidí, androidi zjistí, že ovládat lidskou víru je zrádný a obtížný úkol. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele kenkaku k tomuto seriálu (9)

Vychováni vlky (2020) 

Ridley Scott kdysy dávno natočil povedeného Vetřelce a od té doby má každý pocit, že “praotec vetřelec” je nějaký machr přes sci-fi. Není. Covenant... Prometheus... vše stejná slátanina (a idiocie) jako celé Raised by wolves. 10 episod čumíte na něco, co se rozvíjí tak nějak náhodně a skládá zcela bez logiky. Pokud by alespoň děj “jel” jako první a poslední epizoda, ještě možná by to fungovalo. Bohužel celý prostředek série je plácání o ničem a vata. Nakonec se stejně nedozvíte o co jde. Dál potom výběr herců. Stručně: tragedie. Travis Fimmel má všude stejný styl projevu jako nasadil ve Vikingách. Prostě to není herec ani omylem. Tupě se tvářící robomatka. Vrcholně protivný “Kampion”. Tlupa multi-kulti harantů působí až groteskním dojmem (jak zoufale je osažena každá rasa, aby si někdo asi nestěžoval). Atd. Dále, retardované kostýmy... já nevím jestli se tomuhle smát nebo brečet. Podrobněji u jednotlivých epizod. ()

The Collective (2022) (S02E01) 

Vzhledem k tomu, že na to jak mi seriál pil krev jsem už zapomněl (a samozřejmě opáčka jsem se nedočkal), konzumuji to více méně jako něco nového. Brutálně jsem se nasmál ve tři situacích: 1) kuchám androida a najednou jsem mutant, 2) hop přes kyselinu, 3) pohyb neskutečně amatérsky udělaného krabice-vznášedla krajinou. Zbytek se pomalu dolině z paměti (postavy které jsem nesnášel jsou protivné na počkání zase), nicméně jakožto optimista dávám koukatelný průměr. ()

Seven (2022) (S02E02) 

Uloudané, debilní a bez zjevného smyslu vysvětlit cokoliv. Minule jsem měl toleranci, teď už ne. Tohle pravděpodobně nedokoukám. ()

Good Creatures (2022) (S02E03) 

Scenáristicky neskutečně pitomé, nicméně tak neskutečně napěchované něčím novým (děj se prostě sune), že to (konečně) budí zvědavost se dívat dál. Snad nejlepší epizoda celého seriálu. Uvidíme zda jde o nový standard nebo nastane zlom zpět. ()

Control (2022) (S02E04) 

Už trochu moc bizár a zavání to syndromem Ztracení. Pořád nové věci, ale staré se nevysvětlují. Jediné co potěšilo je předvídatelnost “hlavního robůtka” a vysvětlení/připomenutí proč má Ragnar ty žilky na xichtě. Hodně mě také štve ignorování celkem klíčových informací (to co vylezlo z vody rozhodně nestáhlo celý kontejner) ()

King (2022) (S02E05) 

Pokračujeme slepencem nelogických věcí bez zjevné souvislosti nebo vysvětlení. Vodní potvora (Malá kyselinová víla) je vlastně stará známá věc (já vůl to nevěděl) a myšlenkové pochody postav (co je vlastně motiv jejich chování) mě zůstaly také utajeny. Opět se “semele” v díře něco, čemu se nedá rámec (nemluvě o tom nekonečně dlouhém řetězu) a pijavice šesté úrovně se asi množí jako bakterie (ze dvou miliarda do hodiny). Pozn. je vtipné jak oloupání kůže najednou android ztratí schopnost při řeči otevírat pusu. Najednou stačí jen repráček :D. Jedna hvězda za nečekanou čistku. ()

The Tree (2022) (S02E06) odpad!

Vrchol idiocie pokračuje. Asi nejvíc pobavilo otevírání dvanáctistěnu. Ať už je uvnitř cokoliv, otevírání laserem tomu rozhodně neprospěje. To jako vážně neměli obavy, že ze semen (která jsou jakože uvnitř) bude popcorn? Jako kdyby tajemný hlášek také nemohl říct návod jak to otevřít… Série rozjela takových otázek na které ani náznakem nehledá odpovědi a přidává další guláš. Jednu hvězdičku za to, že jsem se konečně (po letech) dozvěděl jaká je mise Matky a Otce. Ne… za to ani ta jedna nestojí (kde se vzala, tu se vzala, přes noc strom). ()

Feeding (2022) (S02E07) 

Všimli jste si, že když Matka lítá, tak ji narostou prsa a zhubne? Každopádně, několik odpadních epizod mi kompletně rozhodilo optiku (na seriál se dívám mnohem víc kriticky a skepticky). Sedmý epizoda není ani zdaleka tak debilní jako předchozí, jen prostě nesmyslná. Má jakýsi posun, jen není zřejmé proč se to vůbec všechno děje (nemluvě o významu mnoha předchozích věcí). ()

Happiness (2022) (S02E08) 

Tohle opravdu ne. Nesnáším neuzavřené linky. Opět se otevřelo několik otazníků a vodítek “někam” bez jakéhokoliv využití (o vysvětlení h nemluvě). Guzikowski si asi myslí, že dostane více peněz a za dva roky tu máme třetí řadu. Dost času na tu pachuť zapomenout. ()

Související novinky

Ridley Scott chystá krimi sérii pro Apple

Ridley Scott chystá krimi sérii pro Apple

13.08.2022

Apple TV+ si pro sebe v poslední době ukradlo spoustu velkých talentů a jinak tomu nebude ani na následujícím projektu. U tvorby seriálu Sinking Spring, nové krimi z prostředí města Filadelfie, se… (více)

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

12.02.2022

Amazon Studios pořídilo práva na seriálové zpracování kultovní sci-fi Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta a rovnou tak oznámilo, že chystá hrané pokračování ke snímku Blade Runner 2049 od Denise… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama