Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (564)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Námět i obsah a scénář šustí papírem žáků poškoláků. V momentech, v nichž si divák jižjiž téměř zvykne na to, že tu jsou alespoň některé příznaky místy zvládaného filmového řemesla, je knokautován násilně nakopnutým dějovým zvratem, který MUMII propůjčuje ráz hodně nastavované a čím dál bezchutnější kaše. Říká se, že pršet nemusí; stačí, když kape. Ale co si počít, když se jazyk lepí na patro a v nedohlednu je i ta efemérní občasná kapička nápadu, záblesku, vtipu, vytržení z pouště stále bezbřežejší nudy? ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie dobrodružnej jazdy so sympatickými hercami a akčne svižnou jazdou sa dalo očakávať. Tak isto sa dal ale očakávať mierny pokles kvality. Čakal som horšie, najmä vďaka špekulatívnym ťahákom (The Rock, Patricia Velasquez, lepšie triky). Ale až taká hrôza sa nekonala, stále je to slušná pecka, len škoda, že už to nie je tak humornejšie ladené. 70%. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

...a s ní všichni staří známí, opět v super formě. Prolínaček do starověkého Egypta je víc a konečně vám docvakne, proč Imhotep tak jel po Rachel Weisz. Patricia Velasquez je jako převtělení Anck-Su Namon k nakousnutí. Ale co je hlavní - Mumie 2 přináší novou postavu - geroje a bijce Scorpion Kinga (asi nejsympatičtější wrestler současnosti, Rock), kvůli kterému se to vlastně celé semele :) A zase je na co se dívat, obzvlášť Anubisovo vojsko je super. Černí šejkové jsou zpátky také, a hlavně díky nim se dočkáte opravdu gigantické bojové scény (takový předobraz Helmova Žlebu:). A hudbu spáchal Alan Silvestri, takže je i co poslouchat... ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Slabší než první díl, ale pořád je to akční a zábavné. Více romantických sekvencí, méně zábavy. O krapánek horší ale pořád BOŽÍ jízda. Sommers na co sáhne, to přetaví na výbornou adrenalinovou jízdu (jěště, že si dokázal udržet hlavní dvojici Fraser-Weiz, bez nich by to nebylo ono!). " I Hate Mummies" xD ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak někdo může takto naprosto zblbnout pokračování skvělého filmu!!!! Celý film, je jako horská dráha v které však chybí pořádný příběh. Závěr je jednoslovní tragédie. Takhle hrozné dig. efekty sem dlouho neviděl .... A doufam, že neuvidim (tak nic... Van helsing není o moc lepší) a doufam, že Sommers přestane točit a dá si už na pár let klid.... ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Toto pokračovanie dostalo od Universalu zelenú ráno po otvorení Múmie (1999) v máji 1999. (Zeker)
  • Ve scéně, kdy Rick O´Connell (Brendan Fraser) ujíždí slavným londýnským dvoupatrovým autobusem, se mu zřejmě podařilo předběhnout i dobu, protože film se odehrává v roce 1935, ale tento typ autobusu se začal vyrábět až v roce 1945. (Mr.Hudson)
  • Had, kterým ohrožuje Anck-Su-Namun (Patricia Velasquez) nejdříve Jonathana (John Hannah) a poté Ricka (Brendan Fraser), není zmije - podle vzhledu je to kobra stepní (walterinnesia aegyptia), plaz dorůstající délky až 130 cm a vážící téměř kilogram. Patří do čeledi korálovcovitých. (Robbi)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama