Reklama

Reklama

Indiana Jones a Chrám zkázy

  • USA Indiana Jones and the Temple of Doom (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Indiana Jones se svým dětským společníkem Quanem prchají před čínským zločineckým gangem v doprovodu americké zpěvačky ze Šanghaje. K útěku použijí omylem letadlo, které patří právě šéfovi gangu, což se Indianovi a jeho společníkům nevyplatí. Piloti ze stroje vyskočí na padácích, když předtím vypustili z letadla všechno palivo. Hrozí katastrofa v podobě nárazu stroje do okolních hor. Indiana si však poradí. Společně se svými průvodci vyskočí z letadla v gumovém nafukovacím člunu, který je nejenom úspěšně dopraví na zem, ale díky tomu, že dopadne do řeky, je dopraví i do Indie. Indiana by nejraději pokračoval do Dillí a pak domů do Ameriky. Místní vesničané ho však požádají o pomoc v podobě záchrany vesnice. Vyznavači zla z nedalekého paláce ukradli totiž vesnici její kouzelný kámen, který vesničanům poskytoval ochranu a úrodu. Indiana se se svými průvodci do chrámu vypraví a zde brzy zjistí, že se ocitl přímo v hlavním sídle sekty Thuggů. Ti zde nejenom uctívají bohyni smrti Kálí, ale také zde v jakémsi tajném dole hledají poslední kouzelný kámen, který má dát jejich bohyni moc ovládnout celý svět. Indiana se zprvu snaží najít jak kámen nešťastné vesnice, tak zachránit dětské otroky, které Thuggové nutí v dolech rozbíjet kameny a hledat poslední kouzelný kámen. Velmi brzy jsou však Indiana i jeho průvodci Thuggy zajati a ti se z nich snaží udělat oběti své krvelačné bohyni... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (800)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najslabší Indy, s hromadou filmárskych chýb (trebárs pri scéne na mostíku nad priepasťou sa medzi zábermi dramaticky mení vzdialenosť medzi Indym a indickými hrdlorezmi), ale stále je to skvostná zábava. Videl som to 5-krát v kine a zakaždým som pri naháňačke na "huntoch" brzdil nohami o sedadlo predo mnou ;-). ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Určitě je to největší slabota Jonesovské trilogie. Chytrost příběhu zde ustupuje ve prospěck akce, takže postavy a zápletka jsou skečovité a slouží jako pozadí pro akci. Takhle natočený Happy End nepovažuji za šťastnou volbu, takhle si to určitě vymyslel Lucas, ten má takové kýčovité nápady. Ale akce je super. Film je určitě stokrát lepší než nějaká mumie. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru nejlepší Indy. Neoslovil mě pouze dokonalou honičkou na kolejích, ale pro mě nejpřitažlivějším prostředím a vtipy, které se mi zde líbily ze všech tří dílů nejvíc. To, že vás to nenudí ani vteřinu je samozřejmostí a devízou každého Indiana Jonese a v Chrámu zkázy to platí dvojnásob. Navíc velevýborná Williamsova rondová skladba Parade of the Slave Children. A co se týče nejlepší scény jednoznačně KAALIIMAA!!! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dříve tento snímek působil zábavně a temně, ale po delším čase se skoro neustále směji při zadních projekcích u některých scén nebo šílené fádnosti "triků" (to mluvím hlavně o scéně s krokodýli...). Přesto je Indianova druhá pouť zajímavou ukázkou nové zkušenosti, která se naskýtá nejen jemu, ale i Stevenu Spielbergovy, který ochutnává trochu temnější svět než je zvyklí. Harrison Ford je jediný pravý Indiana Jones a to ví naprosto každý, takže k němu není prostě co říct. Pro fanoušky Indyho povinnost, pro ostatní bych to raději nedoporučoval, aby se pouze a jen nesmáli:). Kdysi jsem tento komentář měl napsaný jinak a lépe, ale zmizel, takže teď už se nebudu dál rozepisovat. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Williams: 1. Anything Goes [2:53] ,2. Fast Streets of Shanghai [3:42] ,3. Nocturnal Activities [5:56] ,4. Short Round's Theme [2:31] ,5. Children in Chains [2:45] ,6. Slalom on Mt. Humol [2:25] ,7. The Temple of Doom [3:00] ,8. Bug Tunnel and Death Trap [3:31] ,9. Slave Children's Crusade [3:25] ,10. The Mine Car Chase [3:42] ,11. Finale and End Credits [6:19], ()

Galerie (218)

Zajímavosti (106)

  • Když Willie (Kate Capshaw) vedou do klece, aby ji obětovali, tak má na krku náhrdelníky. Jakmile je spoutaná v kleci, tak na krku nemá nic. (OndrejKW)
  • Film měl premiéru v ČSSR v roce 1989, kde ho navštívilo 1 470 000 diváků. (kritkMd)
  • Natáčení probíhalo od 18. dubna do 8. září 1983 na Sri Lance, v Anglii, Číně a USA. (Varan)

Související novinky

Seznamte se: paní Jonesová!

Seznamte se: paní Jonesová!

18.03.2007

Pro obdivovatele sofistikované krásy a výjimečného hereckého talentu Cate Blanchett je tu senzační zpráva: držitelka Oscara za Letce právě podepsala smlouvu na účinkování ve čtvrtém Indiana Jonesovi!… (více)

Reklama

Reklama