Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rocky Balboa doprovází svého přítele Apolla Creeda do ringu při zápasu proti ruskému boxerovi Ivanu Dragovi. Drago je na Creeda příliš silný a bohužel ho v zápase zabije. Balboa se viní z Creedovy smrti a je odhodlán Draga porazit. S pomocí Creedova bývalého manažera Dukea odcestuje do Sovětského svazu, aby se s Dragem utkal. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (858)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Ať tu Sly po mě nežádá kupu nadhledu, když ji sám nemá ani, co by se pod nehet vešlo. Zhůvěřilost po všech stránkách spíše připomíná televizní pořad populární hudby osmdesátých let s patetickým moderátorem, co ztratil veškerou soudnost. Ani to akční finále není bůhvíjak strhující, což již prominout nelze. Čistá pětka, studente Stallone. S touhle slohovkou z první třídy se můžeš jít akorát tak klouzat. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

"Musíš projít peklem horším, než jakejkoliv sen, na konci ale budeš stát nejvejš." Nejlepší díl celé série, který se bude velice těžko překonávat. Perfektně natočené s úžasnou myšlenkou. Všichni byli úžasní a odvedli skvělou práci. Tenhle film mi mluvil rovnou do duše, gratuluji. 100% ()

Reklama

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Přenesením studené války do boxerského ringu vznikla jedna z nejstupidnějších propagand, která se kdy ocitla na filmovém pásu... Je to až s podivem, že tenhle film byl natočen v osmdesátých letech, dýchá z něj totiž atmosféra let padesátých. Není to produkt entertainmentu či filmové zábavy, ale spíše ideologie a studené války... Oslava stupidity, naprostý odpad. Ultrazábava manipulovaných... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Rusko - americký souboj století! Ivan Drago vs. Rocky Balboa. Co Drago udeří, to zabije, aneb moje rozloučení s Rockym (až do natočení Rockyho Balboy, of course). Pátý díl totiž nestojí za nic...zato ten čtvrtý kromě jistého politického podtextu obsahuje i pokus o poselství o vítězství přírody nad technikou, jestli se to tak dá říct. A i tento Rocky má výborný soundtrack. Výsledkem je něco, co je možno pokládat za esenci akčně videoklipového stylu osmdesátých let - a překvapivě i něco, co neuráží divákův vkus a inteligenci...pokud tedy nejste Aki Kaurismäki;) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Stalloneho filmový triumf. Obrovsky povzbuzující snímek a legendární boxerský souboj na pozadí studené války, s nadčasovým závěrečným poselstvím. Rocky, na kterého se pokaždé rád podívám, protože tento díl je skutečně moje srdcová záležitost, je to splněný sen všech malých i velkých kluků, kteří chtějí v životě něčeho dosáhnout. Maximální inspirace i pulsující energie. Sylvester Stallone, který je zde v neuvěřitelné fyzické formě, herecky celý film táhne, jako režisér opět diváky zásobuje spoustou skvělých nápadů a rockový hudební doprovod (např. Burning heart), je naprosto úžasný. Zlatá 80. léta v plné své kráse. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (72)

  • Na začátku filmu hraje píseň „Eye Of The Tiger“ od Survivor. Před zápasem Draga (Dolph Lundgren) s Apollem (Carl Weathers) zpívá James Brown píseň „Living In America“. Před odletem Rockyho (Sylvester Stallone) do Ruska hraje „No Easy Way Out“ od Roberta Teppera a po příletu zazní „Burning Heart“ od Survivor. Když Rocky trénuje v Rusku, tak při tom uslyšíme píseň „Hearts On Fire“ od Johna Caffertyho, která zní i na konci filmu. (Duoscop)
  • Ve scéně, kdy přistane letadlo v Sovětském svazu, si můžeme všimnout dvou vlajek – rudá patří SSSR (Svaz sovětských socialistických republik) a rudá s modrým pruhem zase RSFSR (Ruská sovětská federativní socialistická republika). (Matej.Mirejo)
  • Sylvester Stallone (Rocky) ve filmu vážil 79 kg při výšce 175 cm. V takové kondici měl pouhé 4% tuku (účastníci kulturistických soutěžích mívají 4–8 % tělesného tuku - při této kondici dokonce hrozí selhání některých orgánů). (MiCM)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Reklama

Reklama