Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (565)

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Druhá mumie byla, jak už to u dvojek bývá, mnohem rozmáchlejší. Na scénu přišel nový záporák, vrátil se ten starý, střetávaly se obrovské armády... Ale hlavně se vrátili Rick a Evelyn, jeden z nejlepších filmových párů všech dob. Z Eve najivky se ve dvojce stala Eve bojovnice, což bylo ještě víc sexy... Holt něco se mi tu líbilo víc, něco tu bylo horší něž v jedničce. Efekty, hlavně král Škorpion, se moc nepovedly, zato atmosféra mumií byla zachována měrou vrchovatou... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Priemerný až mierne nadpriemerný film, na ktorý sa dá dobre pozerať. Oceňujem jeden fakt. To že do príbehu sa postavy dostávajú celkom prirodzenou cestou. Pokračujú vo výskume a natrafia na múmiu (alebo čo to bolo). Inak vo filmoch to býva, že "náhodou" do ich pokojného života OPAŤ zavíta zlo a pod. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Můj komentář by se mohl shodovat s komentářem k prvnímu dílu. Jsou oba na stejné úrovni. Jsou z toto hodně cítit prachy a vnucovat se divákům (zvláště těm americkým, kteří o filmu nemusejí moc přemýšlet, do kina jdou hlavně na popcorn a pokud se hlavní hrdina neobjeví do pěti minut na plátně, odcházejí z kina). Oba filmy by se mi možná líbily, kdyby mi bylo deset, nebo dvanáct, teď už to jde mimo mě. Pokud jste příznivci filmů kde jsou počítačové triky (tady jich je opravdu hodně), nějaká ta zábava a na konci Hollywoodský happyend, budete spokojeni. Vy ostatní se na to radši nekoukejte. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Slabší odvar prvního dílu, ale pořád zajímavější než Cohenův Kabaret dračího císaře. Ta záplava digitálních triků se kolem vás prožene jako pouštní bouře, ale žádné škody nenadělá (možná si za čas vzpomenete jen na směšně mizerného Krále Škorpióna). Proč nevezmeš toho zpropadeného O´Connellyho židlí po hlavě, jak si zvyklý z ringu Rocku..? ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neohrožená egyptoložka, její zbabělý bratr, který se štítí jakékoliv námahy, a její hrdinsky švihlý manžel. Navrch otravný synek a další zápletka s nebezpečnými silami zla je na světě. První Mumie velmi mile překvapila. Přibylo pár postav, narychlo spíchnutý příběh a jede se dál. Všichni víme, že návrat přišel zejména proto, aby producenti schrastili další dolary. Snažíme se překonat rozmáchlost jedničky, ale zoufale se nám to nedaří. To, že do dvou hodin nacpeme všechno, co si zamaneme a co snese velkorysejší rozpočet, neznamená záruku úspěchu. Výsledkem je přehuštěnost, mnohdy doslova chaos, jindy bohužel i nuda a přeplácanost. Jednička představovala šťavnaté dobrodružství plné výborných triků a cynického humoru, dvojka už lehce olizuje fantasy žánr. Triky jsou velmi často samoúčelné a nestrhnou, ač je to pořád solidní popcornová jízda. I jednička místy kašlala na logiku děje a pomohla si několika umělými popostrčeními, ale tady je to už sakra vidět. Jak Brendan Fraser, tak Rachel Weisz jsou znovu velmi solidní, ale na plátně si už tolik nerozumí (jednička byla přeci jenom o jejich opačných povahách a postupném sbližování se). Ale co, tady jde o úplně jinou zábavu. Klidně bych ocenil půlhodinu dolů. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Ardeth (Oded Fehr) má na začátku filmu zbraň M1928 Thompson ráže .45 ACP. Lock-Nah (Adewale Akinnuoye-Agbaje) pak používá zbraně Lee-Enfield No.1 Mk.III ráže .303 British a Mauser C96 ráže 7.63x25mm Mauser. (dc125)
  • Kvůli natáčení tohoto filmu byl poprvé v historii uzavřen londýnský most Tower Bridge. Filmaři měli povolení uzavřít ho pro každý záběr maximálně na 20 minut. I to ale způsobilo takový dopravní kolaps, že musel zasáhnout Scotland Yard a doba byla filmařům snížena na 10 minut. (POMO)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama