Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rocky Balboa doprovází svého přítele Apolla Creeda do ringu při zápasu proti ruskému boxerovi Ivanu Dragovi. Drago je na Creeda příliš silný a bohužel ho v zápase zabije. Balboa se viní z Creedovy smrti a je odhodlán Draga porazit. S pomocí Creedova bývalého manažera Dukea odcestuje do Sovětského svazu, aby se s Dragem utkal. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (858)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně jeden z vrcholů série (dalším je pak první a poslední díl). Nejde tu jen o box jako v ostatních dílech, Rockymu nejde jen o to ukázat, že "na to má", tentokrát hlavně bojuje kvůli pomstě svého mrtvého kamaráda a za čest USA ve světě. Jednoznačně je Ivan Drago Rockyho nejlepší soupeř, soundtrack je pěkně nadupanej, trénink v Rusku má šťávu a finální zápas... no, co si budeme nalhávat, působí snad ze všech dílů Rockyho nejdynamičtěji a taky nejatmosferičtěji a nejpůsobivěji a nejvelkolepěji a... a... prostě všechna ta další honosná přídavná jména, co vás napadnou. Navíc všechno prosakuje takovou tou atmosférou 80. let: dobří Američané, zlí Rusové, která vás i po letech strhne. I tento pohled se ale v závěru filmu stírá a trochu to vypadá, jako by Rocky osobně pomáhal Reaganovi ve sjednocení těchto dvou velmocí. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nadupaná sovětská mašina versus blboučký americký dříč a jeho cesta za pomstou. Hádejte, jak to bude probíhat a hádejte, jak to dopadne - máte jeden pokus a hodně bych se divila, kdyby byl neúspěšný:-). Klišé jak megakráva, dívat se na to dá, ale žádná síla na světě mě nedonutí hodnotit lépe než mírným nadprůměrem. Rocky není má oblíbená filmová postava, sorry. 55% ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Z celý série Rocky je tohle jediný mnou zhlédnutý kousek a nejspíš ten z těch nejlepších, ačkoliv to někdy působilo skoro až komiksově komicky. Apollovo hejskovství a jeho namachřený poskakovaní za otřesný americký národní danceshow bylo nemluvným gigantem Lundgrenem po zásluze potrestáno vejpraskem smrti. Když pak Dolph stojí nad jeho cukajícím tělíčkem, pronáší robotickým hlasem věcné poznámky: "Kdo se mi postaví, zemře. Nemůžu být poražen. Všichni zahynete. Tato planeta bude zničena. Jestli umřel, tak holt umřel." Sly se nasere, sbalí saky paky a rozjede se za pomstou do Ruska, následuje neuvěřitelně dementní scéna s jízdou v autě, do který českej dabér překládá velmi znuděně text písničky: "Nežádám o další šanci. Chci jen vědět proč. Není to snadný. Slipy mě škrtí." a tak dále. V Rusku naštípe pár metráků dřeva a v ringu pak samozřejmě megatronovi Dolphovi naklepe půlky. Nicméně aby nedošlo k nepochopení, mě se tenhle Rocky líbil. Dokonce i zatracovaná Brigitte Nielsen, která za roli dostala malinu, mi jako chladná ruská atletka sedla. Sralo mě ovšem to, že Rockymu ve stoje zatleskala řádka ruskejch papalášů, jako ve filmu může bejt nadsázka, ale čeho je moc, toho je příliš. Mimochodem, Lundgren je jako dvou metrová kolosální ruská mašina na rány dokonalej. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Souboj Východu a Západu ve strhujícím podání. Lungren je skutečný démon a těžko se někdo této role mohl zhostit lépe. Samozřejmě nesmí tu chybět zobrazování ideologie, pomsta kamaráda a fakt, že poctivý trénink vydá za dvacet injekcí se steroidy. Rocky IV je nesmrtelná klasika a brilantní ukázka filmu let osmdesátých, kdy nám nevadil jednoduchý ba až prostý příběh. S odstupem let, můžeme s nostalgií vzpomínat a nechat se unášet onou strhující atmosférou a neskutečným feelingem, kterým tento film bez debat disponuje......"aby vyhrál, musel by mě zabít"... ()

Galerie (121)

Zajímavosti (72)

  • V závěru roku 2012 se jednalo o nejvýdělečnější snímek o boxu, druhé nejvýdělečnější sportovní drama, třetí nejvýdělečnější snímek roku 1985 a 324. nejvýdělečnější snímek se zohledněním inflace. (chelseaman22)
  • Už o premiérovém pětidenním víkendu na Den díkůvzdání utržil Rocky IV v USA 32 milionů amerických dolarů. (McLushi)
  • Sylvester Stallone (Rocky) při premiéře filmu Creed II (2018) uvedl, že si Rockyho soupeře Draga (Dolph Lundgren) na papíře představoval jako skutečné monstrum a že Lundgrena si pro tuto roli vybral z následujícího důvodu: „Řekl jsem si 'Tohohle chlapa budou všichni nenávidět, protože je bez chybičky. Je vysoký a nemá žádné chyby... to je zajímavé, protože Rocky je na tom úplně opačně. Je plný chyb, couvá, zatímco Drago se dere dopředu. A oba umí bojovat a jejich styl je v dokonalém kontrastu'.“ (CrypzzXD)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Reklama

Reklama